Парфюмни размисли и страсти - 277 октомври 2022 г.

• 72 404
  • 952
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз имах парфюма преди, размених го. Изобщо не го харесвах, грам сладост няма в него.

# 586
Athena, след като се оказа неочаквана любителка на драматични аромати Flowers Rose, бих те посъветвала да си поръчаш мостри, поне да се ориентираш за общия профил на парфюмите. Разликите между изданията през годините са толкова големи по мое мнение, че понякога сякаш са различни творения.
Поне моят опит е такъв и с това си обяснявам толкова разнопосочните възприятия.
В Jibilation за мен няма капчица уд, както и тамян, но ето че други ги усещат. За мен е пулсираща смес от Мицуко и стария Трезор - в студено време излъчва нежност, има някакво мило, майчино усещане, топлина и пудрени праскови, но несъмнено не е съвременен аромат.
 Journey е интересен и многолик, може би най - носим и модерен от тези, за които пиша, но също показва характер - може бензинова нотка да покаже, може и сладки праскови с мека кожа, зависи...Grinning
Gold е класически, та класически френски аромат в духа на Caleche, но на моята кожа се разви някак некрасиво и малко грубо.
Myths е много странен и още не съм го зачеркнала напълно.
При първа проба ми се стори безумно интересен мъхов шипър с хризантеми и кожа, но макар мм и дъщеря ми го определиха като " блатен" го поръчах и не можах да го нося - при носене прояви при мен една водна, хлорна нотка, която ми беше неприятна и побързах да го махна. Понякога съжалявам, все си мисля, че можех да му дам повече шансове в различни сезони.
Моят любимец от класическите издания е Beloved. Великолепен, съвсем леко осъвременен тревист шипър с горчива лайка, кожа, прах и цветя - есен, стара къща пълна с книги и хладен, сух вятър - нося го рядко през зимата, когато съм сама.
Носи ми много специфично настроение, но някак лично, не за споделяне.

Последна редакция: сб, 22 окт 2022, 13:37 от silver pearl

# 587
И аз обожавам Beloved. Ретро е, но невероятно красив.

# 588
Beloved е много ретро в сравнение с Jubilation  и Gold, по моята скала разбира се. Днес ми пристигна тестера на Beloved, има ги на добри цени в Елинор . Моят фаворит от трите е Jubilation, сега му е времето, в топла есен много се разтваря. Иначе от всички амуажи най- много харесвам Memoir.

# 589
Мемоар харесвам много, писала съм и преди за него. Две години търсих точно определено издание -  много меко, сладко и пищно, но рядко го нося, да не вземе да свърши! Joy
Имам и нова придобивка от Amouage, но е толкова шизофренична, че още не мога да си подредя впечатленията от нея и да напиша нещо смислено.
Засега ме изтезава с изненади и капризен нрав.
Макар да не беше сляпа покупка няма много общо с пробата по която го избрах и ако не друго, е кандидат за парфюм за Хелоуин.

# 590
  • The Evergreen State
Благодаря ви момичета за включването. Много фенове имат Амуаж но има и защо. Парфюмите им са дръзки, уникални и с добро качество. Всеки има своя история, имената им са приказни а бутилките допълват усещането за нещо специално. Ще мисля, много ми помогнахте всички.

# 591
Мемоар е прекрасен, Лирика също.❤

# 592
Силвър пърл, интересно и моята асоцаиция с юбилея е сходна има нещо топло и закрилящо в него, и нещо ретро...
В списъка ми за проба са jorney, lyric, memoir и epic

# 593
Направих грешка! Затова - добро утро и хубав съботен ден на всички! Hug
Парфюм за днес Velvet Orchid Tom Ford - мостра. По съвет на Dez, пробваме дали сме "добра двойка"? Heart

Последна редакция: сб, 22 окт 2022, 07:20 от Magda Dimitrova

# 594
Добро утро! Аз пък тази сутрин се замислих колко сладка изглежда работата на създателите на парфюми и какъв ли би бил парфюмът, който аз самата бих създала...Ами вие? Какво бихте сложили в potion-a?
Вчера приятелят ми си беше палнал пурета и за момент си помислих,че се е пръснал с нещо табачесто Stuck Out Tongue Winking Eye
Днес смятам да се сдобия с Cuir celeste. На моята кожа търпи невероятна трансформация от кожен и мъжки към толкова прекрасно флорален (а аз по принцип не обичам цветни,леко са ми плоски). Обаче страхотно хамлеонче се оказа. Още вчера хукнахме с бебето към Campomarzio,че времето беше страхотно. По Съборна вече хвърчах...
А то те били в ремонт... толкова тъжно гледах работниците вътре през стъклото- кой знае какво са си помислили Grinning
 Днес ще им звънна и ще атакувам отново. Пожелайте ми късмет! И прекрасен ден за всички!

# 595
Да, такава е капачката и не, от Дъглас менте е невъзможно.

А от Notino?

# 596
Да, такава е капачката и не, от Дъглас менте е невъзможно.

А от Notino?
И от там Simple Smile Всичко е наред, ползвай го с радост Simple Smile

# 597
И аз обожавам Beloved. Ретро е, но невероятно красив.
Определено е впечатляващ, да.

# 598
Много благодаря за мнението, BrightT. Heart
Видях във въпросния сайт да се продава един спрян преди 5-6 години любим парфюм и се зачудих, доколко може да е истински. Ясно, че може да е някакъв остатък, но знае ли човек? Simple Smile

# 599
Денси ,честит да ти е със здраве да си го ползваш!

Общи условия

Активация на акаунт