Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 75 544
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Коя е доцентката?

# 556
Динкова в Младост, но не сме при нея, а при Яна Попова.
Цените мисля са им еднакви, избрахме Попова, за да не чакаме за доцентката тогава, и много съжалявам.
Машина за пари е там...
Четох назад мнения, че дори при свалянето за изпилили повече емайл, и косата ми настръхва.
Чудя се дали някой ортодонт би се навил да свали брекетите и да направи ретенция, като платим само за това, но вече съм супер недоверчива...

# 557
На мен ми препоръчаха една в центъра 7000 взимаше преди 3 г и отказах.Зъболекарката ми и беше приятелка и изглежда взимаше процент.Динкова е всеизвестна, отписах я.

# 558
И ние така попаднахме там след препорка от MG Dental пак в Младост, яко клъвнахме на схемата за съжаление...
MG dental са същата машина за пари. Един лъскав доктор, който си подбира какво да работи, и останалите младежи, които трупат стаж под името му на двойни цени..
Много ни е удобна локацията и как се радвах тогава, че хем на удобно, хем при добра лекарка сме попаднали..
Сега не ме е яд за парите, а за здравето на детето и изгубеното време Sad

# 559
И ние (демек детето) сменяме Динкова. При нас е най-вече загубено време  и усложнен случай. Четири години й се бях доверила напълно разчитайки на опита й, даже съм я препоръчвала. Тъй като започнахме от ранна възраст лечението беше през цялото време с трейнери Myobrace, ходехме на консултации на 3 месеца, като си мрънкаше под носа, никакви упражнения, които вървят с това лечение, общо взето погледне и поразпита носи ли си трейнера и това. Първата лампа, която ми светна, че едва ли не праща масово за цепене на юздичка и се замислих дали прилага индивидуален подход въобще. След 3 трейнера и 4 години, които някакси проспа, детето сега е с ръбцова, отворена и кръстосана захапка. И бях до тук с Динкова.
След дълго обикаляне на ортодонти в търсене на друг, се спрях на д-р Трайко Балабанов, но се притеснявам да не е пак от "препоръчваните" от колеги зъболекари. Опитах се да разпитам във ФБ тези, които го препоръчват и единствено ми отговори зъболекар, които праща всичките си пациенти при него... Имаме час за утре за отпечатък и не знам какво да правя. Нямаме повече време за губене, а и сумата при него е двойна за апарат за разширяване на челюстта. Има ли тук негов реален пациент да сподели мнение?

# 560
  • Разпиляна във въображението
Не мога да разбера такова отношение и от това най-много ме е страх. В крайна сметка това не е игра. Здравето не е игра. А и парите не са 300-400, а хиляди. Но най-вече здравето.

# 561
raduni,
До сега си мислех, че сме изтеглили късата клечка с Попова, и че поне Динкова си гледа работата. Като ви чета, направо ми се плаче...Sad и за нас, и за вас.

И дъщеря ми мина през Миобрейс, уж за превенция на бруксизма, на който Попова грам не беше обърнала внимание, и уж да разшири малко захапката. Продадоха ни го за 700лв.
След месец-два спане с него, апаратчето се скъса. Потърсих вносителя и го намерих за 120лв.
Веднага след това започнаха да слагат кръстосани ластици горе и долу, и Миобрейса стана излишен. Убедена съм, че ни одрусаха още малко с него, да е пълна картинката.

Има ли тук в темата отзиви от Валор и Гаврилов? Ние обмисляме него, или евентуално Дилкова с алайнери.
И Гаврилов е доста скъп, но от него имам поне един жив пример - приятелка с обратна захапка, която той оправи на над 30год възраст.

Моля споделете за др Балабанов от къде ви е препоръката.
Сайта и специализациите му изглеждат много добре, но преди време попитах в група за алайнери от фейса, и ме накаца профил без снимка, който се представи за стоматолог и много агресивно ми го препоръчваше, работели с него, препращали си пациенти, но в същото време отказа да се представи с име и собствен кабинет, и сега ми свети една лампичка за него също.

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 14:01 от танита

# 562
Офф, ами и аз така във ФБ питах за добър специалист, който освен всичко друго ще обърне внимание и на лицето (защото в следствие лицето на детето се промени към по-лошо, стана удължено и плоско) и ми го дадоха. От там се опитах да направя контакт с хората, които го препоръчват за повече подробности, но ми отговори само колегата стоматолог засега.

# 563
  • София
Има ли тук в темата отзиви от Валор и Гаврилов? Ние обмисляме него, или евентуално Дилкова с алайнери.
И Гаврилов е доста скъп, но от него имам поне един жив пример - приятелка с обратна захапка, която той оправи на над 30год възраст.

Миналата година бях там за консултация, не съм сложен случай.
Най-високата цена за обикновени метални брекети - близо 8000 лв по спомен, най-бързия преглед - около 10-15мин и най-неподходящия подход (предвид другите 3ма ортодонта, които бяха на едно и също мнение, различно от неговото) ми беше предложен там.
Може просто аз да съм изтеглила късата клечка точно в онзи момент.. ще следя, ако отидете какви ще са впечатленията ви.

# 564
Такава съм,
На кого се спряхте в крайна сметка? Доволна ли сте от лечението до момента, бихте ли препоръчали, или не?
Честно казано и мен ме втрещи цената на Гаврилов, (на мен ми каза 10к, ей така на прима виста без сметки), но тогава си мислех, че просто цените вече са такива навсякъде, предвид че ние преди 3 години платихме 7500.
Аз пак да кажа, че за мен цената не е определяща, въпроса е да си свършат качествено и съвестно работата.
Иначе и на мен ми направи впечатление, че бързичко и със самочувствие протече консултацията.
Аз имам и друг проблем - детето е уморено от 3 години с брекети, сега иска да ги маха и не иска да обикаляме за мнения, и това още повече ми затруднява избора Sad

# 565
Големият ни син беше при Куюмджиева, доволна съм.Около 3500 са ѝ сега цените.
От всеки лекар има доволни и недоволни, но 8-10000 за обикновени брекети и неусложнено лечение, няма да дам никога.
Обиколих с баткото 4-5 ортодонта, всички казаха едно и също, избрах най-ниската цена за тогава.Отзивите бяха от тази тема.

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 19:06 от ДХ3

# 566
Моите са все още със шини,но минем ли на брекети 3500 ми е психологическият праг

# 567
  • София
Такава съм,
На кого се спряхте в крайна сметка? Доволна ли сте от лечението до момента, бихте ли препоръчали, или не?
Честно казано и мен ме втрещи цената на Гаврилов, (на мен ми каза 10к, ей така на прима виста без сметки), но тогава си мислех, че просто цените вече са такива навсякъде, предвид че ние преди 3 години платихме 7500.
Аз пак да кажа, че за мен цената не е определяща, въпроса е да си свършат качествено и съвестно работата.
Иначе и на мен ми направи впечатление, че бързичко и със самочувствие протече консултацията.
Аз имам и друг проблем - детето е уморено от 3 години с брекети, сега иска да ги маха и не иска да обикаляме за мнения, и това още повече ми затруднява избора Sad

За детенце мисля, че много хора са доволни от д-р Ивелина Иванова – Койчева - iSmile. И при нея бях на консултация, с добро впечатление съм.
Иначе избрах д-р Темелков, ЕО Дент - честно казано него усетих най-много, проведохме дълъг разговор. Така или иначе и ендодонтът ми е там, това също наклони везните. Както и удобството, че разполагат с необходимата техника, а не губя време да се разхождам по скенери на други места.
Към момента съм изключително доволна от избора си, само ще вметна, че веднъж ми се наложи да отида при негова колежка за корекция на повдигач - не останах доволна и дори отказах да прави каквото и да било, и си отидох на следващия ден при него. Казвам го с цел да не се бъркат хората и да ходят при когото и да е, защото независимо от факта, че лекари работят на едно и също място, понякога има разлика от Земята до Луната и обратно.

Относно цените - обикновени метални - бяха 3 600, аз съм със самолигиращи - 4 600. Доколкото знам от позната, цените вече са се вдигнали.

# 568
Здравейте някой може ли да даде информация за Тандем - Дент може ли разсрочено плащане на брекети и ако да какви са изискванията

# 569
Здравейте някой може ли да даде информация за Тандем - Дент може ли разсрочено плащане на брекети и ако да какви са изискванията
Когато отидох да си ги сложа, не ми искаха определена сума за поставянето - колкото имам казаха. И сама си определих да плащам по 200 лв на посещение, плаща се на регистратурата. Не те натягат ако нямаш в момента. Имат и вариант с уникредит мисля.
Моите са 4000 лв, платих 400 първоначална вноска, питах ги дали да не мина за още пари по-късно, че от банкомата не можах да изтегля повече, казаха да не се притеснявам и колкото имам в мен.

Общи условия

Активация на акаунт