Нашите цветя - обща тема 18

• 35 765
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • София/Варна
Без да съм сигурна, но мисля, че майчиното растение умираше след цъфтеж и остават бебетата. Не съм гледала и не мога да го твърдя със сигурност, но така се случваше при свеки, като гледаше.

# 586
Честит празник на имениците!
Моят опит за спасяване на цветята е не особено добър. Затова като видях черните сбръчкани листа и изсъхнали клони на лантана номер две, просто я зарязах на терасата. И преди няколко дни я открих с нови зелени листенца, че и напъпила. Не по всички клончета, доста орязах, но май ще я бъде. Започнах да поливам по малко и ето я от днес.

И понеже януари е по-скоро като март, всичко що е на покрива зеленее и цъфти. Даже олеандрите са напъпили ( което хич не е нормално дори и при мен)

Бях топнала клончета сингониум, направи дълги корени за отрицателно време и вече е в саксия. Но ще се хваля като видя прираст.

# 587
Ех, Магни, направо ми замириса на лято от твоите снимки. Миналата година така и не се сдобих с лантана, тази година искам мноооого! Това е любимият ми аромат, и толкова лесно се гледат Heart Eyes

# 588
Флокс, аз също много ги харесвам, а и тук цъфтят целогодишно. Обаче не ми се получава отглеждането им лесно. Една изсъхна, тази беше само голи пръчки, изобщо не вярвах да се съвземе. Дано най-после намеря правилния режим на поливане и да започне сама да се гледа.
За съжаление лятото е далеч, едва първата седмица на януари сме. Поне до април ще треперя от бури и ветрове. Иначе ниски температури няма. Даже заради топлото време доста гадинки намирам - еониумите ми са въшлясали, днес ги видях. Карантирах ги в най-далечния ъгъл. Тях поне лесно мога да вкореня.

# 589
Днес намерих гъсеници! През януари бре! Опасли са ми едно цяло сандъче гадините.

# 590
Времето просто не е нормално. На съседа му цъфтят орловите нокти. Flushed

# 591
Позамря ни темичката,но Магни вдигна настроението. 😍 Чудни китки!
И моят антуриум е в същото състояние и не мога да му хвана цаката! Не знам какво иска и как да му угодя,но още малко и ще бъде захвърлен. Кажете на каква светлина,температура и пр. да го сложа?

# 592
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Писах.. писах.. изчезна.
Пак се метнах... То пък била друга тема...
https://bg-mam.ma/p/1472525/45836486

Blush пак ще опитам, но по-кратко
Пазара Петков

Египет

Малко предколедни

И едно неизвестно

Антуриума иска топло, светло, но без директно греене и да не се мести. Полива се умерено, корените изгниват сравнително лесно.

# 593
  • Карлово
Това неизвестното да не е игличина, някаква хибридна. Листата на там водят.

# 594
катерач е. помислих го за сладък картоф, но май не е. листата са подобни, но цветовете не приличат никак на фунийки.
на последната снимка се вижда как се е качило на един стълб над 4 метра.
и не намерих семенца или издънка, че да си го погледам у дома. ще трябва да се разхождам по-често и да го наглеждам Simple Smile

# 595
Ех Магни,
При теб наистина е пролет!!!

# 596
Имаше едно цветче преди да си тръгнем

# 597
Момичета, нищо не разбирам от цветя, но тъй като имам няколко саксийки вкъщи и едно подарено на работа и не ми се иска отново да ги уморя от неправилно отглеждане, реших да се допитам до вас.
Ето това ми е подареното, което колежката ми каза да пресадя в по-голяма саксия.

Това доколкото знам трябва да е Санта Паулина, нали?
Пресадих го днес, както и други две, които ще ви постна. Използвах торф за цъфтящи цветя за всичките. Не знам дали постъпих правилно.
Това пък го имам от доста време и не знам изобщо как се нарича и какво обича.

Но от доста време листата му вижте как са изсъхнали по краищата? Какво мога да направя срещу това?
И третото, което пресадих е нещо от рода на кактусите.

Казаха ми да му подрязвам върха и днес го резнах, но потече бяла млечна течност от мястото.
Всички ги гледам в кухнята, където е най-светло и където детето и кучето не могат да ги съборят. Там не отопляваме през зимата, но не е твърде студено, защото често готвим и отваряме вратата, водеща към топлата всекидневна.
Ако трябва да променя нещо, моля кажете.
Благодаря предварително Simple Smile

# 598
За много години и от мен момичета, бъдете здрави и щастливи Simple Smile!
При нас няма зима

всичките ми цветя са навън и си цъфтят Simple Smile!

# 599
  • Карлово

Ето това ми е подареното, което колежката ми каза да пресадя в по-голяма саксия.

Това доколкото знам трябва да е Санта Паулина, нали?
Пресадих го днес, както и други две, които ще ви постна. Използвах торф за цъфтящи цветя за всичките. Не знам дали постъпих правилно.
.
Сентполия е името на това. Поливай в чинийката. Умират от преполиване. Да не е на пряка слънчева светлина.

И другите като гледам няма да искат много поливане. Принципът е следния: Като ти се прииска да ги полееш отложи, следващия път - полей и така...

Общи условия

Активация на акаунт