Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 75 590
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Някои са се оляли с цени.Как така 5500 и отделно ще плащате, нали затова се прави план на цялостно лечение

План си има изготвен и ясно си пише в офертата, че цената на прегледа не се включва в нея.

А 5 500 са само брекетите? И отделно всяко посещение се заплаща? Правилно ли разбирам?

Да, точно така. Знам, че на много места прегледите са включени в цената, но при нас не е така.

# 511
  • Разпиляна във въображението
Този план кога се получава - непосредствено преди започване на лечението, или мога да го искам сега след като съм платила за диагностиката?

Сега разгледам различни възможности за други мнения, но ако го нямам този план, какво включва, каква да бъде основата за сравняване между "офертите"? Караиванов може да ни предлага по-комплексно лекуване, например, в сравнение с другите... Просто не мога да си обясня разлика с по 2000-3000 лв. на дете. Това не са малко пари.

# 512
Този план кога се получава - непосредствено преди започване на лечението, или мога да го искам сега след като съм платила за диагностиката?

Правят преглед, снимки, диагностика и изготвя план за лечение. Изпраща го на имейл и след като го видите вие си решавате дали ще ходите и при други ортодонти за мнение или ще приемете неговия и ще започнете лечение.
Обяснява много внимателно какво и как ще се случва, как ще протича лечението и т.н. Отговаря на всякакви въпроси. Както казах, аз съм доволна и има видим ефект за няма и 3месеца от поставянето на брекетите.

# 513
На ММ е обяснявал, показвал е някакви снимки, какво как и т.н., но писмено нямам нищо. Освен утре като отида да го поискам, за да потърся следващо мнение.

# 514
И при моите деца, за по 1900 лв брекети( назад във времето), имаше видим ефект след 3м носене.Същата лекарка сега взима 3-3500.
7-800 за брекети ми се вижда кожодерство.

# 515
  • Пловдив
В Пловдив актуална цена - отпреди 1 седмица  - 4500 лв., без плащане на прегледи после. Преди 11 г. слагах при същата за около 2200 лв., но инфлацията явно..

# 516
Аз се бях подготвила за поне 5000, и цената 7400 ми дойде свръх.

# 517
Търсете друг ортодонт. Даже си направете проста сметка, че до София да пътувате веднъж месечно ще ви излезе по-евтино

# 518
Да, сега събирам мнения и за София.

# 519
  • Добрич
Привет! Търся мнения за хора, които са си правили бондинг при доктор Аврамов в SmileArt, гр. Варна. Обмислям при свалянето да ми се дооформят някои зъби, има ли хора които вече са го правили при него, ако има и снимки ще съч благодарна да видя.

# 520
Зъбният душ замества ли конеца? Хич не се справям с конец, иначе старателно си ги четкам след всяко хранене и си ползвам и зъбния душ.

# 521
  • Sofia
Аз също не се справям с конеца и замествам със зъбен душ и четчици за почистване между зъбите

# 522
  • Сф
Така... нашата сага продължава... Накратко. Две години лечение с брекети за подреждане на кучешки и разширяване на горна челюст. Година след лечението зъболекари забелязват ,че захапката не е ок ( няма добър контакт, даже никакъв между двете челюсти и зъбите ) . Аз естествено изпадам в паника, защото става въпрос за детето. Отивам на препоръчан  специалист , казва че е поправимо с ластици и няколко брекета на задни зъби, съобщава ми се и цена за лечение. След седмица, среща и с първият ортодонт, който твърди, че е издал в перфектно състояние , но детето е избутало с език ( неволево,като тик) горни зъби и оттам се променя захапката. Намираме дори и снимка след лечението, наистина изглежда че е било перфектно след свалянето на брекетите доколкото можем да преценим с мм, милиметри, ама има контакт като че ли. Проблема е, че специалист 1 при който е проведено лечението казва, че нищо не може да се направи. Нямало смисъл, защото това избутване нямало как волево да се преустанови. Това го разбирам като дори и някой да поправи захапката ще е временно и пак ще се стигне до същото положение. Колко ще се променя с времето пък изобщо не мога да си представя лично аз, тръпки ме побиват меко казано. Седя и си мисля като лаик, не може проблем да няма решение. Много тъжно. Говорим за здраве все пак , не за естетика само. (Да не влизам в подробности. ) Честно ви казвам, нямам сили вече, вдигам ръце, самата аз съм с проблемно здраве и не мога да обикалям. А и кой как ще ме завърти, нямам идея. Налага се да преглътна гордостта си и да връча детето на мм в частта с неговите роднини, точно с тая част, която са зъболекари и не поддържам контакти с тях. Да видим какво ще кажат, при кой ще ни пратят ортодонт. Не че има гаранция някъде изобщо  ...самата аз преди години в ерата на шините ходих при светило и нищо не се получи ..но сега сме 21 век все пак, една шапка пари изсипах по детските зъби досега ..не е истина ...
Някой с подобен случай ще ми е интересно да чуя, ако има , записах се и във фейсбук групата..аз от вкъщи ще го мъдря какви ще ги вършим. Но мисля съм права да не оставям нещата така. Трябва да пробвам всичко възможно и дано този път имаме късмет!
Някак си много загубих доверие и в зъболекари и в ортодонти. :Sad.
Засега не мога да кажа, че виновни има, не желая да обвинявам, така че моля не ме питайте и тук и на лс за имена , въпроса е решение има ли перманентно и как да се доверя отново ....
Ще се върна и на препоръчания от катедра ортодонтия, който заяви че може да поправи нещата да му кажа пък какво е обяснил лекуващия за езика ...ще се смеем ли, ще плачем ли, не знам, не знам...
Дано не ви дотегнах с обясненията си объркани и дълги, но се чувствам зле от ситуацията.

# 523
Оцветяващите таблетки за плака дали ще оцветят керамични брекети и прозрачни ластици?

# 524
  • Пловдив
Оцветяващите таблетки за плака дали ще оцветят керамични брекети и прозрачни ластици?

Ластиците 100% ще се оцветят. За самите брекети не съм сигурна - моите бяха сапфирени - те са почти прозрачни и се сливат със зъбите, но когато ластиците пожълтееха, всичко изглеждаше с жълт оттенък

Общи условия

Активация на акаунт