Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 75 554
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Ако написаното е към мен, не мога да дам имена, защото съм в тази сфера и не искам да се тълкува като реклама. Но, най-добронамерено Ви казах, както и на другата потребителка, че проблемите със захапката, зъбите, устното дишане, патологичната позиция на езика и последващите деформации от тях, се терапевтират съвместно от ортодонт и логопед. И да, не всички логопеди работят миофункционална терапия, защото за нея се квалифицираме допълнително. Ако сте от София или по-големите градове, не може да не намерите. Самите ортодонти също вече все по-често препоръчват на пациентите корекция на позицията на езика при логопед, затова се учудих, че при вас двете това не е предложено. Не съм искала да уязвя никого с думите си.
П.С. Има и силиконови трейнери, които също могат да се ползват по преценка. Напишете в Гугъл Myobrace и ще намерите информация.

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 19:58 от Venel82

# 541
  • София
Venel82, съвсем искрено и много благодаря за ключовите думички! Гугълнах, разбрах, ще имам предвид.
Ако е имало нотка на уязвяване, то е само защото пациентите не сме длъжни да знаем всички практики в логопедията. Изобщо не се обиждам, че някои от тях са супер некадърни, яд ме е че не съм го усетила преди да им отделя парите и времето си.
Уж избирахме и ортодонт "супер-дупер" - много препоръки, много суперлативи, за не малко пари а ето, че според вас има пропуски.

# 542
  • Сф
Моето дете, няма проблем с говора и дишането. Отделно се занимава с актьорско майсторство усилено в това число говорни техники, аартикулация и подобни съвсем успешно. При логопед няма да ходя. Ще събера мнения първо и ще пиша по- натам. Засега алайнерите и денем. Но нещо не ми харесват на външен вид,  като криви... не знам, ще видим.
За дишането- и  тук ще ви разочаровам. Проф спортист на дълги разстояния  , много добре знае как се диша. Венел, благодаря ви, но нека първо намерим причината..защото пък например по думите на ваш колега в бранша, това е недовършена работа...

# 543
Да ме разочаровате?! 😊 Моля Ви. Аз изброих възможните причини, които водят до деформации и развалят резултата от ортодонтското лечение в отговор на многобройните изказани разочарования в темата и на безумното твърдение на ортодонта Ви, че няма как да се коригира неволевото избутване на зъбите с език. Не съм конкретизирала, а предположила. И разбира се, детето си е Ваше, решението какво ще правите - също.
Извинете, че опитах да помогна. Успех!

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 06:24 от Venel82

# 544
  • София
добър УНГ (ще го тествам със собствения си хроничен синузит). Явно аз попадам само на некадърници.

Доц. д-р Юлиан Рангачев - ИСУЛ Simple Smile
Това е Човек и Лекар. Препоръчвам горещо, ако имате по-сериозен проблем - не се опитвайте да записвате часове, директно в ИСУЛ пред кабинета му, отивате към 14ч и чакате.. Преди това е в операции и визитации.

# 545
  • Сф
Да ме разочаровате?! 😊 Моля Ви. Аз изброих възможните причини, които водят до деформации и развалят резултата от ортодонтското лечение в отговор на многобройните изказани разочарования в темата и на безумното твърдение на ортодонта Ви, че няма как да се коригира неволевото избутване на зъбите с език. Не съм конкретизирала, а предположила. И разбира се, детето си е Ваше, решението какво ще правите - също.
Извинете, че опитах да помогна. Успех!
Разбира се,не виждам защо се засягате. Съвсем ясно ви разбрах. Само че, този път ще събера повече мнения от специалисти преди да се доверя на някого. Също ако искате може да застанете с името си щом сте в бранша. Всъщност, всеки специалист дошъл тук според мен ще е полезен. Това се случва и в други теми за взаимопомощ, хората се представят,а потребителите дават оценка. Но все пак , това е въпрос на личен избор. Ако искате , за да не товарим темата излишно, ще ви бъда благодарна, ако на лс ми пратите ортодонти ,които си заслужават консултацията. За София. Благодаря!

# 546
Колко време отнема свикването с брекетите?
Да поясня, че нося за втори път, но нямам спомени от такъв дискомфорт първия път. Тогава бях със самолигиращи и ми се струваха по-гладки от колкото сегашните ми с ластичетата… Все едно имам карфици в устата.

# 547
До края на първия месец се свиква със самото усещане, поне при мен.

# 548
Здравейте,
Пиша отново с голяма вина и горчивина като родител.
Избрах и се доверих на грешен ортодонт, и резултата след 3 годишно лечение не е добър, но най-лошото е, че по време на лечението се появи неовладян бруксизъм, като смятам че и брекетите в момента допринасят за това да продължава изтриването на горните резци (в момента при затворена захапка горните резци натискат брекетите на долните).

Обмислям сваляне и продължаване на лечение с алайнери.
До тук съм се консултирала с един доктор, който препоръча сваляне веднага, почивка 6м и след това преразглеждане.

Изненадващо малко след консултацията, нашата ортодонтка даде час за сваляне.
Искам да попитам какви са рисковете при сваляне на брекети, като при дъщеря ми има и пръстени на 6те зъби. Вече съм толкова недоверчива към настоящата докторка, че се страхувам от нехайство да не повреди нещо по зъбите, докато сваля брекетите и пръстените.
Нищо не ми е обяснила за ретенцията - какво предлага, ще струва ли нещо - не. Казала е само вземи си час за сваляне.
Аз разбира се ще звъня да разпитам, но все пак ще съм благодарна да ме ориентирате.

Ще съм благодарна и за препоръки за ортодонт в София, който работи и с брекети и с алайнери, и след който имате видим и доволен резултат.

# 549
Здравейте, някой има ли впечатления за слагане на брекети в Медикъл дент в София ? Всичко би ми било полезно - мнения, горе долу цени и каквото се сетите Blush

# 550
Здравейте, някой има ли впечатления за слагане на брекети в Медикъл дент в София ? Всичко би ми било полезно - мнения, горе долу цени и каквото се сетите Blush
   7 хил. лв..

# 551
Аз съм с препоръка и положителни впечатления от резултатите /преди - след на приятелка/ при Стоименова и вероятно ще избера нея за дъщеря си. Цените са конкурентни, локацията е топ. Информира ни, че прегледите са веднъж месечно. За първи път чувам, че това е недостатък щото .... дрън дрън.

Не се доверявам на новорегистрирани потребители специално за целта да оплюят.
Регистрирах се именно с тази цел, и поради наистина голямото разочарование от работата на Стефания Стоименова. Обиколих немалко кабинети след това и колкото повече говорех и виждах работата на други ортодонти, толкова повече се възмущавах на абсурда през който преминах. Много трудно се намира добър ортодонт, който да продължи започнато лечение, но съм благодарна, че намерих своето място.

# 552
Пропуснала съм да прочета от кого си доволна и на кого си благодарна. Би ли повторила препоръката си?

# 553
Lettina02,
Може ли да споделиш кой ортодонт избра за довършване на лечението.
Също искам да попитам и как се движат цените на лечението с брекети в момента.
Ние преди 3 год платихме за дъщеря ни 7500лв, и това не включваше допълнителните апаратчета, които й поставиха в един момент от лечението.
Резултата изобщо не е добър според мен, но преди да започнем просто ума ми не допускаше, че някой ще вземе пари и няма да си свърши работата...
Някак си подходих с пълна увереност, че като отивам в скъпа клиника, на известна доцентка всичко ще е топ...

# 554
  • Разпиляна във въображението
Аз тръгнах да търся допълнителни мнения, защото на мен сумата от 7400 ми се стори свръх.

Общи условия

Активация на акаунт