Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 75 577
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Някои са се оляли с цени.Как така 5500 и отделно ще плащате, нали затова се прави план на цялостно лечение

План си има изготвен и ясно си пише в офертата, че цената на прегледа не се включва в нея.

А 5 500 са само брекетите? И отделно всяко посещение се заплаща? Правилно ли разбирам?

Да, точно така. Знам, че на много места прегледите са включени в цената, но при нас не е така.

Това е меко казано безумие! Пълни глупости са само брекетчетата да са такава цифра. Търсете друго мнение! На мен ми ги сложиха 2021 края и цената беше фиксирана 4 500 с вадене на зъбите стана 4 900. Каквато и инфлация да има, това е абсурдно.

# 526
scalestone, второ мнение няма да тръгна да търся, при положение че от 3месеца вече е с брекети при този ортодонт.

# 527
При мен нищо не се оцвети 🙄

Оцветяващите таблетки за плака дали ще оцветят керамични брекети и прозрачни ластици?

Ластиците 100% ще се оцветят. За самите брекети не съм сигурна - моите бяха сапфирени - те са почти прозрачни и се сливат със зъбите, но когато ластиците пожълтееха, всичко изглеждаше с жълт оттенък

# 528
  • Sofia
Pure Love аз си го правех също сама това избутване с език на зъбите като при вас но беше преди брекетите. Някак си си самоналожих да го спра, но съм възрастен човек, не съм дете. Според мен първо това избутване трябва да се спре, защото всичко друго ще е безсмислено докато продължава.

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 02:15 от Monadirs

# 529
Така... нашата сага продължава... Накратко. Две години лечение с брекети за подреждане на кучешки и разширяване на горна челюст. Година след лечението зъболекари забелязват ,че захапката не е ок ( няма добър контакт, даже никакъв между двете челюсти и зъбите ) . Аз естествено изпадам в паника, защото става въпрос за детето. Отивам на препоръчан  специалист , казва че е поправимо с ластици и няколко брекета на задни зъби, съобщава ми се и цена за лечение. След седмица, среща и с първият ортодонт, който твърди, че е издал в перфектно състояние , но детето е избутало с език ( неволево,като тик) горни зъби и оттам се променя захапката. Намираме дори и снимка след лечението, наистина изглежда че е било перфектно след свалянето на брекетите доколкото можем да преценим с мм, милиметри, ама има контакт като че ли. Проблема е, че специалист 1 при който е проведено лечението казва, че нищо не може да се направи. Нямало смисъл, защото това избутване нямало как волево да се преустанови. Това го разбирам като дори и някой да поправи захапката ще е временно и пак ще се стигне до същото положение. Колко ще се променя с времето пък изобщо не мога да си представя лично аз, тръпки ме побиват меко казано. Седя и си мисля като лаик, не може проблем да няма решение. Много тъжно. Говорим за здраве все пак , не за естетика само. (Да не влизам в подробности. ) Честно ви казвам, нямам сили вече, вдигам ръце, самата аз съм с проблемно здраве и не мога да обикалям. А и кой как ще ме завърти, нямам идея. Налага се да преглътна гордостта си и да връча детето на мм в частта с неговите роднини, точно с тая част, която са зъболекари и не поддържам контакти с тях. Да видим какво ще кажат, при кой ще ни пратят ортодонт. Не че има гаранция някъде изобщо  ...самата аз преди години в ерата на шините ходих при светило и нищо не се получи ..но сега сме 21 век все пак, една шапка пари изсипах по детските зъби досега ..не е истина ...
Някой с подобен случай ще ми е интересно да чуя, ако има , записах се и във фейсбук групата..аз от вкъщи ще го мъдря какви ще ги вършим. Но мисля съм права да не оставям нещата така. Трябва да пробвам всичко възможно и дано този път имаме късмет!
Някак си много загубих доверие и в зъболекари и в ортодонти. :Sad.
Засега не мога да кажа, че виновни има, не желая да обвинявам, така че моля не ме питайте и тук и на лс за имена , въпроса е решение има ли перманентно и как да се доверя отново ....
Ще се върна и на препоръчания от катедра ортодонтия, който заяви че може да поправи нещата да му кажа пък какво е обяснил лекуващия за езика ...ще се смеем ли, ще плачем ли, не знам, не знам...
Дано не ви дотегнах с обясненията си объркани и дълги, но се чувствам зле от ситуацията.
Кажете на ортодонта си, че има едни специалисти, логопеди се казват, които могат да коригират позицията на езика. Преди време бях писала, че това е масов проблем, защото се работи на парче, и като се махнат брекетите, о, ужас! какво става, че пак всичко се размести. Езикът и правилното дишане са разковничето.

# 530
Някои са се оляли с цени.Как така 5500 и отделно ще плащате, нали затова се прави план на цялостно лечение

План си има изготвен и ясно си пише в офертата, че цената на прегледа не се включва в нея.

А 5 500 са само брекетите? И отделно всяко посещение се заплаща? Правилно ли разбирам?

Да, точно така. Знам, че на много места прегледите са включени в цената, но при нас не е така.
Извинявайте, но комплект брекети са 150 - 200 долара. От там нататък цената е самото лечение при съответния лекар. Наистина е нагло да ви искат пари и за всеки преглед!

# 531
Greene,  ако можехме сами да си ги слагаме и лекуваме,  сигурно щяхме да си ги купуваме на тази цена.

Споделих цена и условия при нашият ортодонт. Наясно съм била с всичко и съм приела офертата, така както е подадена.
Сигурно има и по-евтини и по-скъпи, просто на това сме се спрели ние.

# 532
  • София
Зъбният душ замества ли конеца? Хич не се справям с конец, иначе старателно си ги четкам след всяко хранене и си ползвам и зъбния душ.
Не, той обикновено не достига толкова целево под венеца, колкото конецът.

Имам въпрос, виждам, че повечето мнения са за деца, но все пак знам, че се носят брекети и от възрастни.
Има ли измежду вас такива, които са били "принудени" да сложат брекети заради отказ да се продължи друго лечение, изискващо по- правилна подредба и захапка? И как се развиха нещата? Слагам в скрит текст причината за питането.

Скрит текст:
Питам, защото съм с травматична (в моя случай много дълбока) захапка, която всички искат да поправят и ми е нанесла вреди, които вече обаче са непоправими според мен и от едни брекети, които влошават качеството на почистването, както и влошават състоянието на меките тъкани при възрастен, биха ми навредили на този етап.
Иначе, всички искат да ти вземат дни 7-8 хиляди, за да ти наредят, но лицево челюстен хирург ми каза преди години, че при мен само с ластици няма да стане и би се наложила операция. Самите ми зъби не са криви.

# 533
Здравейте от доста време се каня да слагам брекети. Искам да попитам,ако може да ми препоръчате добри ортодонти за град Пловдив. Преди няколко години ходих и ми казаха Трябва да нося апарат за раширяване на челюстта и след това брекети лечение година и половина ми казаха може би 2. Като цени тогава ми казаха апарат между 600-800лв. И 1500лв за челюст. Интересува ме към днешна дата какви пари ще трябва да се приготвят ориентировъчно. За метални брекети става въпрос. И като е на разсрочено плащане в какъв период трябва да се изплати. Благодаря предварително.

# 534
  • Mediterraneo
Как би могъл някой тук да ти отговори на тези въпроси? Само в последните няколко страници се коментират цени в голям диапазон. Отделно, че зависи и от спецификата на самото лечение. При един и същ ортодонт две лечения са с различни цени.

# 535
За Пловдив цените са около 4000-5000 лв. При всички може да се плаща разсрочено по 500лв на месец - месец и половина.
Апарати за разширяване мисля, че се носят само при деца/тийнейджъри т.е преди да е приключил растежа на костната структура.

# 536
  • Сф
Pure Love аз си го правех също сама това избутване с език на зъбите като при вас но беше преди брекетите. Някак си си самоналожих да го спра, но съм възрастен човек, не съм дете. Според мен първо това избутване трябва да се спре, защото всичко друго ще е безсмислено докато продължава.
Благодаря много за споделеното! Разбирам.
Детето е тинейджър, така че вероятно ще трябва да поизчакам да съзрее, така че да не си пречи сама. Както обясни и ортодонта , то е и неволево избутване дори. Но щом казвате, че с воля сте успяла, все пак е лъч светлина в тунела. В крайна сметка имаме време и в бъдеще да коригираме нещата. Много, много ви благодаря за споделеното!

# 537
  • София
PureLove, моето дете освен неправилната захапка (зъбите не са толкова зле като подреждане) си има говорни проблеми от малък. Ходил е 8г. на логопед и има още какво да се желае. Но съвсем умишлено го спрях и изчаквам да мине пубертетския инат и нежелание да съдейства.
Още докато слагаха брекетите, ортодонта забеляза, че езикът му прави маневри, които не са "правомерни", отделно невероятното стискане на челюста. Затова му поставиха едни специални шипчета (много варварски ми се сториха), които да пречат на езика да се завира непрекъснато където не му е работа. Голяма драма беше докато свикне, защото го дразнеха. Напоследък не се е оплаквал - дано да е посвикнал, че не смея да го попитам да не почне пак да мрънка. Но това е 8-9 месеца вече. Не знам докога ще продължи и дали ще потисне неволевите рефлекси.

# 538
Хора, с упражнения няколко месеца, нещата се случват. Това с шините с шипове е такава отживелица. Не може механично да се избута назад езикът. Той просто трябва да се позиционира правилно в горна позиция в устата. Просто отидете на логопед.
А, ако някое дете е ходило на логопед 8 години, само заради неправилно звукопроизношение (без да има други проблеми), то значи логопедът Ви е страшно калпав, ще ме прощавате. На такова нещо му е нужна максимум година работа.
А, и най-вероятно децата ви дишат през устата, което допълнително "вкопава" езиците им надолу.

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 16:48 от Venel82

# 539
  • София
Отворена съм за предложения и за не старомодни ортодонти, защото имам нужда за другото си дете, и за наистина добри логопеди, които да мотивират 16 год. ми син, и за добър УНГ (ще го тествам със собствения си хроничен синузит). Явно аз попадам само на некадърници.

Общи условия

Активация на акаунт