Отговори
# 270
Чета Ви от 2 часа, над нас правят ремонт и мислите си не мога да събера....
Та относно изписването, с каката бяхме с родителите си, моя брат(ерген тогава) на мм сестра му ( и тя сама) и кума и кумата. Сега обаче всички са задомени и с деца, някои и с по 2. Силно ме съмнява декември да дойде на мм сестра му с 2 бебета, макари че ще се радвам. За сега сме казали че баби не очакваме да останат, помощ ще ми трябва, ама януари, когато каката е на училище и някой ще трябва да я взема. За каката споделях торти във фейса с разни бебета, коремчета и куп тематики, мм поръча най-обикновенна с плочка надпис, та сега си заявих на майка да ми поръча тематична торта Simple Smile Предполагам че кумата ще се постарае относно украса, все пак двете сме в бранша с украсите ( надявам се), абе като цяло искам всичко да е топ, все пак нямам намерение да бременея повече. За подарък с първото не знаех че трябва да имамз щях да си го изискам Simple Smile Сега знам и мрънча, ама зависи и финансово какво ще е положението, че мм има рд тоя месец, другия каката, после бебе.... а между тях още на 2 бебета ще ходя на питка, та финансите хвърчат, а за бебата още не съм купила нищо съществено.
Относно подаръка за АГ, смятам да бъде персонализиран, както казах се занимавам с изработка на разни неща, та мисля за дървена кутия, гравирана и бутилка вино. Благодарна съм му много за всичко, просто благодарение на него бебата сега е добре пу пу пу. В болницата почерпката ще е класика-бонбони, кола, ядки, сладки. Нищо кой знае какво. На АГ ще му го дам лично, на прегледа Simple Smile всичко е измислено, остана и да намеря сили за изпълнението. Имам желание да свърша 100 неща, а едвя 20 на седмица правя, страшно ми е изморено и ми се лежи, след тоя гаден вирус

# 271
boredpanda9, благодаря, значи не са големи разликите. Горе-долу цените са едни. Тогава спирам да се притеснявам, а ще си очаквам прегледа, за да видим дали бебка се е обърнала.

# 272
Мисля че и в Тина Киркова мярнах същите цени. А в частните тип Токуда, Надежда, Щерев, Вита се движат около 3К независимо как ще раждаш..

boredpanda9, благодаря, значи не са големи разликите. Горе-долу цените са едни. Тогава спирам да се притеснявам, а ще си очаквам прегледа, за да видим дали бебка се е обърнала.

# 273
Сигурна ли си, че е от вируса? Аз съм си така спи ми се много, не ми се прави нищо, едва намирам сили за домакинските неща. А имам желание да направя много неща😁

Чета Ви от 2 часа, над нас правят ремонт и мислите си не мога да събера....
Та относно изписването, с каката бяхме с родителите си, моя брат(ерген тогава) на мм сестра му ( и тя сама) и кума и кумата. Сега обаче всички са задомени и с деца, някои и с по 2. Силно ме съмнява декември да дойде на мм сестра му с 2 бебета, макари че ще се радвам. За сега сме казали че баби не очакваме да останат, помощ ще ми трябва, ама януари, когато каката е на училище и някой ще трябва да я взема. За каката споделях торти във фейса с разни бебета, коремчета и куп тематики, мм поръча най-обикновенна с плочка надпис, та сега си заявих на майка да ми поръча тематична торта Simple Smile Предполагам че кумата ще се постарае относно украса, все пак двете сме в бранша с украсите ( надявам се), абе като цяло искам всичко да е топ, все пак нямам намерение да бременея повече. За подарък с първото не знаех че трябва да имамз щях да си го изискам Simple Smile Сега знам и мрънча, ама зависи и финансово какво ще е положението, че мм има рд тоя месец, другия каката, после бебе.... а между тях още на 2 бебета ще ходя на питка, та финансите хвърчат, а за бебата още не съм купила нищо съществено.
Относно подаръка за АГ, смятам да бъде персонализиран, както казах се занимавам с изработка на разни неща, та мисля за дървена кутия, гравирана и бутилка вино. Благодарна съм му много за всичко, просто благодарение на него бебата сега е добре пу пу пу. В болницата почерпката ще е класика-бонбони, кола, ядки, сладки. Нищо кой знае какво. На АГ ще му го дам лично, на прегледа Simple Smile всичко е измислено, остана и да намеря сили за изпълнението. Имам желание да свърша 100 неща, а едвя 20 на седмица правя, страшно ми е изморено и ми се лежи, след тоя гаден вирус

# 274
И аз съм така...много ми се правят разни неща, но на теория..ако има начин, даже и на разходка на бих ходила сигурно 😅 тотално отпаднало ми е почти през цялото време, мислех да ходя на фитнес, но отидох точно веднъж и няколко пъти да поразтичам, а преди това бях като войник Simple Smile))

# 275
И аз съм така...много ми се правят разни неща, но на теория..ако има начин, даже и на разходка на бих ходила сигурно 😅 тотално отпаднало ми е почти през цялото време, мислех да ходя на фитнес, но отидох точно веднъж и няколко пъти да поразтичам, а преди това бях като войник Simple Smile))
[/quote

Ехеее и фитнес. Аз едва ставам до тоалетната и да се изкъпя. Всичко е с много големи усилия. Като се изкъпя и после 1 час не мога да си почина. Scream
Сега се налага да изляза за малко, защото правим ремонт и ще ходим да избираме боя. Така си мечтаех да мога да обикалям магазините и да си купувам някакви неща по обзавеждането. Сега ми е все тая. Още на първия магазин мн ми натежава корема и избирам нещо съвсем набързо. Мн ми тежи на мен. Не знам при вас как е. Повече от 15 мин не мога да стоя права.

# 276
Steliqna89 отдавам го на това, защото преди това всеки ден си слагах задачи, които изпълнявах Simple Smile След като се залежах, малеее сега нямам сили да стана. Виждам че трябва да се свърши това или онова, ама стимул 0. Списъка ми за беба не е готов, пазар ме чака... надявам се да почивам тази седмица и вече другата да се захвана с нещата малко по малко.
От петък на сам ме мъчат киселини и от водата дори. Нямам желание за ядене никакво....
Малеее, като чета в София колко е едно раждане... то Бургас ще ви настигнем.... ужас, голям бизнес е това

# 277
Аз ще раждам без избор на екип. Мойто АГ няма да ме изражда, затова няма значение. Раждането ще е безплатно, но ще има други разходи - упойка, вип стая, ако имам късмет, подаръци за някои хора.

Вие каква украса планирате за посрещането на бебето? От това, което гледах в нета, много пищни ги правят, много обемни. Трябва място за тях и после да им "бера гайлето". Харесаха ми само надписа "добре дошли мама и (името на бебето)" и ето тази кошница с балони.

# 278
И аз нямам много сили да ви кажа и се чувствам доста зле, че нищо не върша горе-долу. Но пък вчера се мръднах до Икеа да взема тези малките бели хавлийки и аз да си имам Grinning Та си го броя за някаква разходка. Grinning

Иначе за държавните болници наистина е около 900-1000лв само раждането, частните от 3К нагоре (както бяха споменали). Аз все повече май се ядосвам на себе си, че не избрах от начало някой лекар из Токуда, ама вече ми се струва късно тепърва да търся и там. В началото реших, че не е толкова важен разход за престой 3-5 дни и каквото и да е, ще се търпи и в държавна, но пък колкото повече наближава, толкова по-шубе ме хваща Grinning И без това бях също чела, че ако е по-сложен казуса се прехвърлят бебетата към МД, но пък аз в МД не намерих лекар, който да прави секцио по Щарк (при нужда) и така стигнах до избор. Иначе в МД имали много добър ремонт на някой от етажите, самостояните стаи си имат и санитарни възли и т.н., като цяло повече плюсове от другите държавни болници относно "удобства".

# 279
На мен проблемът ми не е толкова с обстановката, защото лежах два пъти в Тина Киркова (веднъж за 4 дни и веднъж за 6) и се преживява.. втория път бях в самостоятелна стая и беше по-добре, защото поне банята/тоалетната си беше за мен, а първия път в общата стая беше за 6 жени 😳😳😳 Еми ние по едно време бяхме 4 и направо беше ужас. Няма да споменавам че там храната не става за ядене, а аз съм от непретенциозните и тези, които ядат всякакви манджи 😄 И трябва да изнесеш половината къща (вилици, лъжици, чинии, сапун, веро, тоалетна хартия, вода..).

По-големият проблем е липсата на персонал, оставяха ни без никой на етажа. От близки приятелки разбрах, че и в родилното е същата драма с липса на акушерки. Съответно като ми е първо бебе не си представям как точно ще се оправя сама, ако дори няма кого да попитам и помоля за помощ. Някой акушерки дават по 24ч смени и вече след 12тия час са супер нацупондрени и неадекватни, бъркат терапии, забравят лекарства.. 😵💫 Не ги обвинявам, аз сигурно също бих била така ако ме карат да работя 24ч последователно..

Иначе не е късно за Токуда, освен ако не си заплюла доц. Нашар или д-р Атанасова, защото при тях няма часове за след два месеца.. Но пък мога да споделя много хубави отзиви за д-р Кирякова, която е изродила и двете ми племеничета. Сестра ми се следеше при друг и в 8ми месец (около 32 седмица) отиде при д-р Кирякова и тя с радост я пое. Последния път лежах в Токуда и много приятно впечатление ми направи как д-р Кирякова дойде при една дама с планово секцио още от деня на настаняване и всичко подробно и спокойно обясни - какво я очаква, кога какво ще правят, опита се да я успокои, защото мацката се беше супер притеснила. Дойде още веднъж в края на смяната й и сутринта преди секциото също. После я преместиха в родилното и не знам как е било, но поне сестра ми е споделяла, че и след раждането идва и пак обръща внимание на пациентките си.

За украсата мога да препоръчам с две ръце и два крака ето тази дама https://www.facebook.com/TedyHandmade. Прави страхотни чудесийки.. на всичките приятелки сме организирали неща от нея. Има много яко декорирани торти от памперси, красиви буквички, разни пана за бебето 🥰 И от друго място може да вземете балони, аз съм взимала от Party Deluxe до Парадайс, защото работят и през уикенда и са супер яките мацки.

# 280
Vesito0o, и ние сме в процес на ремонт на ново жилище, където скоро, живот и здраве, ще се и преместим и отсега не ми е ясно откъде да събера сили за това. Днес ходихме да изберем това-онова и след един час обикаляне, аз прекарах остатъка от пазара ни седнала на един стол в магазина, задъхана все едно съм била на 20 км преход. И точно както казваш съвсем бързо и лесно решвам покупките - само поглеждам и ако е ок вземаме, не ми се занимава да търся друго и да сравнявам.
Преди си мислех, че ще съм фурия до последния ден на бременността, както си бях свикнала. Но явно тази умора си е естествена последица от залежаване + натежаване.

# 281
  • Варна
Мамите с ремонтите, мисля че мъжете ви са много щастливи, че така бързо вземате решението. Това е добра стратегия, но моя ММ я пропусна, защото аз мноого трудно вземам решения. Само един път се е налагало да правим ремонт т.е да пребоядисваме - харесахме боя и след като боядиса малка част от стената аз казах да се смени боята 🤷😆😆 от тогава не смеем да отваряме темата за ремонт,а за ново жилище направо ни ужасява...но извън шегата наистина е смело решение в този момент и тази отговорност да имате, но края ще е много много хубав 😔
Днес бях на една лекция с една акушерка и тя сподели нещо за киселините - една лъжица зехтин екстра върджин (може да добавите и лимон) каза че като цяло си е по-лесно много за стомаха . При мен са рядкост, но знам колко е неприятно бих опитала няма с какво да навреди. Не знам по каква теория преди време всеки ден ядох по 1 лъжичка кокосово масло и зехтина ще изтърпя.
А аз с умората няма константа - има дни, в които по цял ден съм навън, а на следващия ден да не стана от леглото. Тези два дена ми бяха активни утре мисля да възстановявам.
И още нещо да попитам, сега си получих пратката от H&M поръчала съм чорапки с размер 10/12 изглеждат ми малки дали ще ми влязат в употреба 😔, че детото май други чорапи няма за сега 😆
Да добавя и друго ,което научих. Ако храната не ви харесва може да си поръчвате отвън. Не съм сигурна как точно ще става, но днес вече раждала майка каза че не харесвала храната и пита дали може да си взема храна отвън. За мен беше новост , не съм лежала в болница и много неща не са ми ясни 😐

# 282
Vesito0o, и ние сме в процес на ремонт на ново жилище, където скоро, живот и здраве, ще се и преместим и отсега не ми е ясно откъде да събера сили за това. Днес ходихме да изберем това-онова и след един час обикаляне, аз прекарах остатъка от пазара ни седнала на един стол в магазина, задъхана все едно съм била на 20 км преход. И точно както казваш съвсем бързо и лесно решвам покупките - само поглеждам и ако е ок вземаме, не ми се занимава да търся друго и да сравнявам.
Преди си мислех, че ще съм фурия до последния ден на бременността, както си бях свикнала. Но явно тази умора си е естествена последица от залежаване + натежаване.

Залежаването си оказва влияние. Просто с  всеки ден ми става по-трудно. А относно ремонта уж сме на финала, а още  толкова много има. И може би ще се нанесем без да имаме всички удобства за нас и в последствие ще докупуваме. За бебетата има всичко. То това е най-важното. Като каза как си седяла на стол в магазина. Аз съм същата. Сега се връщаме от Практикер. Ходихме за боя и трябваше да изчакаме да я оцветят и през това време седях на една товарна количка. Жалка картинка съм вече. Cry

# 283
През нощта като ставах за пореден път до вц ме осени мисълта, че трябва да се сдобием с подходяща нощна лампа. Моля дайте препоръки. Гледам, че по магазините се предлагат много и различни видове за бебета, но не знам колко ще вършат работа да може да се смени памперса без да будим таткото примерно, че лампата в спалнята ни е силна по принцип.

# 284
Здравейте мами , днес бях при АГ сбебка всичко е наред 1 800 (30+3). Обаче кръвното ми пак излезе високо и там... Вече ще се виждаме всяка седмица с АГ+ шийката е станала 23мм, а петък  беше 31.   Как да се справя , освен лежене и до колко се скъсява зада има раждане ?. Моля се бебка да издържи поне до 15 ноември. Вече се чувствам много притеснена , изморена , натоварена🥺🥺 Обся ме един страх...
Колко си я искам и чаках след загубата октомври месец 2021, само един господ знае. Правя всичко възможно , но вече се изтощавам . Оправям един проблем и се добавя още още и още😭😭😭😭 Искам си я жива и здрава, тя ми е всичко , свято. Моето щастие , опора. Извинете за дългия пост , занм че често пиша за проблемите си но си изливам душата. Благодаря за всеки ваш съвет и подкрепа.
Лек ден!

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 18:07 от Kaderay27

Общи условия

Активация на акаунт