Политиката в България 3

• 411 251
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 13 110
ЕС не може и няма контрол върху европарите. ЕС няма собствено ФБР като в САЩ,което да разследва примерно Борисов. Няма и собствен съд,който да осъди Борисов.

ЕС разполага с Европол, ОЛАФ и ред други институцици. И не е вярно че нямат контрол върне европарите, защото искаха да замразяват европейските пари на Орбан, ако не направени реформи в правосъдната система. И за съда не е вярно Борисов е осъждан в Стратсбург - май за Чората.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 13:10 от Лорд Сняг

# 13 111

mamma nanna моралът е супер разтегливо понятие. Ако питаш депутатите те ще кажат че са свършили работа.  Те лесно могат да приведат аргумент че са приели 5,10 и пр. закона - например за харитиеното гласуване, следователно са вършили работа.  Пак казвам, моралът не е единно понятие. Ако се оставим морала да ни управлява престъпниците никога няма да влизат  в затвора, защото всяка мутра ще си наеме стотина пазванти и ще застрелват всеки който не съгласен с техния морал.

Може би трябва да припомня че когато съда решаваше за имотите на мюфтийството в Карлово се събраха две силни агитки да викат една срещу друга. По твоята логика в съда не трябва да има експерти и вещи лица, а която агитка надвика другата - на нея да се дава право.

@everyone
- проблемът не с в самите срещи, напротив престижно е да ти идват високопоставени гости или пък теб да те канят. Проблемът е, че много от американските ни приятели обичат да ни назидават как да си водим делата и така създават сериозна почва за антиамериканизъм и антиглобализъм у нас.
Явно не можеш да ме разбереш. Не оспорвам върховенството на закона, дори не допускам, че законът е неморален, точно обратно, но когато имаш хора без морал в най-общия смисъл, то не очаквай те да се подчинят на закона. Такива хора или трябва да бъдат принудени /разбирай осъдени за закононарушения/ или ще се превърнат в "недосегаеми", чиито действия/бездействия ще са в ущърб на всички ни.
На практика така виждам присъствието на Пеевски на първи ред в НС.
Така виждам и лъжата Петков, която беше смотолевена, дори определена като някаква дребна подробност. Последвалите лъжи не впечатлиха никой, приеха се като "той си е такъв" т.е. нещо нормално.
Това е лошото, че "злото" /неморалното/ се превръща в норма, която е над закона, а това не вещае нищо добро.

# 13 112
Кобурга и сега прави нелепи срещи с Митрофанова, но в момента  е никой и това не се отразява на държавата.
Още по-нелепи са срещите на ББ с Мустафа, а той съвсем не е никой, вероятно пак ще е първи на изборите. Че и се хвали как ходел 3 пъти на седмица при нея.
Жалко, че това не се идентифицира изобщо като проблем, даже е обект на възхищение.

Само дето с Мустафа сме съюзници, докато с Мутрофанова сме неприятелски държави.
Що се отнася до "руските ценности"-опазил Бог да ни сполетят.

# 13 113
Ново изследване на Сова Харис:
https://epicenter.bg/article/SOVA-HARIS--/309927/11/0

СОВА ХАРИС: ГЕРБ-СДС взима 27,4%, ПП-ДБ - 25,7, ДПС - 11,7, „Възраждане“ - 10,6, БСП - 9,7

Доверие към политиците:
Скрит текст:
1. ИМАТЕ ЛИ ДОВЕРИЕ НА СЛЕДНИТЕ ПОЛИТИЦИ (ЛИЧНОСТИ)?

(отговор «ИМАМ ДОВЕРИЕ»)
Процент

РУМЕН РАДЕВ

50,5

ИЛИЯНА ЙОТОВА

38,7

БОЙКО БОРИСОВ

23,1

СТЕФАН ЯНЕВ

19,6

КИРИЛ ПЕТКОВ

19,4

АСЕН ВАСИЛЕВ

16,1

МАЯ МАНОЛОВА

15,3

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ

14,9

ХРИСТО ИВАНОВ

14,6

КОРНЕЛИЯ НИНОВА

13,2

СЛАВИ ТРИФОНОВ

11,5

ИВА МИТЕВА

10,7

КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ

10,6

ТАТЯНА ДОНЧЕВА

10,4

РУМЕН ХРИСТОВ

10,2

АТАНАС АТАНАСОВ

10,1

МУСТАФА КАРАДАЙЪ

9,2

РУМЕН ПЕТКОВ

5,9

ВАЛЕРИ ЖАБЛЯНОВ

5,2

СТАНИМИР ИЛЧЕВ

3,4

# 13 114
Радев и антируска офанзива  ?
Само като колаборационист.

# 13 115
Според Русия сме вражеска и неприятелска държава.
Да, ама това е нещо, което много българи май не разбират.

# 13 116
Радев е генерал от армията на НАТО и втори мандат президент на България.
Ако това не харесва някому, значи е много късопаметен и безкритечен към себе си. Wink

# 13 117
Радев е генерал от армията на НАТО и втори мандат президент на България.
Ако това не харесва някому, значи е много късопаметен и безкритечен към себе си. Wink
Който е гласувал за него, да му мисли Wink
Аз съм с добра памет... рано го засякох какъв шмекер е.

# 13 118
  • Буркина Фасо
ЕС не може и няма контрол върху европарите. ЕС няма собствено ФБР като в САЩ,което да разследва примерно Борисов. Няма и собствен съд,който да осъди Борисов.

ЕС разполага с Европол, ОЛАФ и ред други институцици. И не е вярно че нямат контрол върне европарите, защото искаха да замразяват европейските пари на Орбан, ако не направени реформи в правосъдната система. И за съда не е вярно Борисов е осъждан в Стратсбург - май за Чората.
не съм чул Чората да е съдил Борисов.

# 13 119
  • София

От отвъдното ли да го съди?

# 13 120
Скрит текст:

Като развален телефон сте.

Борисов не е осъден в Стратсбург.
Европейският съд за правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург осъди България за нарушаване правото на живот на Тодор Димов Тодоров-Чакъра, който загина при полицейска операция през 2003 г.
https://inews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8 … 327_i.235685.html

# 13 121
  • Буркина Фасо

Като развален телефон сте.

Борисов не е осъден в Стратсбург.
[/quote]
така де ... кажи го на Лорда Smiley

# 13 122
Дори Пеевски да чист като сълза, каква е идеята на участието му в изборите и избирането му за НП?
При всички скандални обвинения и публикации, не е ли по - добре и чисто морално, този човек да се оттегли, поне докато няма категорична позиция на съд, че е невинен.
той е невинен колкото сме аз и ти.
би трябвало да докажеш че е виновен за да му искаш оставката след това.
Кирето се доказа че е лъжец, но пак се кандидатира. Smiley

И защо пък да не се кандидатира Кирето, при положение че проруски маргинали като Копейкин се кандидатират, даже и руски агент Малинов имаме кандидатиран..Smile..Още повече, че Кирето е много назад в класацията за лъжи, първото място за най-голям дезинформатор и конспиратор в политическото пространство доказано е Копейкин и останалите от проруската му групичка...

# 13 123
Добре де, аз имам къса памет, ама на първите избори не беше ли подкрепен Радев от БСП? Какво хубаво да се очаква от него тогава? Не разбрах как толкова хора гласуваха за него..

# 13 124
Добре де, аз имам къса памет, ама на първите избори не беше ли подкрепен Радев от БСП? Какво хубаво да се очаква от него тогава? Не разбрах как толкова хора гласуваха за него..

Въпросът е защо умнокрасивите го подкрепиха за втори мандат?! 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт