Новоизлюпени септември 2022 🤗

• 20 045
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Или е просто запушен слъзен канал. Трябва лекар да каже. При конюнктивита очите залепват и са червени. Особено сутрин.

# 631
Като че ли хремата спря, но някак ми хрипти… Утре ще видим накъде духа вятъра.

Неуспех с колата маска. Накрая извадих самобръсначката и така. Почна се. Дали ще е от сега или след 2 години, като мога да ги спестя на детето от подигравки, все едно е кога ще се почне. То е ясно, че ще се прави.

Коремът ми виси, не се прибира. Мързи ме много за упражнения, но без тях няма как да има резултат.

Два дни слушам сторител и аудиокниги…

# 632
Kanari...чудно е при теб...кураж 🤗
Аз да питам тоя корем да го чакам ли още да се прибере или да действам вече 🤣🤣🤣
А моето момче преоткри бибата в пръста си...днес го хванах яко да го смуче...някакви идеи 🤷

И моето момче, но понякога не само пръстчето, а цялото юмруче се опитва да вкара в устата. Иначе каквото види лигавничета, като го държа изправен - тениските ми ближе. Заради пръстчетата повърна няколко пъти, решението при нас да му махам ръчичката и веднага бибата да сложа, но това не му пречи пак да сложи 1 пръстче в устата, поне не е цял юмрук 🤣🤣🤣

# 633
  • Варна
Аз се разминах с диастазата, но имам пъпна херния.
МammaMia, ще се виждат, на предишната бременност само те ми помогнаха да се възвърна безобразНо бързо във форма, 10 години тренировки поне за това ми се отплатиха. След това също много тренирах, но последните 2 г не, та сега не знам мускулите дали ще имат памет, но вече не ми дреме. Аз си имам паласки и колкото и да съм трнирала, все си ги имам. Туй то.
Слузта не значеше ли алергия нещо? Ако си на кърма, може нещо, дето си яла.
Ние сме на гастро чак следв петък, връща адски много, предполагам ще изпишат фризовом, та се чудя дали отсега да не взема.
Така както изглеждах на 40, никога не съм. Цял живот спорт, професионален, после бягане, маратони, а едва 40 се  научих да харесвам тялото си. И се заобичах, колкото и странно да звучи. И аз мислех,че не мога да имам плочки и че не мога да махна паласките... просто да се изчистя....е на 40 успях. И дори открих неподозирани възможности на тялото и направих клек с 130 кг 😁, което никога не съм си мислила,бче мога. Затова и сега искам да се обичам, да се харесвам най вече заради мене си. Не съм маниак, просто разбрах,че не е толкова трудно.
Angel star и при нас беше първо юмрук, да видим как ще го израстем
Хубав ден на всички ❤️

# 634
  • София
Да,mam, и аз съм така, но аз тренирам от 25 годишна и блъскам като луда заради хранителното разстройство и лоши хора около мен, сега се оакза, че възпалението на тазовите стави е мн вероятно да съм ги докарала от шангите и грешно вдигане-щото не винаги съм била с треньор. И сега най- после имам партньор, който освен че харесва по- пухкави, не ме кара да гладувам, за да изглеждам добре до него. Та някак цялото ми виждане за мен си се промени - пак не ме кефи, че не се побирам в дънки, но както тий казва- има по-големи номера все пак...😃 а досега не съм ги признавала.
Аз пак загледах тия gro бухал и панда,  има няква мини версия. Аз набичвам един телефон без интернет и карта и уж е безопасен, ама се чудя има ли смисъл от тия 70 лв за плюшка...

# 635
Знам, че е много рано още да се говори за зъбчета, но мамите с по-големи деца може ли да споделят, на колко месеца избиха първите зъбчета при тях? Колко време, след като започне да прозира венеца избива зъбчето и имахте ли проблеми тогава и как се справихте? Ние точно се прибрахме от консултация и доктора каза, че на малкия венеца му прозира и скоро щяло да избие първото зъбче, а на мен ми се вижда твърде рано още за зъбки 🤷🏽♀

# 636
  • Варна
lady st, всякакви случаи има. Възможно е дори да се роди с поникнали зъбчета. Simple Smile Рядко е, ама не е невъзможно. На моя по-голям син първите му избиха на почти 4м, което пак е стравнително рано. От тогавашната група беше първото бебе със зъби. На 1г имаше всичките без кътниците, а на някои наборчета тепърва им излизаха първите зъби.
Щом док е видял, значи почват при вас. Blush При нас около седмица отнемаше да се покаже наполовина зъбчето, а 1-2 дни да пробие венеца.

# 637
  • София
Аз оак ше изляза най- черногледата, ама при нас зъбите бяха най- големия ад. Започнаха 2 месец,на 4 вече имаха избили по 4 зъба, и оттам нататък до 1 година не сме имали нощ или ден без истеричен рев и болка, купувала съм какво ли не, нищо не ги облекчаваше, накрая чак от отчаяние и кехлибарен гердан им направих...нищо, естествено... Sad
Подозирам, че и този ще е така...

# 638
Джинкс, чувала съм всякакви случаи ама нали знаеш, човек все си вика, че на него точно няма да му се случи. Плаши ме малко момента със зъбките, особено сега докато още и коликите не са приключили. Само се надявам набързо да излезнат 😁
Канари, точно така си представям никненето на зъби и ми се искаше късно да започне тоя момент, както е било при мен и таткото. И на деамата първите зъби са избили около годинка. Не съм сигурна кое е по-малкото зло, дали по-рано или по-късно ама така или иначе то не пита.
Малкия все едно е чул и разбрал доктора, че каза за тоя зъб сега и откак се прибрахме поспа малко и се събуди и почна да реве и да му текат лиги яко, а до сега изобщо не се е плюнчил. Единствено ръцете са му в устата постоянно от около 2 седмици и все ги бута от единия край (това го забелязахме днес и навързахме нещата, след прегледа), ако докопа моите пръсти се започва едно дъвкане и смукане или като е с яке, лапа ръба на яката отгоре.

# 639
В момента май ги смучат, защото откриват, че имат ръце ☺ буквално. По някое  време  и краче може да набарат да смучат, което е толкова сладко! 😀
По-ведро, дами, с първото дете имахме брутални колики, но природата ни пощади и зъбите не усетихме, както написах по-напред, последни от всичките ни познати - беззъба усмивка до към 1г и 3-4 месеца 😃
Дотук с коликите сценария се повтаря, хаха, дано и зъбите да ги е наследила. Защото между другото има такива теории, че зъбоникненето е наследствено - на мен също по това време ми е поникнал първия

# 640
Как давате витамин Д?
Новото педи казва 1 месец по 2 капки, 1 месец почивка, 1 месец по две капки, после пак почивка… Нямам спомен от предишните деца, но като че ли беше без почивката…

Зъби видях около 3-4 месец с най-голямата. Директно от коликите влезна в зъби… Общо взето, ревеше си цяла година денонощно.

# 641
Celestè, бия те, Филип му изби първи зъб на година и половина. Вече ядеше кюфтета. 🤣 Че и бавно избиваха, на 3 и няколко месеца избиха кътниците. Но нямаше драми като цяло, което си е плюс.
Витамин Д давам на Джонсън, на всички подред по 1 капка. Като слагам на бебето в млякото, капвам и на мен, после на баткото и ММ. Гледам да не забравям, но се случва. Не съм правила почивки с Филип, първата година давах, след това го спирам лятото, но зимата като се присетя пак давам.

# 642
Аз витамин Д по 2 капки и без почивка особено сега зимата.
Иначе за зъбите и на двете каки им избиха около 6-ти месец.
Ние сме в някаква кърмаческа стачка, хем е гладна и иска да суче, хем като тръгне кърмата я пуска и реве. Правя тука всякакви гимнастик и пози за кърмене. Проверих и устата няма млечица и вече не виждам каква може да е причината освен да стачкуват.

# 643
  • Варна
Аз витамин Д по 2 капки и без почивка особено сега зимата.
Иначе за зъбите и на двете каки им избиха около 6-ти месец.
Ние сме в някаква кърмаческа стачка, хем е гладна и иска да суче, хем като тръгне кърмата я пуска и реве. Правя тука всякакви гимнастик и пози за кърмене. Проверих и устата няма млечица и вече не виждам каква може да е причината освен да стачкуват.
И при мен е така... изчетох бг мама за тази стачка...не мога да разбера защо го прави

# 644
  • Варна
Зъбите би трябвало да болят само при пробиването на венеца, което продължава 1-2 дни. В такива много редки случаи съм давала Панадол (на листовката си пише, че става за зъбобол и обезболяване). След 5 мин спираше да плаче и заспиваше спокойно. Гелчета и разни хомеопатии не са помагали и при нас.
В случай, че бебето плаче всяка нощ то за мен  трябва да се търси друг проблем, а не зъби. Confused

Общи условия

Активация на акаунт