Нещо смешно, което децата казаха - 14 тема

• 68 399
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
И моята дъщеря преди годинката на батковците казваше ба-ба. И на баба си така казваше. Сега вече е на 1.5г. и казва "бати".

# 196
И при нас го имаше момента с "бам-бам". И същата асоциация си правех.Blush

# 197
  • В страната на мечтите
С госпожицата на 4г. четем книжка за пожарната. Преди време ги водиха там на посещение от детската градина и аз я питам:
- вие като ходихте, видя ли жени пожарникари или бяха само мъже?
-само мъже бяха
-Нищо, ти като пораснеш, ако искаш можеш да станеш жена пожарникар!
- Ама аз изобщо не искам да ставам жена пожарникар, искам да стана Фея!!! Joy

# 198
Тригодишният търчи гол из къщи след баня, по някое време се хвърля върху спалнята при баща си. Той го хваща, завива го със завивката и нещо там се борят. И малкото се изцепва "Оле мамо, много е хубаво да се гушкам гол с тати! Ти гушкаш ли се гола с тати? Трябва да опиташ, много е хубаво!" Joy

# 199
  • София
maiathebee, трябва да си вземеш бележка и веднага да поправиш пропуска си. Laughing

Моето 9-годишно тази сутрин пак ме открехна по въпроса колко съм стара. Ровех в гардероба и извадих един бая дълъг и топъл пуловер. Възкликнах:
- Бях забравила този блузон. Идеален е за днес, защото вчера замръзнах в офиса.
Щерката ме погледна с едва прикрит ужас и каза:
- Леле, мамо, личи си, че си раждана в миналия век! Кой казва "блузон" в наши дни?!

# 200
Защо, как му се казва сега на блузона?

# 201
  • София
Според нея е "туника". А според мен "блузон" и "туника" са различни неща. Но може и да не съм права. Все пак съм динозавър. Simple Smile

# 202
Права си, права си. Туниката е разкроена в долната част. А блузонът е стеснен.

# 203
# 204
  • Пловдив
Обаче е право детето, че никой не казва блузон в наши дни. Grinning Каквато и да е разликата. Аз поне не съм го срещала от... времето преди новата ера. Wink

# 205
"Блузон" е толкова измислена дума, че няма накъде. На френски означава "блуза", чиста блуза си е и на български, било тя дълга или къса. Пуловер/суичър/туника като алтернативи. Кой казва, че туниката е разкроена? Разкроена е пелерината, която вече си е ретро Simple Smile

# 206
# 207
А какво ще кажете за комбинезон?🤣Даже не знам правилно ли я изписах думата…

# 208
  • Пловдив
И гащеризон. Wink

Комбинезонът по-скоро не се носи много вече, но съм срещала в сайтове за дрехи "рокля тип комбинезон" (сатенена рокля с презрамки, малко като нощница).

"Работен комбинезон" също се срещаше някога като синоним на работен гащеризон.

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 14:39 от Магдена

# 209
Бабата на моя братовчед веднъж обясняваше възмутено, че не си бил сложил камизолка под пуловера. Тогава беше на 30 години той.

Общи условия

Активация на акаунт