На море в Турция - тема 76

• 59 900
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
И ние за следващата година се загледахме в Long Beach в Алания. Единствено се притеснявам да не е пренаселено и да тичаме за шезлонги. Чакам да видя и оферти със самолет от Варна. Иначе си харесах дървените къщички - Chalet, които са до вилите. Но никъде не открих отзиви за тях.
[/quote]

Хотелът разполага с много басейни - пред самия хотел има няколко с всякакви пързалки за малки и големи деца, а на плажа - също, само че за "възрастни деца".  Шезлонги имаше в изобилие. Сутрин ходехме към 9 или малко след 9 на соления басейн. Това е част от соления  и на снимката се виждат заетите...
На плажа само веднъж ходихме, колкото да се разпишем.
Polina238 За сефте ходихме в Батихан за един Великден - 30.04!!! Жега! Явно бяхме случили на времето. водата наистина беше хладничка, ама като знам, че на Дюни до средата на юли водата е около 22-24... До преди 2 години ходехме все около 01 юни - веднага след края на уч. година и не сме имали проблем с водата. Във Вон имаме снимки с Т на възфуха 44 градуса, а на водата - около 28 (началото на юни).

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 14:19 от ivalinai

# 421
Привет!
Как резервирахте за Yalihan Una в Алания.
Благодаря предварително!
Включвам се в темата, за да споделя отзиви за почивката със семейството си (двама възрастни с дете на 1,5 години) в Анталия от 08.10 до 22.10. Всяка година от 2007-ма насам правим поне по едно море в този район, като ползвахме туроператор само първите два пъти. Бързо ни писна от ограниченията, които туроператорите налагат в избора на хотел, в продължителността на престоя, от неудобните часове на полетите и безкрайните трансфери, при които чакаш с часове целия катун да се натовари на автобуса, за да се понесе към крайната дестинация и да се озове там точно след вечеря. До 2020-та пътувахме с Turkish airlines и прекачване в Истанбул, 2021 - с Anadolu jet, а тази година - с Pegasus. Като цяло нямаме забележки към полета. Ясно е, че като за нискобюджетна компания се преглъщат някои компромиси, но за два часа не е проблем.
Резервирахме трансфери през get transfer - благодарности на Роже за препоръката. Бързи, точни, коректни, винаги изпреварващи прогнозата на google maps за продължителност на трансфера.
Първата седмица изкарахме в Yalihan Una в Алания. Хотелът е слабо познат (или направо непознат) на българския пазар, почиващите са основно немци и турци. За осем пъти там така и не съм попадала на сънародник. Комплексът е с малка територия и типично плажна ориентация - разположен е непосредствено до страхотен пясъчен залив със златисти и тюркоазени цветове и чисто, плитко море. Стаите са малки, но новички и добре оборудвани, всички са с изглед море. Интернетът е отличен - имах няколко конферентни разговора в Zoom и всичко беше гладко. Има един открит басейн и джакузи. Толкова. Но поне ние никога не бихме се завряли там при наличието на това разкошно море. Храната е вкусна и качествена, но далеч от разкоша на скъпите хотели в Белек и Лара. Аз съм с малко особен вкус - например се влюбих в една яхния от моркови в сметанов сос, а изобщо не отразих сушито в единствената вечер, в която го имаше. В някои от коментарите за хотела четох критики, че храната в ресторанта напомня тази в студентски стол и може би има нещо такова - преобладават разни манджи, месо, риба, плодове, зеленчукови салати, но поне за мен всичко беше много вкусно. Има изобилие от десерти, включително типично турски сиропирани бомби, но не съм им фен и не съм ги пробвала. Анимацията е колкото да се води, че има - обикновено някой местен музикант си мрънка под носа вечер. Това в добрия случай, в лошия е по-шумна и човек има чувството, че вият койоти. Но и това хич не ни попречи да си изкараме страхотно, защото всяка вечер след ресторанта бяхме на плажа и се къпехме в морето. Изобщо, чудно плажно изживяване през октомври - препоръчам за хората, които търсят това в съчетание с по-бюджетен хотел, вкусна качествена храна и сърцато обслужване.
Втората седмица изкарахме в Delphin imperial в Лара. Хотелът е разкошен, строен без да се пестят средства и въображение. За мен интериорът на моменти граничи с кич, но това все пак е въпрос на вкус. Стаята ни беше просторна, хубаво обзаведена, с гледка към морето. Анимация, басейни, аквапарк, лунапарк, детски кът - всичко е без забележка. Храната беше смазващо изобилна до степен, че на два пъти почти пропуснах вечерята. От обикаляне из трите зали с храна и търсене на нещо, на което да се спра, накрая се уморих и финиширах с марули и моркови от най-близкия щанд. Но, както казах, за храната не съм надежден критерий. Всички бяха много любезни, загрижени, точни, човек има чувството, че е носен на ръце. За мен обаче хотелът има един сериозен недостатък и това е плажът - тъмен, едър пясък, вода с мътен цвят (знам, че вероятно се дължи на цвета на пясъка, но пак ми остава неприятно усещане) и голяма дълбочина почти от входа.
Като цяло и двата хотела много ми харесаха, всеки по своему, приет в контекста на класа и цената си (около 900 евро за една седмица в Yalihan una срещу близо 2000 евро за същото време в Delphin). В Yalihan бих се върнала, а в Delphin imperial по-скоро не, но изцяло заради плажа.
Насреща съм да отговарям на въпроси, ако мога да съм полезна.

# 422
  • София
pampinela, резервирахме през сайта на хотела.

# 423
А настанените в Камелия Фуля ползват ли всичко в комплекса? Разбрах, че всеки ползва "своя" ресторант, а аквапаркът е общ, но басейни и барове могат ли да се ползват?

# 424
  • на Мелмак
От това, което ни казаха за Камелиите, че ресторанта и мисля, че някаква шоколадова къща, сладкарница на другия хотел не може да се ползва свободно. Срещу заплащане, може. Всичко друго се ползва.

# 425
  • Някъде в Европа...
И ние за следващата година се загледахме в Long Beach в Алания. Единствено се притеснявам да не е пренаселено и да тичаме за шезлонги. Чакам да видя и оферти със самолет от Варна. Иначе си харесах дървените къщички - Chalet, които са до вилите. Но никъде не открих отзиви за тях.

Хотелът разполага с много басейни - пред самия хотел има няколко с всякакви пързалки за малки и големи деца, а на плажа - също, само че за "възрастни деца".  Шезлонги имаше в изобилие. Сутрин ходехме към 9 или малко след 9 на соления басейн. Това е част от соления  и на снимката се виждат заетите...
На плажа само веднъж ходихме, колкото да се разпишем.
Polina238 За сефте ходихме в Батихан за един Великден - 30.04!!! Жега! Явно бяхме случили на времето. водата наистина беше хладничка, ама като знам, че на Дюни до средата на юли водата е около 22-24... До преди 2 години ходехме все около 01 юни - веднага след края на уч. година и не сме имали проблем с водата. Във Вон имаме снимки с Т на възфуха 44 градуса, а на водата - около 28 (началото на юни).
[/quote]
Потвърждавам за температурата тогава във Вон..и ние бяхме там 😉

# 426
А настанените в Камелия Фуля ползват ли всичко в комплекса? Разбрах, че всеки ползва "своя" ресторант, а аквапаркът е общ, но басейни и барове могат ли да се ползват?
Може да ползвате само вашия ресторант.Всичко друго се използва от 3 хотела, сладкарницата която е в Селин също.

# 427
Някой да е бил в хотел Аква фентъзи в Кушадасъ? Моля за отзиви!

# 428
Някой да е бил в хотел Аква фентъзи в Кушадасъ? Моля за отзиви!
Здравейте, миналата година бяхме в Аква фентъзи септември месец. Хотелът преди пандемията се раздели на две части. Едната е под TUI. Така в момента има два хотела ползващи общ аквапарк. Частта на TUI за мен е по-добра (визирам храна и поддръжка на общите части). Имат си отделни сцени и анимации. Гостите си ползват само техния хотел и ресторант. Общ е само аквапаркът. Консумацията в аквапарта е срещу заплащане. Не може да се внася нищо вкл. вода. Аквапарка е страхотен, за мен лично един от най-добрите в Турция. Относно хотела- храната не е много разнообразна, но пък има всичко. Сладолед има само 2пъти през деня, следобед и на вечеря. Плажът е просторен, а пясъкът много особен като черна глина с частици черен брокат. Водата е чиста, но заради тъмния пясък винаги изглежда мътна. Вечер правят дискотека на плажа. Има анимация за деца и възрастни, която не е лоша, но и не е нещо уау. Стаите са просторни и сравнително големи. В частта взета от TUI ( TUI Blue) всички стаи са след ремонт. Има основен ресторант и ресторант до плажа, където се сервират бургери, палачинки, картофки, пилешки хапки, макарони, салати и др. Като цяло хотела е хубав, за мен най-добрия в Кушадъсъ, но сравнен с повечето на юг към Анталия е доста по-компромисен ( по отношение на храна и плаж) . Ако не ви се пътува дълго и държите на Кушадъсъ, това е най-добрия избор!

# 429
  • Някъде в Европа...
Я, да питам, като се извинявам, че по-предните коментари за НГ ги четях по диагонал...
За весела нг нощ, както си му е редът 😀, с танци по български и евентуално хорА, Кушадасъ, нали? Евентуално хотел да препоръчате? Не съм запозната с район на Егея, не съм се интересувала през годините..Загледах Корумар Де Лукс, че е на 2 км от града, а май ми се иска да е близо до населено място, за да се и разходим...Но, преди всичко, ми се иска весела нг нощ...Не съм решила твърдо, но се появява такава опция за пътуване по празниците....

# 430
Някой питаше за отзив за Diamond premium Сиде. Тази година бяхме там и останахме много доволни, най-вече от кухнята. Писала съм отзив. Какво по-конкретно Ви интересува?

# 431
  • Балчик
Ние засега сме се ориентирали към клубни хотели / 4 възрастни без деца сме /. В момента сме се насочили към SUENO BEACH SIDE, STARLIGHT RESORT SIDE, KAMELYA COLLECTION AISHEN SIDE и CLUB LETOONIA FETHYE / за този още няма цена/. Почивали сме във VON RESORT BEACH, PINE BEACH, SWANDOR TOPKAPI PALACE, TUANA FETHYE, Hotel Mares Dolphin Park & Spa Marmaris. Търсим по възможност по-голяма и озеленена територия, добро обслужване, храна, хигиена и да има възможност за разходка около хотела вечер / да не е в нищото/. Плажа не ни е толкова голям приоритет, ползваме в повечето време басейни. Ако може за съвет кой от предложените хотели се доближава към това което търсим ще съм благодарна.

# 432
Не сме ходили, но засега сме набелязала Club Megasaray Belek. Ако искате погледнете.

# 433
  • София
Да, но в Белек сз не виждам къде човек да се разходи освен Land of legends. Лично мнение е че центърът на Белек е скучно място тип бит пазар с ментета. Това всъщност за мен е и големия минус там. В това отношение примерно Бодрум винаги ми допада много повече.

# 434
  • Пловдив
Щом искате хотел в който да се разхождате вечер погледнете около Антично Сиде.Аз съм била в Хорус.От хотела не останах много доволна,но вечер атмосферата по крайбрежната алея беше много хубава.Подобно е и в Мармарис.

Общи условия

Активация на акаунт