Нещо смешно, което децата казаха - 14 тема

• 68 399
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
А, щом дойде думи за сурвакане ти о, моите много се амбицират. Стихче научават, и измислят индивидуален подход (пожелания) за всеки, който ще бъде "поздравен". Те този празник най - много го обичат от всички;)))) Рожденните дни даже не са толкова на почит.

# 181
Гледаме тв и набиваме солети и брускети. 5-годишната: - Ама тези брускети Марети много лютат. Мамо, на теб лютат ли ти?
Аз: Не.
Тя: Сигурно защото ти е по-голяма устата…
💁👀🙄

# 182
Синът ми се заговаря с всички. Навсякъде. Онзи ден в метрото пред него стои момче, ученик в горни класове. Стигат до неизбежния въпрос:
- Ти на колко години си?
- На три години и осем месеца! А ти на колко си?
- Колко ми даваш?
- (замисля се) Пет лева!

# 183
Малкия на 4 години ни е подпукал от сутринта:
-Мамо, защо като вървиш дупето ти се клати?( придружено с имитация).
-Мамо защо нямаш часовник?
-Еми, нямам си, никой не ми е подарил.
-Никой няма да ти подари, купи си сама!
На баща му, който прави някакви упражнения на земята за гърба.
Тате, защо лежиш на земята като умряН.
Като скелет си.
😳

# 184
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Прозрение на осемгодишния, докато минаваме през тангентата, и му обяснявам, че това е околовръстното на София - "Ами то, тогава магистрала Тракия е околовръстното на България!", мисля си - май, май да.

# 185
Много са сладки😁.
Предистория-преди време дъщерята на приятелка(6г.)ме пита на колко години съм и аз и отговарям 108 😛.Онзи ден в детската градина са говорили за лекарите и как се грижат да са здрави хората и да живеят по-дълго.И тя,миличката,казала:"Мамо,те нали ще помогнат на Мими да живее по-дълго,че тя е на 108 години?"🤣😂

# 186
Пишем букви и решаваме задачи,но нали е голям инат постоянно ми казва за нещо ,че не е така.Защото се опитвам да я науча по лесен начин за смятане.На няколко пъти ме уволнява....после ми иска вода или нещо за ядене,аз й казвам е нали ме уволни,сама се оправяй,а тя милата отново ме назначи....

# 187
  • София
Не помня дали съм разказвала тук. Старо е, щерката беше много мъничка тогава.
Падна от леглото една нощ. За щастие не я заболя, защото аз предвидливо бях сложила на пода дюшечето от бебешката кошарка за такива случаи. Точно се чудех да я оставя ли да спи на дюшека на пода и само да я завия, или да рискувам да я разбудя, пренасяйки я на леглото, когато тя се събуди, огледа се и измърмори:
- Опааа, паднала съм май.
И се върна в леглото.

Сега като го пиша не изглежда смешно. Вкъщи обаче си е хит. Щерката като ни чу да си го припомняме с дядо й първо се разсърди, защото се засрами - вече е голяма ( 9 години ) и всичко, което е свързано с по-ранната й възраст го приема като засрамващо .Но после й мина и сега сама си го повтаря с повод и без повод.

# 188
Младежът (на 3 и половина) се облича за градина - червен панталон, синя блуза, бели чорапи. Сравнително добър избор, но решава, че ще си обуе ярко зелените гумени ботуши с жаби. Започвам да обяснявам, че няма да си подхождат цветовете и е по-добре да си обуе сивите обувки. Съгласява се учудващо бързо и в заключение казва: Да, ако си обуя зелените ботуши с червените панталони ще стане манджа с грозде. Grinning

# 189
  • Варна
Не помня дали съм разказвала тук. Старо е, щерката беше много мъничка тогава.
Падна от леглото една нощ. За щастие не я заболя, защото аз предвидливо бях сложила на пода дюшечето от бебешката кошарка за такива случаи. Точно се чудех да я оставя ли да спи на дюшека на пода и само да я завия, или да рискувам да я разбудя, пренасяйки я на леглото, когато тя се събуди, огледа се и измърмори:
- Опааа, паднала съм май.
И се върна в леглото.

Сега като го пиша не изглежда смешно. [...]

Напротив, разхилих се с глас! Simple Smile

# 190
  • София
Размисли на вечеря. Ядем риба.
-Мамо, защо рибата няма виме?😆
-Защото не е бозайник
-А само кравата ли е бозайник?
-Не, и хората сме бозайници. Също овцата, козата, магарето, коня, камилата и много други.
Последва огромно желание да гледат снимки на виме на магаре, на камила и на кон…
Да живее Гугъл. После следваха подробни разяснения за виметата. След 15 снимки на виме на магаре съвсем ми се отяде. 😬
-А мъжките животни защо нямат виме?
-Защото имат друго. /вече съм се отчаяла/ 😂
-Тогава може ли да покажеш коня и магарето какво имат вместо виме??

Съжалих, че съм готвила риба. 😁

# 191
От месец и половина не можем да се оттървем от грипове и вируси.
1.Повръщане и диария
2.Варицела
3.Температура и кашлица
И вчера дъщеря ми на 9г.
-Мамо! От няколко дни забелязвам,че вече не ни съжаляваш,че сме болни и кашляме! 😂
И аз отговарям:
-Мамо изморих се вече! Оставете ме да си почина.Месец и половина ви съжалявах!! (Имам и син на 2г.)😁

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 11:29 от *ĤĚŇĂ*

# 192
Вчера малкия обяснява на ЛЛ ,че като кашля чак ще повърне . Тя го попита и защо така ,той помисли и каза  ,, Сигурно имам жлъчка "  😀.  Има баба която често е в болница заради повръщане от жлъчка и явно това е запомнил.

# 193
Мамо ти имаш ли тайни всяка вечер ме пита това като легне.....три г.
Подариха й кукла Барби педиатър с две бебета😁играе тя вживява се и казва бебето сигурно е глътнало нещо.(Спешен случай имаме,хора ...не просто да се е ударило -това го казвам аз)

А като се сетя в мола на година и 9,10 м качила се на машинка кола и вика права Мемеее бум бум (Моника кара кола )

# 194
Записвам деветмесечния ни мъник.Бърбори си несвързано,единствено мама и ела се разбира.От скоро обаче взе да вика баааа баааа,а той баба няма реално и рядко е чувал думата.Стигнахме до извода,че иска да каже бате,ама нали постоянно го повтаря,та докато схванем че за него говори.От няколко дена прерасна в бам бам 🤣🤣🤣.( Баткото е много шумен,вика,кряка,скача,бърбори и явно малкото го асоцира с удари и шум,защото понякога му казвам че е като Бам бам от семейство Флинстоун.)

Общи условия

Активация на акаунт