Аутистичен спектър - обединена тема

• 147 835
  • 806
  •   1
Отговори
# 45
  • густо майна Филибето
Аз въпросително изречение още не съм чула, ако ще и без интонация.  SadСъчинява си някакви думи, половинка от някоя дума и слага едно То накрая, разбира се, не ги използва, а само си ги бърбори. Класиката не я изтрайва дълго, иска си нейните дискове, каквото гледа по телевизията - това слуша. Сега е зациклила на една песен на група "Те". Доскоро слушахме нон стоп Белослава "Слушай ме".

Последна редакция: ср, 10 яну 2007, 11:55 от ljuboznatelna

# 46
   ....Мамите казаха и за струнни изпълнения - китарен звън, камбанен звън, мелодични работи и снощи за пръв път видях активно слушане на музика - 5-6 видеоклипчета на изпълнения на китара. Не съм пробвал на концерт на класическа китара. ...

Относно музикалните звуци и инструментите - Гери най-много я привличат - акордеон, китара, барабани - особено от Буквенката.
 А от буквите повтаря "И".

Обича да бие барабан, а на пианото много добре си движи пръстите, това е направило впечатление на музикалната учителка в градината. Впечатляват я и отделни мелодии от реклами особено или някоя фолк песен. Обожава народна музика, гледа ги по Планетата с интерес и познава, че не е Планетата, а друг фолк канал и не дава да го сменяме.

# 47
И мойта Бета харесва барабани и пиано. Вуй4о и е танциор и един ден дойде с едно като барабан , но е малко .Е скъса се да барабани. Вуй4о и се опита се да и покаже как да го прави , но не беше на кеф и не му даде .

# 48
А за фолка да не говорим . Само това се слуша и редовно купуваме Нов фолк

# 49
ние все още не купуваме Нов фолк Wink а само слушаме Joy

# 50
Купуваме вси4ко сварзано с фолка, а и най-новото са барбита булки и младоженци

# 51
Барбитата въобще не ни интересуват Sad кукли въобще не ги искаме - не я интерусат

# 52
Да ти кажа 4естно от скоро е това. Преди си купувах аз да си играя  Laughing.
Може би донякъде и покрай сестра и незнам. Общо взето преди се интересуваше само от музика и компютъра. Докато сега ве4е по4ва да се занимава и с дуги неща.

# 53
  • Пловдив
Относно въпросите и отговорите, ние сме мнооооого назад с материала. Учих го да казва на колко е години, казваше"а де" - тоест на две. Ама вече сме на три. Уча аз пак, той или казва "а де" или не иска нищо да каже.Веднъж гледахме "Кой е по-по -най и той наврян на пет сантиметра от бати Енчо и като пита той едно от дечицата на колко е години и Ванко със задоволство каза " а де". Името си не знае, тоест казва понякога"Аш" мисля си че е "аз", ама може и да си зъобразявам. Иначе казва"кола", "пуф-па" - и го следи дали се вижда от прозореца - живеем в близост до жп-линия, казва"бебе"и други. Тази седмица една вечер нещо мрънкаше и аз му казвам"Стига с това ъъъъъъъъъ, кажи че ти се "нани" и мама ще те сложи са спиш. И хлапето съвсем ясно  ми каза"на-ни" и го повтори още няколко пъти. Лошото е, или може би аз си мисля че е лошо, че не иска да отговаря на въпроси. Тоест като прочна да настоявам, той пък почва да се инати.

# 54
  • Пловдив
На "паур пойнт"-а сме му направили нещо като презентация на любимите му неща - кола, камион, рейс, влак, после минаваме към плодовете, вилица , лъжица, шише с мляко, едно бебе, плюлка, пързалка топка, и той като иска да му ги пуснем идва и казва"кола", защото колата е първата картинка която се показва. Тоест прави асоциация. На рекламите знаем какво ще стане още с първите звуци на съиответнаа реклама - на рекламата на сушард с жената която яде бонбоните и времето минава, още с първия звук и казва" колад", а на рекламата на Вивател, казва още като я покажат"ало", без да е видял още телефона.

# 55
Моето дете вече си има мечта.Невъзможна бих казала.Касае бъдещето му.Като ,че ли му дава някаква вътрешна сила и спокойствие.Ситуациите с обвиненията и нехаресването намаляха.Когато днес се опитах да му обясня,че често мечтите не се осъществяват ,се натъжи и даже заплака.Как да постъпя-да го оставя да вярва в една утопия или да го сваля на земята?Сърце не ми дава, в неговия свят всичко е възможно.

# 56
Гери, мисля, че не трябва към момента да го спираш да мечтае. Така то ще се развива за да се осъществи мечтата му. В процеса на развитие ще обогати своята култура и душевност и може би сам ще разбере, че мечтата му е аутопия, както казваш ти. А ако спре да мечтае и да му е мъчно, мисля, че може да няма желание да свърши нещо друго и да се развива. Не си  newsm78спомням на колко години беше твоето дете.

mama mariana Детето ти има добра памет, свързва нещата, ти се стараеш да му помогнеш и това е добре. От моя опит съм разбрала, че на моменти когато не я насилвам да прави нещо или каже дума - тя го прави. Оставям я да видя кога сама тя ще обърне внимание на играчка например, защото в момента, в който аз искам тя да му обърне внимание, а Гери няма това желание, не се получава положителния ефект и така мога да си помисля и реша, че тя не го може. Така я оставих веднъж с една топка - тя се седи в стая и си казвам, че Гери все някога ще й обърне внимание и тогава ще видя нейната реакция. Така и стана, една вечер тя сама дойде при мен с тази топка на различни отвори за поставяне на формичките в тях, а отвътре имаше друга малка топка и тя дрънкаше. Гери дойде при мен и раздруса топката и каза - "дънка" и искаше да я вземе. За това, когато не иска не я насилвам, а я оставям, така и самата Гери се отпушва да казва различни неща.

# 57
. Не си  newsm78спомням на колко години беше твоето дете.

.
На 15.

# 58
То е голямо, предполагам, че е на възрастта около нашите. Значи не е толкова малко и може да преценява какво е възможно и доколко е възможно

# 59
и може да преценява какво е възможно и доколко е възможно
За един аутист е почти невъзможно,за съжаление,но пък колко смятани за невъзможни неща са се случвали!

Общи условия

Активация на акаунт