Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 75 636
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Не може да кажете колко е цената на брекетите. Заблуждавате хората да си правят грешни заключения. Цената се определя според състоянието на зъбите според мен.

# 376
повтаряте старо инфо след като има по-ново, наистина не става ясно защо го повтаряте /Мария/

# 377
  • Пазарджик
Не може да кажете колко е цената на брекетите. Заблуждавате хората да си правят грешни заключения. Цената се определя според състоянието на зъбите според мен.
Не съм казвала каква цената,а колко съм платила аз.Не ми се водят безсмислени спорове затова спирам да пиша тук.Споделих своето мнение и това е.

# 378
Здравейте , реших да сложа брекети най-накрая. Щях да слагам преди години тогава ми казаха 1500лв за горна и още толкова за долна + 600лв за апарат за разширяване на челюстта. Не съм решил при кой ортодонт да започна лечение. Бихте ли ми препоръчали лекар от Пловдив от който имате добри наблюдения. Също така сега какви са цените, има ли увеличение.

Отделете си време и средства, за да направите консултации с различни ортодонти в града, отношението и офертите са различни, при един някой е доволен, а друг не. Не прибързвайте с решението, ортодонтското лечение е дълъг и скъп процес.
През 2022, когато аз избирах къде да започна лечение се консултирах с др Хунджев, др Дакай, др Ончева, др Джуркова и др Мисова. Това ми струваше около 150-200 лв и около 4-5 седмици време, за да посетя всички.

# 379
  • Пловдив
Здравейте, днес сложиха брекети на дъщеря ми на горна и долна челюст. И понеже има дълбока захапка й сложиха един син гел и го втвърдиха с лампата за пломбите на горните крайни зъби, за да не се докосват предните горни зъби  дошните брекети и да се счупят. Така наречените bite blocks. Сега горни и долни кътници не се докосват и й е много трудно да яде. Някой имал ли е такива и свиква ли се да се храни с тях?

# 380
  • Варна
Аз не съм имала такива, но съвсем в началото и аз не можех да си допра плътно горни и долни зъби. Също първите дни ми беше трудно храненето, но колкото се може съм дъвчела. Да има търпение и да си казва, че е за добро. Ако съвсем не може меки храни или пасирани.

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 21:17 от scalestone

# 381
Аз първите месеци ядях картофено пюре, плодови млека и пудинги 3-4 дни след смяна на дъгите. После като ми сложиха на по-късен етап брекети и на долните зъби, не можех да ям по 7-8 дни. Като си докоснех двете челюсти случайно и ми идваше да викам! Долните се местеха по-трудно и бяха по-болезнени. И тогава ядях такива неща. Беше ми втръснало от пюрета. Ама няма как, резултатът си струва.

# 382
Здравейте, днес сложиха брекети на дъщеря ми на горна и долна челюст. И понеже има дълбока захапка й сложиха един син гел и го втвърдиха с лампата за пломбите на горните крайни зъби, за да не се докосват предните горни зъби  дошните брекети и да се счупят. Така наречените bite blocks. Сега горни и долни кътници не се докосват и й е много трудно да яде. Някой имал ли е такива и свиква ли се да се храни с тях?
Нормално е.Ще се наместят зъбите и ще може да затваря.Но известно време ще е сложно.

# 383
Не се тревожете, свиква се, ще си хапва и твърди храни скоро. Не е много приятно, но наистина в един момент се свиква. На мен ми беше странно после пак, когато ми ги махнаха тези височини 🤷🏼‍♀️

# 384
  • Пловдив
Нормално е.Ще се наместят зъбите и ще може да затваря.Но известно време ще е сложно.

Дано да свикне скоро, че я съжалявам как се мъчи. Добре, че поне тя настояваше да ги сложим, за да не мрънка много Laughing

# 385
Здравейте! Имам питане към по-запознатите, като разбира се, на следващото посещение при ортодонта- ще попитам и него. Ако на дете на 10 години се прави корекция посредством алайнери или брекети дали след лечението се носят ритейнъри? И ако да- тези ритейнъри дали няма да попречат на челюстта естествено да расте, заедно с растежа на детето? (странен въпрос ми изникна).

# 386
Носят се, не пречат.

# 387
Предполагам за този статичния , може и да не пречи, ама ако са от тези, които се носят през нощта и обхващат целите зъби (честно- никога не съм и виждала ритейнъри, но си представям нещо), не мога да си представя как естествено ще порасне челюстта с тях- те разширяват ли се леко? Защото детето не е сменило всички зъби и със сигурност ще има нужда от още място- така поне си мисля...

# 388
Може да се наложи да се изработят няколко ритейнъра през годините.Ритейнърите са от полимер, тези за които питате.

# 389
Може да се наложи да се изработят няколко ритейнъра през годините.Ритейнърите са от полимер, тези за които питате.
Благодаря за отговора:)

Общи условия

Активация на акаунт