Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 75 582
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Препоръчвам да се жабурка с вода за уста vitis с алое вера- действа противовъзпалително:

# 466
Здравейте,

За поставяне на брекети на дъщеря ми съм се насочила към д-р Мария Баева от Дентална клиника АЛФАДЕНТ - гр. София, ж.к. Младост1. Има ли някой, който би споделил мнение за нея?

# 467
  • София
Здравейте,

За поставяне на брекети на дъщеря ми съм се насочила към д-р Мария Баева от Дентална клиника АЛФАДЕНТ - гр. София, ж.к. Младост1. Има ли някой, който би споделил мнение за нея?

Аз нямам впечатления, обаче доколкото виждам в сайта им, е общопрактикуващ стоматолог. Не е специалист ортодонт, явно има само курсове изкарани.

# 468
  • София
Confident и DS Dent са на един собственик. Имат страхотни специалисти, но Д-р Маркова и Д-р Буйкова са експерти ортодонти. Буйкова, не знам дали не започна да работи на друго място, обаче.
Маркова в Confident. С обикновени брекети ми оправи и захапка и други още по-големи проблеми за малко повече от година. На 40+ съм и съм много доволна от резултата.
Благодаря! Може би д-р Маркова се е преместила на друго място, защото не я виждам в списъка на екипа на клиниката. Намерих д-р Даниела Маркова в DSDent. За същата ли става дума?
За същата, но със сигурност работи и в Confident. Моя приятелка има часове при нея.

# 469
Каква е разликата между Сапфирени и Керамични брекети? Ортодонтката ми каза, че разликата е в здравината им - керамичните били по-здрави, но си спомням, че керамичните не се сливаха толкова добре с цвета на зъбите или се бъркам и няма разлика?

# 470
  • София
Каква е разликата между Сапфирени и Керамични брекети? Ортодонтката ми каза, че разликата е в здравината им - керамичните били по-здрави, но си спомням, че керамичните не се сливаха толкова добре с цвета на зъбите или се бъркам и няма разлика?

Керамичните брекети са бели и по-обемисти, сапфирените са прозрачни и малко по-малки от керамичните, но по-големи от металните.
До колкото знам керамичните са най-чупливи. Аз съм със сапфирени на горната челюст от 6 месеца и нямам счупен или отлепен брекет. Самите брекети бих казала, че се сливат със зъбите, но ластиците ако са прозрачни се оцветяват. Аз не пия кафе и не пуша и пожълтяват чак в седмицата преди контролния преглед, така че не ми е проблем.

# 471
Търся контакти за консултация с д-р Луис Керио. Гугъл ми дава негов кабинет на ул."Бузлуджа" и практика като част от екипа на д-р Гайс. Някой знае ли дали услугите като качество и цена са различни на двете места и има ли значение къде ще си запиша час?

# 472
Здравейте, някой тук има ли с проблеми с темпоромандибуларната става? Имам щракане при отваряне, кихане, прозяване, дъвчене.. така е от години и беше по-рядко, но от няколко месеца е постоянно. Много е мъчително и дискомфортно, бях на лицево-челюстен хирург и на ортодонт, не ми предлагат решение освен някаква шина и нямало кой във Варна да я изработи.

Боуен терапия също дали може да помогне поне временно?

https://www.bowencenter.bg/news-narusheniya-na-tms-bowen-e-reshenieto

# 473
Търся мнения за двама ортодонта в София. Има ли пациенти на д-р Трайко Балабанов и д-р Луканова от Дента Плюс?
Специално за Луканова някой провеждал ли е лечение с ALF и CRANE и какви са резултатите? Сякаш тя е единствената, която ги предлага в БГ, но ме притеснява дали има достатъчно опит, защото е зъболекар. Плюс е, че към лечението включва и миофункционална терапия, а при детето се налага коригиране на позицията на езика и преглъщането.

# 474
  • Разпиляна във въображението
Как вървят цените за диагностика?

# 475
Какво имате предвид? Просто да се срещнете с ортодонт или да ви изготви план за лечение? Първото варира срещала съм цени от 20 до 50лв. за преглед. Изготвяне на план за лечение често се заплаща 200-300лв., които после се приспадат от цената при започване на лечение.

# 476
Какво имате предвид? Просто да се срещнете с ортодонт или да ви изготви план за лечение? Първото варира срещала съм цени от 20 до 50лв. за преглед. Изготвяне на план за лечение често се заплаща 200-300лв., които после се приспадат от цената при започване на лечение.

Второто - диагностика на база снимки, явно за изготвяне на план за лечение. Значи 240 лв. е нормална цена, и не е еднократна, а е включена в цената. Дано е така, защото е успокояващо Simple Smile

# 477
  • София
Здравейте, дали бихте ми препоръчали детски ортодонт, който да работи със силиконов апарат Мybraise?
Моето дете е на 9 години и носи такава, но ортодонтаката която го наблюдаваше прекратява практиката си в България и се налага да търсим друг такъв специалист при който да продължи лечението си.
Ще съм благодарна на всеки, който съдейства с информация по въпроса.
Благодаря предварително.

# 478

Второто - диагностика на база снимки, явно за изготвяне на план за лечение. Значи 240 лв. е нормална цена, и не е еднократна, а е включена в цената. Дано е така, защото е успокояващо Simple Smile
Да, включено е, но в случай, че след анализа се откажете от лечение, няма да ви възстановят парите тъй като това е цената за техния труд по него.

# 479
Е, да, в този случай трябва

Общи условия

Активация на акаунт