Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 75 572
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте! Аз все повече се шокирам от работата на Джуркови в Арт Дент, Пловдив. Майката все иска да ми маха брекетите, дъщерята иска да ми ги държи още. Отивам преди 2 месеца, заварвам майката. Тя каза, че съм готова за махане на брекетите другия месец. Отивам следващия път и заварвам дъщерята. Тя ме поглежда и казва "Записани е сваляне при теб, я да видим какво става!" Погледна ги и се отказа да ми маха брекетите, даже видяхме проблем с последните мъдреци отдолу, че седят завъртяни и не са ок. Често дори те не виждат някакви неща и аз сама трябва да си кажа и те тогава се сещат, че са за корекция. Вчера отивам пак и пак заварвам майката. Тя ме поглежда и ми казва "За мен трябва да ти ги махаме, ти харесваш ли се?" И аз казвам, че се харесвам, но сме говорили предния път с дъщеря и, че имам еди какво си за корекция на задните зъби и тя възкликва "О, аз даже не ги погледнах задните, ама наистина има проблем с тях!" Е аз ли съм длъжна да си следя зъбите и да казвам какво да ми коригират....и майката и дъщерята редовно не забелязват разни кривини, трябва аз да кажа, за да забележат. Буквално ме поглеждат за секунди и се махат, сестрите се занимават с мен. Може би ако обръщаха внимание а не поглеждаха само за секунда, някои проблеми щяха да са коригирани по-навременно и вече да махна брекетите. А аз недостатъците, като видя, че цяла година не се сещат да ми ги оправят, т.е при всяко следващо посещение не започва да се работи по проблема, който си виждам, си казвам и те тогава се сещат, че съм права и това верно не било наред и почват с нови дъги, ластици, лигатури и т.н. Не е като само в моите очи да има забележки, и те ги виждат, ама откакто им ги посоча. Зъбите ми бяха лесни за корекция и бяха казали, че в НАЙ-ЛОШИЯ случай ще нося брекетите 1г, очаквало се за 10 месеца да съм готова. Вече ги нося 13 месеца и виждам още забележки за оправяне, ще си откарам година и половина с тях. Все пак за 6к искам перфектни, а не компромисни зъби. Сега бих казала, че са далече от перфектните.

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 13:24 от Море

# 481
Здравейте, дали бихте ми препоръчали детски ортодонт, който да работи със силиконов апарат Мybraise?

Гледам, че сте от София - доц. Мирослава Динкова работи с Myobrace и сякаш е предпочитан от нея за малки деца. Но след 4 години при нея съм в процес на търсене на нов ортодонт на детето.
Др. Луканова в Дента Плюс, бяхме при нея наскоро само на консултация. Тя включва и миофункционална терапия, което оскъпява, но пък ако детето има вредни навици е добре да се работи за отсраняването им.
Предполагам в google ще излезнат още имена.

# 482
  • София
Здравейте, дали бихте ми препоръчали детски ортодонт, който да работи със силиконов апарат Мybraise?

Гледам, че сте от София - доц. Мирослава Динкова работи с Myobrace и сякаш е предпочитан от нея за малки деца. Но след 4 години при нея съм в процес на търсене на нов ортодонт на детето.
Др. Луканова в Дента Плюс, бяхме при нея наскоро само на консултация. Тя включва и миофункционална терапия, което оскъпява, но пък ако детето има вредни навици е добре да се работи за отсраняването им.
Предполагам в google ще излезнат още имена.
Благодаря Ви!

# 483
Здравейте, надявам се да получа Помощ тук. Имам и друг профил, умишлено направих този, тъй като не искам да се знае, че нося брекети. Логично от това следва и че съм сложила лингвални такива.
Дотук добре. Обаче, сложени са ми преди 2 години и към този момент мога да кажа, че съм безкрайно разочарована. Зъбите не са се подредили изобщо, виждам, че ортодонтката не е специалист по лингвални брекети и вече знам, и че никога до момента не е слагала такива. Вероятно е с някаква допълнителна квалификация, но и в това не съм сигурна. Обявената цена също беше доста ниска, но тогава не заподозрях нищо, защото тя ме увери, че може да работи с такива.
Вече втора година прави експерименти от които зъбите ми се движат ту в една посока, ту в друга. Изправя един, изкривява се друг и тн. Няма нужда да ви занимавам с подробности, а и стана много дълго.
Бих искала да помоля, ако някой има опит с лингвални брекети, доволен е и би могъл да препоръча специалист,
Да ми пише. Ще съм много благодарна.
И ако може да е в София, защото нямам възможност да пътувам.
Благодаря

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 21:58 от Walkingonfire

# 484
Извинете незнам дали пиша на правилното място ..
Но можете ли да ми препоръчате ,незнам дали стоматолог или ортодонт ,за поставяне на брекети , в Пловдив ?

# 485
  • Сф
Леле хора , правете си допълнителни консултации . Последните мнения са ..покъртителни. Наистина , има много " специалисти", но колко са доказано такива, друга тема. В момента имам проблем . Въздържам се ,ама много се въздържам към момента от коментар за един такъв . Недовършена работа е най- мекото, което мога да кажа . Но ако толкова си може?! Ще изчакам срещата и второ мнение.
Walkinggonfire не знам какво са лингвални брекети, но имам тия дни консултация с надявам се вече знаещ специалист и ако съм доволна ще ти пиша на лично.

# 486
  • София
Може ли и на мен на лично. И за "специалиста" и за другия ако може.

# 487
Моля Ви напишете името на "специалиста" ! И на нас ни предстои слагане на брекети, в момента обикаляме ортадонтите.

# 488
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добър ортодонт в гр. Бургас към когото мога да се обърна за допълнителна консултация. Аз също нося брекети от над 2 години и нещата не вървят добре, затова бих искал да чуя мнение от трета страна.

# 489
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добър ортодонт в гр. Бургас към когото мога да се обърна за допълнителна консултация. Аз също нося брекети от над 2 години и нещата не вървят добре, затова бих искал да чуя мнение от трета страна.
При кого във Бургас ги сложихте? Какъв е проблема? Предстои ни да сложим такива на дъщеря ми и имам колебания за избор на ортодонт.

# 490
Ако имате избор между керамични и сапфирени брекети и са на една цена за вас, кои бихте избрали?

# 491
Аз щях да слагам сапфирени, но ортодонтът ми ме отказа от тях и сложих керамични. Няма как да направя лично разлика, но действително не съм съжалила в никой момент, де.

# 492
Здравейте синът ми е на 17 г. Трябва да се сложат брекети. Ходих на ортодонт тъй като кучешките са отгоре върху зъбите искат да извадят постоянните. Има и мъдреци отгоре ,но те искат да е извадят постоянните. Въпроса ми е да ли ще промени нещо за в бъдеще, ако се извадят постоянните зъби?

# 493
Странно питане, не знам как очаквате да ви отговорим. Промяната е, че в бъдеще ще е с 2 постоянни зъба по-малко. За всеки е индивидуално кои зъби трябва да се извадят, ако искате потърсете още мнения. Тук всеки има собствен личен опит, но не сме доктори.

# 494
Ако имате избор между керамични и сапфирени брекети и са на една цена за вас, кои бихте избрали?
Естествено сапфирени!

Общи условия

Активация на акаунт