Нещо смешно, което децата казаха - 14 тема

• 67 937
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Миналата година бяхме в Турция, детето беше на 5 години. След като разгледахме детския кът там и ни увериха, че е абсолютно затворен и безопасен - то си беше една голяма къща с врата, която се отваря само от персонала - решихме да я оставим за 1 час с много приятни какички да играе, рисува и т.н. След 10 минути ни звъннаха да си я взимаме, защото настоява да си ходи, реве и т.н. Взехме си я ние и детето: "Помислих, че тука ме оставяте завинаги!". "Ама как завинаги, маме, нали знаеш, че ще дойдем след 1 час" Отговор: "Ааааа, те и на Хензел и Гретел така им казаха!".

# 631
- Мамо, може ли да ям чипс?
- Може, но малко. Балерините не ядат чипс.
- Добре де, мамо, и аз съм човек, после балерина.

# 632
ММ е много спокоен човек, толкова спокоен, че чак ме изнервя. Вече започнах да го бъзикам, че докато свърши дадено действие и охлюва ще избяга както е приказката. И напоследък доста често се случва да го казвам. Синът ни (на 4г.) вчера след поредното мое изказване на бързината на баща му и охлюва, слиза от колата и започва да се оглежда, накрая се ядоса и провеждаме следния диалог:
- Къде отиде?
- Кое, мами? (видимо пред истерия)
- Охлюва, къде е охлюва, всеки път го изтървам, къде избяга? Искам да го видя!!!

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 23:04 от Winter_soul

# 633
Малкият син е в процес на проговаряне,ама такива ги ръси...Къде се разбира,къде не,някой ако го чуе,ще каже,че сме егати каруцарите у дома 🤦‍♀️
Нито си говорим грубо,нито се говори на "ма" ,но той си знае "айде ма" и "айден ба" ...Иди разбери какво има предвид, първото го казва като разбере,че ще излизаме и е много радостен,сигурно има предвид "Хайде,мамо!",знам ли 😂😂😂
😂😂😂

# 634
И ние днес борихме сложни думи с малката (на 1 г. 4м)

- Коко!
- Това е паун.
- Паййй.
- Па-ун.
- Паннн.
- Па-ун.
- Пуууун.
- Па-ун.
- Коко.

На баткото пък ми беше горещо на обувките.

# 635
Днес на площадката
-ще си тръгваме ли?
- след малко
....
- време е да си тръгваме
- ама нали казах след малко
- след малко мина, трябва да се прибираме
- ама ти не каза колко е след малко
- след малко е след няколко минути
- ами добре, тогава след още две след малко-та и си тръгваме, става ли?
... съгласих се, просто беше много смешно Joy

# 636
Вместо “Игри на волята” детето каза, че ще гледа “Неволята”.

# 637
Дъщеря ми разглежда кутията ми с бижута и се възхищава.
Мамо това тате ли ти го подари, през вашия век е имало много красиви работи. 😳
Явно в нейните очи съм столетница.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 20:37 от black_pearl_30

# 638
Купуваме костюми за Хелоуин. Голямата си купува черни крила с пера и заявява: “Аз ще съм черен ангел!”
Малката, не чула това обаче вижда крилата и пита: “Мамо, кака прилеп ли ще бъде?”

# 639
Дъщеря ми разглежда кутията ми с бижута и се възхищава.
Мамо това тате ли ти го подари, през вашия век е имало много красиви работи. 😳
Явно в нейните очи съм столетница.

Столетница е добре, моята дъщеря често ме питаше дали съм виждала динозаврите, дали съм виждала метеорита, който ги е унищожил, веднъж в музейко - на етажа с праисторическите неща, - ме пита дали с баща ѝ сме живели в такава пещера, каквато има там.

# 640
Казвала ли съм ви ...
Говорим на големия батко - "Батко, ти си вече тийнейджър, имаш други отговорности и задачи ..."
А оня вика - "Така е, така е - тенджера си вече ти, мама е права!"

# 641
Синът ми си има касичка тип "магазин" и доста често играе с нея. Има си Кауфланд, Горна Била и Долна Била. Котките ни са служители там. Joy

Преди малко изскача реклама на Кауфланд тук в мамата, че отварят нов магазин в кв. Манастирски Ливади и аз веднага го информирам.
- Виж, отварят нов Кауфланд!
- Къде?
- В София.
Зарязва количките и веднага идва да види рекламата на К.
- Искам! Да работя!!
- Joy

Мечтата на всяко дете - да работи в Кауфланд! Stuck Out Tongue Winking Eye

-----
Следваща смешка... Учат Човек и общество и нашия силно заинтригуван от българската география. Назубрил целия урок и докато се прибираме ми говори за Рила, Пирин, Софийско поле, Казанлъшко... Викам брей, това дете голяма памет ще да има, щом е запомнило цял урок по география по време на часа...
И сега ми задава въпроса "Кои живеят в...?" и ми посочва различни географски точки...
- Кои живеят в Казанлъшко поле? Знаеш ли?
- Розите!? Sweat Smile
- Не, в Казанлък живеят казаните!
- Нее, там са розите.
- Кои живеят в Златоград?
- Кои?
- Златото!
- А знаеш ли кои живеят в Момчилград?
- Кои?
- Момчилите!
- Кои момчили, бе?!
- Мамините момчили!
- Joy (прихнах, щото сме от Кърджали)
- Някой ги е измамил!

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 10:56 от amy_nka

# 642
  • Пловдив
По повод Хелоин: "Ако някой звъни, не искам да даваш бонбони, може да дадеш стария хляб".

# 643
Минаваме покрай една улична котка, ама с огромна козина направо на овчица приличаше. И дъщеря ми (на 4г) направо изкрещява от кеф:
- Оооо колко е пуФкава.......
Баткото (на почти 9г), който само чака да я засече нещо, й казва:
- Не се казва пуФкав, а пуХкав.
- Пуууфффкаааавв.
- Не бе дребноо, повтаряй след мен - П-у-х-к-а-в
- П-У-ФФФ-К-А-В.
Вдига ръце той и заявява категорично:
- От това дете няма да стане отлична ученичка.
А тя зад него ядосано:
- Ще си говоря както си поискам, котката е пуФкава разбра лиииии.......

# 644
Ще излизаме с малкия(на 5). Минавам през тоалетната, естествено и той е при мен. Казвам му да отиде да си обуе маратонките.
- Аааа не, никъде не отивам, после ще те забравя.

Общи условия

Активация на акаунт