Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 75 539
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте някой може ли да даде информация за Тандем - Дент може ли разсрочено плащане на брекети и ако да какви са изискванията
Когато отидох да си ги сложа, не ми искаха определена сума за поставянето - колкото имам казаха. И сама си определих да плащам по 200 лв на посещение, плаща се на регистратурата. Не те натягат ако нямаш в момента. Имат и вариант с уникредит мисля.
Моите са 4000 лв, платих 400 първоначална вноска, питах ги дали да не мина за още пари по-късно, че от банкомата не можах да изтегля повече, казаха да не се притеснявам и колкото имам в мен.
А доволна ли сте от резултата и какво коригирахте?

# 571
Здравейте някой може ли да даде информация за Тандем - Дент може ли разсрочено плащане на брекети и ако да какви са изискванията
Когато отидох да си ги сложа, не ми искаха определена сума за поставянето - колкото имам казаха. И сама си определих да плащам по 200 лв на посещение, плаща се на регистратурата. Не те натягат ако нямаш в момента. Имат и вариант с уникредит мисля.
Моите са 4000 лв, платих 400 първоначална вноска, питах ги дали да не мина за още пари по-късно, че от банкомата не можах да изтегля повече, казаха да не се притеснявам и колкото имам в мен.
А доволна ли сте от резултата и какво коригирахте?
Зъбите ми са изключително криви, от февруари съм с брекети и има голям напредък, ако искате мога на ЛС да пиша да покажа резултати. Има още от лечението Simple Smile

# 572
Здравейте и  моят син на 16 год . от 1 седмица е с брекети на горна челюст. Избрахме за ортодонт доц.Мирослава Йорданова.При сина ми проблем е ,че и двете му челюсти за прекалено малки ,а зъбите големи.Доцентката първоначално каза,че евентуално ще се наложи да се вадят здрави зъби.Но след като е разгледана отливките ,панорамната снимка и телерентгенографията каза ,че за сега ще се махне само горен 6 зъб,който е мъртъв и отчупен.
При първия преглед,преди да каже какъв ще е плана за лечение ми каза сумата от 4600лв.
След това по телефона ми обясни, че понеже ще пробва да махне само този разрушен зъб,ще трябва да се използват някакви допълнителни неща ,които ще оскъпят с още 300лв на челюст лечението.Съгласихме се,все пак трябва да се започне от някъде. Сега му сложи брекети само на горна челюст, а на по-късен етап и на долна.
Даде ни час за контролен преглед на 30 януари.
Не е ли много  това време от 4 декември?
Голям проблем е запазването на час за първичен преглед  и започване на лечението.Надявам се от тук нататък да е по-лесно и най-вече да има резултат.
Някой с мнение за работата на  доц. Йорданова,който е ходил при нея,може ли?

# 573
  • Разпиляна във въображението
Ние днес минахме на консултация при доц. Грета Йорданова в Плевен. Платихме по 50 лв. за един поглед и ще трябва да платим по още 250 за диагностика. Не пожела да види снимките и скенера на предишния доктор, които й носех. Защо да гледала нещо на друг? Така че трябва да платим още веднъж за нещо, което вече е направено и налично. Вече си мисля, че сме просто касички, които трябва по всякакъв начин да бъдат издоени. Чувствам се едва ли не шантажирана. При всички ортодонти ли е така? Искам второ, трето мнение, но аз ще платя по близо 300 лв. на дете и всеки ще направи същото като предходния. Разбирам да платя някаква сума консултация и съставяне на план, обаче вече е малко прекалено.

# 574
Ами не е нормално да не иска да погледне рентгенова снимка!!!Няма да се върна аз.

# 575
  • София
Не е нормално наистина. Аз с едни снимки обиколих 3-ма. На двама платих за план, като само едната каза, че ще приспадне тези пари от лечението, ако реша да е при нея.

# 576
Рентгеновите снимки ги погледна, но останалото - всякакви снимки от всички ъгли на зъбите, снимки на лицето, цялостно сканиране - не поиска. Те искат да си ги направят.

# 577
Аз се отказах от Йорданова именно заради ужасното и отношение към пациентите.
Дъщеря ми има две приятелки при нея, много се оплакват децата.

# 578
Сложих брекети преди месец и не съм забелязал от начало но след седмица от слагането като погледнах видях, че от едната страна има 2 пръстена, а от другата 1 възможно ли е да е паднал или така са си били сложени?🙄

# 579
  • София
Платихме по 50 лв. за един поглед и ще трябва да платим по още 250 за диагностика. Не пожела да види снимките и скенера на предишния доктор, които й носех. Защо да гледала нещо на друг?
Доколкото бях запозната, когато ходих на консултации при различните ортодонти - да, при всеки се прави отново, едно и също. И да - евентуално могат да погледнат скенер при първоначалната консултация, но за да ви направят план на лечението, изискват наново всичко.
Тази сума на някои места я приспадат от общата за лечението - ако решите да се лекувате при тях. Ако не - живи и здрави, точно затова се заплаща, никой не е сигурен дали ще му станете пациент, а е вложено време да ви изготви план.

Точно по това време си бях правила панорамна снимка, заради профилактичния ми преглед - на всяка консултация, на място изпращах на имейла им снимката ми, за да придобият по-добра представа, но до там Simple Smile

# 580
Моля за съвет как да процедирам. ОД отказва да довърши лечението на детето ми под претекст, че зъбите са идеално подредени и настоява за сваляне. Аз не съм съгласна и искам да изправи точно две ръбчета на фронтални зъби, което е изключително минимална корекция и мисля, че не е необходимо такова настояване и упорство от нейна страна. Но от супер любезна, жената стана изключително агресивна при последните ни посещения и не желае да чуе за повече корекции. Дори вече два пъти буквално ни гони от кабинета си. Последно когато направи корекция искаше да запишем следващ час за сваляне, за което нямаше как да съм съгласна, при положение, че незнам какъв ще е резултата след направената корекция. В много от случаите, когато са правени по-рано корекции,  зъбите са се пренареждали направо абсурдно, с разстояние или фронтален преден зъб слиза на долу спрямо съседния, или се наклоняваха настрани.
Цялата сума по лечението естествено отдавна й е платена. Имаме и договор, който тя отказва да спази при това положение. Към кого да се обърна освен към адвокат? Абсурдно е повече от две години да поправя нещо, което имаше съвсем леки отклонения. Една година обещаваше да направи последни леки корекции на долни зъби. А сега твърди, че са си перфектни и няма изобщо да ги пипа. Крещи и обижда, направо изпаднах в шок от държанието й. Не съм предполагала, че лекар може да се държи по такъв непрофесионален и неадекватен начин. Потресена съм как от мила и усмихната жена изведнъж започна да се държи адски ненормално и да настоява толкова категорично за сваляне. След като не сме били доволни, да сме търсели друг ОД и това е!?
На кого да се оплача, защото не е нормално подобно поведение и отношение към пациенти, особено когато е дадена и солидна сума пари за лечение, а такова ти се отказва да бъде извършено докрай.

# 581
Здравейте, някой тук има ли с проблеми с темпоромандибуларната става? Имам щракане при отваряне, кихане, прозяване, дъвчене.. така е от години и беше по-рядко, но от няколко месеца е постоянно. Много е мъчително и дискомфортно, бях на лицево-челюстен хирург и на ортодонт, не ми предлагат решение освен някаква шина и нямало кой във Варна да я изработи.

Боуен терапия също дали може да помогне поне временно?

https://www.bowencenter.bg/news-narusheniya-na-tms-bowen-e-reshenieto
На мен шината ми помогна. Силиконова. Слагах я само през нощта. В София ми я направиха. Беше отдавна, но повече от 10 години не се е случвало това ужасно щракане.

# 582
Здравейте. След дъъълго канене най-накрая се реших да сложа брекети. Направих си проучване, посетих няколко ортодонта и избрах д-р Захманов Пловдив. Дотук добре. На 5ти януари слагам самолигиращи.
Да но моя приятелка заведе дъщеря й при него и е разочарована. Безумни идеи за лечение и проблем, който предишните 3ма не са коментирали. Та леко ме хвърли в стрес, макар че вече е решено. Някой минал през лечение при него?

# 583
И ние днес ходихме на 3 ортодонт. Според нея не е необходимо да се махат четири зъба /нещо, което предишните двама казаха/, защото все още има възможност челюста да се разшири. Да, най-лесно и бързо е да се махнат зъбите, но челюстта й ще остане свита. Някой да е бил с подобен случай - да се разшири челюста и да се наместят зъбите само с брекети?

# 584
  • Пловдив
Здравейте. След дъъълго канене най-накрая се реших да сложа брекети. Направих си проучване, посетих няколко ортодонта и избрах д-р Захманов Пловдив. Дотук добре. На 5ти януари слагам самолигиращи.
Да но моя приятелка заведе дъщеря й при него и е разочарована. Безумни идеи за лечение и проблем, който предишните 3ма не са коментирали. Та леко ме хвърли в стрес, макар че вече е решено. Някой минал през лечение при него?

Дъщеря ми е при д-р Захманов. Сложихме брекети метални през август. Лекуваме дълбока захапка и разстояние между предни зъби.
Той каза че задните зъби като дъга извити и за 3 месеца ги изправи. Сега вече е с ластици за захапката от миналия месец. И на долните дъгата вече е от най дебелите и ще събираме разстоянието.
За сега мисля, че добре ни върви лечението при него.

Общи условия

Активация на акаунт