Отговори
# 225
Честит рожден ден! Щастие, късмет и любов ти пожелавам💐

# 226
Има ли някой без име зя бебето? Месеците си минават, а нямаме име. Нямаме и варианти. Ако се роди на някой имен ден, ще ни реши въпроса. Но извън това...

Ние нямаме име, измислих 3, мм каза абсурд!
Та име няма, аз като цяло и не знам какво искам, искам да е със С, да има имен ден, ама и ако може и да завършва на Н или Т( харесвам такива имена), абе... не знам какво искам.
Днес съм по добре, явно е някой от тия бързите вируси, даже и половин чаша кафе пих Coffee

LasTShaDe честита да си! Бъди здрава и нека всичките ти желания да се сбъднат още тази година!

# 227
  • Варна
LasTShaDeчестит рожден ден, нека всички мечти се превърнат в реалност и то с лекота 🤗 и най-вече бъди много здрава!
Но като спомена торта ....вчера с ММ отворихме темата с гостите покрай изписването (знае , че съм със смесени чувства за този ден, но също така е неизбежно да не дойдат най-близките) Всичките са далеко и идването им ще бъде свързано и с търсене къде да спят и т.н ,но това са подробности би трябвало сами да се справят. Аз за момента живея с една увереност, че нямам нужда от никой, но знам че дойде ли деня няма да е така. Затова за сега си запазих правото поне майка ми да остане да спи в нас за няколко дена.
Но другата тема ,която при други условия със сигурност нямаше да е дебат,понеже във Варна имам леля сладкар и знам че всичко щеше да поеме тя и нямаше да го мисля, а именно "украса и торта за посрещане вкъщи".
Много пъти съм виждала при нея майки с предстоящ термин да си поръчват торти и когато родят да и пишат за кой ден да е готова тортата, кексчетата .... (и бащата отива да ги вземе). До момента ми изглеждаше абсурдно, не трябва ли това да е изненада за майката+ цветя, подаръци... 🤷 ( Да си кажа аз обичам изненади и в нас често има нещо такова за ММ той не ги цени като мене, но особено в периода ,когато  ходеше командировки в чужбина това ме крепеше и месец по- рано започвах да мисля и да правя  изненади, просто ми носи някакъв вид удоволствие )
Със сигурност има и хора на другата крайност и аз не знам в този момент дали ще ми е до това. Лично съм участвала в организацията на няколко такива изненади и се вълнувах повече от татковците, но ме оставяха да направя замисленото за посрещането на мама и бебо.
Сега явно и аз трябва да постъпя като някои  майки...ако искам изненада да си я организирам 😁
Малко дълго стана, но въпросите са ми:
1. Ще каните ли семейство и близки вкъщи в деня на изписването, съответно ще разчитате ли на някои и в следващите няколко дена?
2. Ще си организирате ли "изненадата"- торта и украса?
И моля ако сте от София освен Бримекс има ли друга сладкарница, на която мога да се доверя?

# 228
  • Вестерос
На изписването всеки е добре дошъл, който иска. Човекът, който аз искам да присъства- баща ми, защото много искаше внуче, почина миналата година по това време и сега ще се радвам на всеки. Най-вероятно ще дойде майка ми и родителите на ММ. В нас ще дойдат баба ми и дядо ми сигурно. Изненади няма да имам, ММ няма да е сети, а аз не искам и това да организирам. Не смятам да поръчвам торти даже. За помощ ще разчитам на майка ми. Живее в съседния вход.

Надявам се само ММ да се сети да ми купи подарък. Знае, че в семейството ми има традиция мъжът да подарява на жената подарък. Ама може и да не се сети като го знам... Така че никакви очаквания нямам.

# 229
LasTShaDe Честит Рожден Ден! Пожелавам ти най вече здраве на теб, и всички около теб.
Днес бях на тонове в 32 седмица съм. Всичко е наред, така каза доктора нямам контракции, но незнам дали не е защото пих преди това магнезий.
За изписването и аз незнам дали ще имаме гости , ако ще имаме ще е най-тесен семеен кръг 3-4 човека, в такива времена на вируси никой от близките няма да иска да дойде.

# 230
ЧРД на рожденичката! Бъди здрава, щастлива, обичана и леко раждане!

Спомням си изписването ни от болницата. Не исках никой друг да идва освен ММ и като видях нашите и свекърите, заедно с бабите ни, лошо ми стана. Не бях организирала нищо, ММ не е по тези неща, но като се прибрахме и видах стаята с балони навсякъде, плакат с "добре дошла, принцесо"( тогава не бяха популярни), на всичкото отгоре личен подарък за мен и червена роза, картичка със сантиментално послание, не спрях да плача 15мин( дали от изненадата, дали от хормоните не знам)... та сега също не кроя нищо, даже предусещам, че и изненада може да няма😁, даже се настройвам, че няма да има, за да не съм разочарована. Но торти, сладки, пържоли ...ако искат гостите да си поръчат от някъде, аз ще се глезя поне в този ден, няма да домакинствам😁
От днес съм болничен 14дни, преди 45-дневния, цяла сутрин се чудя какво да правя...

# 231
На изписването всеки е добре дошъл, който иска. Човекът, който аз искам да присъства- баща ми, защото много искаше внуче, почина миналата година по това време и сега ще се радвам на всеки. Най-вероятно ще дойде майка ми и родителите на ММ. В нас ще дойдат баба ми и дядо ми сигурно. Изненади няма да имам, ММ няма да е сети, а аз не искам и това да организирам. Не смятам да поръчвам торти даже. За помощ ще разчитам на майка ми. Живее в съседния вход.

Надявам се само ММ да се сети да ми купи подарък. Знае, че в семейството ми има традиция мъжът да подарява на жената подарък. Ама може и да не се сети като го знам... Така че никакви очаквания нямам.

И ние това коментирахме онзи ден. На изписването да идват. Пред родилното набързо и роднини, може и приятелки. Но в нас само най-близките. Не мисля, че е редно да има струпване на много хора и малки бебета в затворено пространство и то в зимен сополив период. И аз искам украса, но не ми се занимава да си организирам сама. Не знам друг кой може да го направи.

# 232
ЧРД на рожденичката! Бъди ,жива , здрава и все щастлива със семейството си♥️.
За изписването всеки е добре дошъл , без малки деца ходещи на градина или училище.
     Таткото ще поръча торта и ще купи цветя за мен и сестрите 100% съм сигурна🤣,въпреки че не сме го обсъдили.
 За помощ , както съм казвала още от 3м. на бременност ми свекърва ми се върна от Холандия и живее под нас , тя ще помага известно време до 3/4м и после ще се върне на работа.
Много искам на изписването майка ми да присъства , но не сме в много добро отношение вече и живее , работа в Германия....(гадно ще ми е чужда майка да е до мен тя не) ,но живот.
За име ние вече решихме и ще кръстим нашата първородна дъщеря, живот и здраве 💖АЙЛИЗ💖(място от Рая) значи🧿🥰🥰
Днес понеже пак вдигнах кръвно и вече ми увеличиха допегина на 2х1.

Имали майки или имате ли познати изкарали нормална бременност и със хубав финал , раждане в 9м. Приемайки Допегин

# 233
  • София
LasTShaDe, честит рожден ден! Здраве и щастие!

Тези киселини ще ме уморят. Едвам се издържа вече се непрекъснато се появяват не само вечер. Пия допел херц гел за киселини и рефлукс, та за по няколко часа спират и после се почва пак.

Относно изписването, мисля, че ще дойдат да се снимаме пред болницата на изписването и после никой не ми трябва вкъщи. Нямам възможност да приготвям софри и да се ангажирам с роднини особено в този грипен период. Аз ще съм след секцио и вероятно няма да съм изцяло в кондиция.

ММ, знае, че не очаквам изненади и украси. Той по принцип не е много по изненадите и ако майка ми не измисли нещо се съмнявам сам да се сети. Иначе ще занесе почерпка в работата със сигурност и той ще празнува с приятели, докато аз съм в болницата.

Ние имаме и племенници и не върви да поканим само възрастни, а тях не. За това мисля да се въздържа от събирания вкъщи.

Относно помощ, очаквам мама да помага в първите дни и седмици. Свекървата живее в съседен град и тя ще може да се включва по-рядко, защото работи. Вече като бебенцето се стабилизира и привикне предполагам ще го даваме и на нея.

# 234
LasTShaDe, честит рожден ден! Здраве и щастие!

Тези киселини ще ме уморят. Едвам се издържа вече се непрекъснато се появяват не само вечер. Пия допел херц гел за киселини и рефлукс, та за по няколко часа спират и после се почва пак.

Относно изписването, мисля, че ще дойдат да се снимаме пред болницата на изписването и после никой не ми трябва вкъщи. Нямам възможност да приготвям софри и да се ангажирам с роднини особено в този грипен период. Аз ще съм след секцио и вероятно няма да съм изцяло в кондиция.

ММ, знае, че не очаквам изненади и украси. Той по принцип не е много по изненадите и ако майка ми не измисли нещо се съмнявам сам да се сети. Иначе ще занесе почерпка в работата със сигурност и той ще празнува с приятели, докато аз съм в болницата.

Ние имаме и племенници и не върви да поканим само възрастни, а тях не. За това мисля да се въздържа от събирания вкъщи.

Относно помощ, очаквам мама да помага в първите дни и седмици. Свекървата живее в съседен град и тя ще може да се включва по-рядко, защото работи. Вече като бебенцето се стабилизира и привикне предполагам ще го даваме и на нея.

Не ми говори за тези киселини и рефлукс. Не ги издържам и секунда повече. Нищо не помага. Още докато хапвам и започва да ми гори по хранопровода. Дето се вика храната не е стигнала до стомаха и не е преработена. Доктора казва спокойно като родиш и веднага изчезват. То хубаво, ама вече 2ри месец не се търпи. Днес ще пробвам да си купя талцид, та да видим с него как ще е. Цял сироп гавискон съм изпила. Ефекта е временен. Вечер почти не спя, заради киселините има докато се събудя още ги имам.....Rage

# 235
LasTShaDe бъди здрава и щастлива 😊

Ние име имаме,аз леко се бях разколебала по едно време,защото не е съвсем традиционно, но ММ каза ние толкова време му казваме така не мога да свиквам с друго име😁 а и това беше единственото което и двамата харесахме.
Относно изписването и аз се замислям. Пред родилното не знам кой ще дойде,но майка ми живее до нас и ако ще има събиране след това в тях ще е няма да пусна много хора в къщи с толкова малко бебче и всички вируси. Изненади ме съмнява да има, но ще видим🙂 аз съм намислила една за ММ,но зависи кога ще родя. Той е роден на 6.12 и ако  съм ще му направя снимка от родилното с бодитата "честит рожден ден,тате"

Аз не знам какво да правя с моя ляв крак да се оплача. Много ме боли, вече  ме боли и междукрачието и не мога да спя като хората
Само Парацетамол помага ,но аз го пия ако болката е много нетърпима. Консултирах се с невролог- изписа ми Милгамма 2х1 и мазило. Ако не мине или намалее до сряда каза да взема за 5 дни Спазмалгон. Не искам да пия хапчета, но не мога да функционирам така ужасно е.

# 236
И аз се чудя какво да правя с роднините. При първото дете нямахме официално изписване в болницата. Пратиха ни по спешност в друга болница заради проблем с бебето. Обаче вкъщи бяха дошли най-близките роднини - едни 10-15 човека. Нямам спомен какво са яли, кой е сервирал и оправял. Майка ми беше дошла. Помня, че беше направила питка за посрещането, имаше ритуал с питка и мед при влизането. Помня, че малкия ми племенник си ядеше питката, ходейки от стая в стая и ръсейки пътечка от трохи след себе си. Украса май си бях сложила преди раждането, но може и да не съм била аз. Grinning Може би ми се смесват спомените с подготовката на първия рожден ден, когато същите хора дойдоха на същото място. Изобщо... чувствам се изкуфяла, ако ме разбирате. Помня, че имаше нова ваза с дебел сноп момини сълзи отнякъде, елегантна тортичка и че у нас беше адски тясно с толкова много хора - малко жилище с малки стаи - и само се опитвах да се скрия някъде да накърмя бебето. Като цяло тогава ни се получи добре. Моят мъж не ми е правил подаръци, бяхме притеснени и около бебето, но беше изчистил старателно и изобщо много се стараеше момчето. И сега няма да се сети за подарък, макар че би ми било приятно да получа внимание от него по тоя начин. Този път ще сме в грипен сезон и не знам какво да правя с такова събиране. Ще бъде и преди празниците точно. У нас ще е още по-тясно, заради огромната елха в хола и повечето мебели от преди. Трябва да го обсъдя с мъжа и майка ми. Тя ще дойде традиционно за празниците да сме заедно и ще остане да помага, но вероятно няма да издържи повече от до Нова година. Така че като цяло разчитам на себе си. Обаче хубаво ме подсетихте за украса. И никой да не дойде, някаква украса ще си направим, то си е празник на семейството, а каката как ще се вълнува!

# 237
И мен ме гложди темата за изписването, въпреки че края на декември, началото на януари е след векове, даже мисля и на тиймбилдинг да ходя другия месец 🙄💃
Ние сме на години и нямаме мн близки останали, но на ММ майка му и сестра му ще дойдат вероятно и ще бъдат при нас поне за известно време. Ако не сме готови с новото жилище, трябва да им търся къде да останат и на тях, а вероятно няма да съм мн в кондиция в последния момент. Торта и украса бих си направила или поръчала, за мен да се прибера в нов дом и да ме посрещне нещо красиво, ще е уникално преживяване. Подаръкът малко ме притеснява, защото мн държа, а не съм сигурна дали ще се сети човека. Подарък за професорката която ми прави инвитро процедурата е поръчан преди месеци и ако вземе да не се сети да ми подари, ще имам повод за кофа сълзи, та сега се чудя как да му го кажа по-ясно Simple Smile)
Не знам какво ми става, но рева всеки ден по всевъзможни поводи и направо съм на емоционална въртележка..утре ми е прегледа при ендокринолог и се надявам да ми даде яснота или лекарства, че за Козирог като мен подобни сантименти са много голямо предизвикателство 🙈

# 238
Wanderers, плачът си е типично бременна история. Ако можеш по козирожки не се и замисляй даже. Ако правилно си спомням, тия емоционални въртележки са много по-тежки в седмиците и месеците след раждането. Особено в първите дни. Все едно ме бяха подменили, все едно не бях аз. Grinning Според мен решението е нищо да не си слагам на сърце. Това, че ще сте в нов дом + малкото ангелче е невероятно преживяване! Много, много прекрасно, но имай предвид, че в списъка с източниците на житейски стрес на психолозите смърт, развод, нов дом, сватба, дете - всички вървят в една колона. Така че и най-радостните събития са си източник на стрес, не се чуди и за плача. Научила съм се да си давам по нещо на себе си при стрес. Когато трябва нещо да се решава или прави - да го направя веднага. И след това в първия момент, когато вече не се изисква напрягане, да си дам нещо на себе си - два часа в леглото с приятна книжка, филмче, нещо вкусно... каквото имам нужда в момента.

Искам да те питам, какъв подарък си приготвила на лекарката от инвитрото? Искам да направя и аз подарък на моето АГ от благодарност за грижите, но не мога да измисля. Ако е неудобно тук, пиши ми на лични. Имам нужда от идея.

Момичета, намерих си един нов сутиен за кърмене 85С. Той не е мой размер, не съм го носила, но явно съм го купила в пристъп на несвяст. Grinning (Нещо често взе да ми се случва.) Бял, без банели, стандартно се откача на кукички за кърменето. Ако някоя го иска, подарявам го.

# 239
Честит Рожден Ден, LasTShade! Бъди най-вече здрава 🤗 Нека щастието те заобикаля и хубави моменти да се сипят наред 🥳

Ние с ММ вече сме на възраст и близките роднини са ни кът. Не съм сигурна дали нашите ще имат възможност да дойдат, защото баща ми е след тежък инфаркт, утре отново ще му поставят стент, Ноември живот и здраве сигурно ще се наложи сърдечна операция.. та по-скоро няма да успеят. На ММ родителите съм сигурна, че ще дойдат. Сестра ми е с две малки деца, едното ходи на градина.. на ММ е в чужбина също с малко дете. А и като цяло в сезона на всички гадни вируси хич не ми се иска да се събирам с хора. Та по-скоро от болницата вкъщи самички или с на ММ родителите и така 😊 Моите приятелки ще организират изненада, сигурна съм, имаме си традиция в групичката 😁 Че ММ горкия няма да знае на кой свят се намира.

За киселините според мен нищо не помага.. освен да се избягват някои стандартни храни, които се знае, че влошават положението.

Аз също трябва да започна да мисля подарък за инвитро лекаря ни от Турция, но го отлагам за след раждането, че ще искаме лично да го предадем така или иначе.

Muflon аз съм 85С 😅 надявам се да не съм прехвърлила вече на друг размер 😂 На коя марка е ? Бих го взела ако е модел, който ще ми стане 😊 Че има доста с подплънки и с тях няма шанс да се навра в този размер.

Общи условия

Активация на акаунт