Нашите цветя - обща тема 18

• 35 900
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Права си, Добри, луковици са, ама за мен грудковите са същата бира. Мисия невъзможна 😂

# 256
Както казах моите са напъпили вече,купувала съм ги за коледни от Лидл миналата година

# 257
Моето коледниче е още навън. 😆 Както и другите цветя де. Тази седмица вече ще ги прибирам. Надявам се да цъфти и моето коледниче,а ако намеря такова бяло/жълто,непременно ще си взема.

# 258
  • Gorni Bogrov
Момичета,аз пак с молба за помощ 😊.В сряда ми подариха една азалия и си беше супер свежа до петък следобед,но днес като дойдох на работа я заварих в това положение
,моля помагайте как да я спася.😢😥
Момичета,никой ли не може да помогне с идея как да се опитам да я спася?😭

# 259
Аз нямам никакъв опит с азалиите, но нещо подобно ми се случи с лантаната като я взех. Но беше на слънце и като полях се оправи. Понякога пък преполиването може да има същият ефект. Виж почвата мокра ли е и ако трябва смени пръстта със суха.

# 260
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
няма какво да направиш, освен да я полееши да чакаш да видиш дали нещо ще се съживи.

не обичат преполиване - гният, но не търпят засушаване - съхнат.
съжалявам.

# 261
От днес

И като го купих

Папратичката

сингониума май му отесня саксията, но не мога да го хвана целия в кадър, че е много рошав Simple Smile

# 262
Здравейте,вече за втори път уморявам Алое вера-много ли поливам,малко ли -незнам.Какво мога да направя с това Алое Вера сега-да го пресадя ли наново-изсъхналите стъбла какво да ги правя -да го отрежа ли ?
Ще се радвам,ако някой сподели  нещо повече за Алое верата- ще съм благодарна .Hug .

# 263
Цецко,както вече са те посъветвали полей обилно азалията,сложи я на светло,но без пряко слънце място и чакай ден,два.
Изчисти всичко сухо и жълто от нея и всичко ще се оправи сигурно

# 264
Алоето на преполято ми изглежда
Аз моите ги забравям буквално. Съседите ми ги отглеждат навън и са огромни, моите веднага похавеняват затова си седят вътре. Едно имам на стълбищната площадка

Това в дневната

И едно бебе наскоро преместих

Но аз не ги харесвам особено и си се гледат сами

# 265
анелка, преполято е, но и почвата ми се вижда неподходяща. Sad ако задържа вода колкото и да се стараеш - няма да стане.

в темата имаше едно сладко кактусче, Simple Smile което чакаше второ малко кактусче, Simple Smile тя беше дала правилното съотношение между почва и пясък. ако някой се сеща - да помага.
ще погледна дали не е на първа страница.

# 266
Ползвам тази почва

Евентуално да я премеся с пясък нея? Thinking

# 267
очевидно не си в България. потърси почва за кактуси и сукуленти. Simple Smile

# 268
  • Deutschland/HE
Анелка, виж в Баумарктовете или град. центрове, има специални почви за суколенти. Според Кактус и те не са достатъчно добри и тя съветваше някаква пропорция между  най-ситните камъчета (от Баумаркта), пясък и почва. Аз бих опитала 50:25:25 или 1:1:1.

# 269
Благодаря Ви много за отговорите,ще се опитам да намеря тази почва.
А как трябва да я пресадя отново в почвата за кактуси?
Трябва ли да отрежа омекналите стъбла/разклонения?

Общи условия

Активация на акаунт