Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 75 536
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Има ли пациенти на Румяна Маринова и какво ви е мнението за нея. Наложи се да сменя моя ортодонт от Бургас, тъй като се преместих в София. По повод горното питане - бях при Калина Мирчева.
Била съм на консултация при нея, мила е, но не беше уверена за моя случай за това не и се доверих. Смятам, че и цените и са разумни.

# 601
  • Бургас
Има ли пациенти на Румяна Маринова и какво ви е мнението за нея. Наложи се да сменя моя ортодонт от Бургас, тъй като се преместих в София. По повод горното питане - бях при Калина Мирчева.
Била съм на консултация при нея, мила е, но не беше уверена за моя случай за това не и се доверих. Смятам, че и цените и са разумни.
Да, наистина е мила и отзивчива. Преди нея бях при друг ортодонт, който ми заяви, че брекетите ми са поставени неправилно и че ако искам - срещу скромните 7000 лв, за една година ще приключа с брекетите. Реших да поискам второ мнение и отидох при Маринова, която каза, че брекетите са наред и просто още известно време трябва да си понося ластиците, за да ми се дръпне долната челюст още напред. Доверих й се. Надявам се наистина да е права и до края на годината да приключа с тия телени огради, че вече четвърта година ги нося и ми е дошло до гуша

# 602
Някой да е поставял мини имплант? Колко време отнема да се свикне с присъствието му? Боли ли поставянето?

# 603
  • София
Някой да е поставял мини имплант? Колко време отнема да се свикне с присъствието му? Боли ли поставянето?
При мен май ще се наложи и го коментирахме - с местна анестезия е, бързо се слага, пък свикването си е до човек, после го махат и всичко си зараства

# 604
Здравейте! Края на февруари или началото на март махам брекетите. Проблемът е, че долните ми зъби не са на 100% перфектни. Не знам дали може нещо да разберете от снимката, но дъгата някак на места се вдига по-високо, на места се извива надолу, имам чувството, че имам нужда дъгата да се смени още един-два пъти с по-твърда, за да са готови зъбите, но аз разбира се не съм лекар, питах ортодонтката ми, и тя каза, че зъбите ми са с различна дължина и единственото, което можело да се направи е да ги изпили отгоре, за да ги заравни, но аз отказах това. Отделно много ми потъмняват около брекетите, опитвам се да поддържам отлична хигиена, но пак! От 1г и 2 месеца съм с брекети и 2 пъти ходя да ми чистят зъбния камък, сега като ги махна пак ще ходя. Моля споделете мнение за подредбата, за оцветяването (страх ме е като ги сваля да не остана с перманентни петна по зъбите) и после дали ше имам избор на ретайнери, дали да са сваляеми или фиксирани? Аз искам да могат да се махат, защото ако ми залепят отвътре на зъбите фиксирани, може да не мога да ги почиствам перфектно. Слагам и снимка, малко е с лошо качество, но може да придобиете представа горе-долу.

# 605

Аз съм с поставени мини импланти, даже точно вчера ми смениха единия. Малко сме в love-have връзка, защото при мен специално паднаха 2 пъти и се наложи да се сложат пак. Неприятно е, слагат се с местна упойка, самото слагане не боли, само е дискомфортно. Няколко дни болят околните тъкани, докато свикнат с триенето в импланта. Отделно понякога се разклащат като започнат да се слагат ластиците и трябва да се слагат наново. Но това си е строго индивидуално, зависи колко плътна кост имате.

Можете да прочетете и тук за тях:
https://myaligners.net/2023/10/mini-implanti/

# 606

Аз съм с поставени мини импланти, даже точно вчера ми смениха единия. Малко сме в love-have връзка, защото при мен специално паднаха 2 пъти и се наложи да се сложат пак. Неприятно е, слагат се с местна упойка, самото слагане не боли, само е дискомфортно. Няколко дни болят околните тъкани, докато свикнат с триенето в импланта. Отделно понякога се разклащат като започнат да се слагат ластиците и трябва да се слагат наново. Но това си е строго индивидуално, зависи колко плътна кост имате.

Можете да прочетете и тук за тях:
https://myaligners.net/2023/10/mini-implanti/
Аз съм случай подобен на този в статията - с асиметрия. Колко време отнема изравняването на челюстите?

# 607
Ами честно казано не знам още. От октомври досега имам промяна, но 2 пъти имплантите падаха, после ги слагаха пак, аз изчаквам няколко дни да заздравеят, като цяло не протича съвсем линейно лечението.
Последно чаках 1 месец за нови алайнери, понеже аз с тях се лекувам. Вчера ми подмениха единия имплант и започвам отново с ластиците с надеждата да се изравни асиметрията, предвидено е да стане за 4 месеца, но ще видим. Да кажем около половин година на теория.

Може би трябва да се снимам пак по същия начин да видя как вървят промените, че иначе трудно се вижда с просто око.

# 608
Да, реално ако някой не ме мери с линия в нормална ситуация не се забелязва, но на мен ми избождаше очите. Дори сега зъбите ми са наредени, но дъгата върви на една страна и нямам вече търпение за имплантите…След около месец поставям първия, ще видим дали ще стане с един.

# 609
Стискам палци да стане бързо, да не падат и да имате желания ефект.

Иначе и на мен ми казаха, че не се вижда особено, ама аз си го виждам и ме дразни.

# 610
Здравейте! Края на февруари или началото на март махам брекетите. Проблемът е, че долните ми зъби не са на 100% перфектни. Не знам дали може нещо да разберете от снимката, но дъгата някак на места се вдига по-високо, на места се извива надолу, имам чувството, че имам нужда дъгата да се смени още един-два пъти с по-твърда, за да са готови зъбите, но аз разбира се не съм лекар, питах ортодонтката ми, и тя каза, че зъбите ми са с различна дължина и единственото, което можело да се направи е да ги изпили отгоре, за да ги заравни, но аз отказах това.
Според мен не е проблемът в дъгата, носите ли междучелюстни ластици и в каква конфигурация? струва ми се, че там е проблемът и от едната страна захапката не е на 100% (аз в момента съм с подобна визия, защото слагам само от едната страна ластик, но скоро ще започна и от другата и би трябвало според мен да се изравнят)

# 611
Носих известно време, да. Аз имам чувството че не гледат зъбите, примерно дали са ластиците за 2 месеца, носила съм ги, те го пишат сякаш е отметнато, ама не гледат зъбите, ще за 2 месеца не са готови и имат нужда 3 месеца да им се слагат ластици например. Не знам, малко се притеснявам, защото съм хвърлила 6к, разбира се като всички останали, ортодонтското лечение е много скъпо и не смятам, че е ок да пренебрегват такива дефекти.

# 612
Знам че така по снимка е трудно да се каже, но някой може ли да се включи някой с ориентировъчни цени 🤔 и

# 613
МадамД, ориентир за цените може да бъде всеки сайт на клиника с ортодонтски услуги. Зависи и от населеното място. Има разлика в цените София-Пловдив, примерно...
Дори и в темата да прочетете някои мнения, отново може да се ориентирате набързо за ценовите диапазони.

# 614
МадамД, ориентир за цените може да бъде всеки сайт на клиника с ортодонтски услуги. Зависи и от населеното място. Има разлика в цените София-Пловдив, примерно...
Дори и в темата да прочетете някои мнения, отново може да се ориентирате набързо за ценовите диапазони.
Аз вече имам ценови план но искам да чуя външни мнения 🙂

Общи условия

Активация на акаунт