Бързи въпроси и отговори деца - 3

• 37 269
  • 761
  •   1
Отговори
# 210
Аз правя сравнение с моето дете и на една позната. Моето тръгна за една седмица до обяд, от втората спеше там. На познатата правиха плавна адаптация сигурно 2 месеца. Не знам кое му е хубавото на тази дълга адаптация. Точно дете е свикнало, че ще го вземат след като поиграе малко и на следващия ден го карат да яде там. Точно свикне, че ще се нахрани и ще го вземат, те пък го карат да спи там...

# 211
Може би се преценя спрямо детето.
На нас ни казаха, че първата седмица ще сме го обяд и след това госпожите ще решат.
Та така, първата седмижа бяхме за по 4 часа и на втората вече си спеше там на обяд. За по-лесна адаптация ни позволиха да му занесем играчката, с която спи, първите няколко дена. Simple Smile

# 212
От четвъртия ден я оставиха да спи, че и сеир гледаха как ще спяло детето на специалиста по сън. Ми ще видите как, легнала и заспала и хич даже. Но ако беше плакала нямаше толкова бързо да я оставят да спи там.
Не бих седяла в яслата с нея, смятам, че персонал с по 20г стаж има достатъчно опит.

# 213
Тук аз дори не съм влизала до шкафчето на детето. Седим отвън и чакаме. Ама от друга страна може би е по-добре така. Все си мислех, че като си заведа детето за първи път на ясла, ще ме удари онази носталгична миризма на дом и ще ревна със сигурност. Е, не че не се разстроих де.. но си мисля, че ако бях влязла вътре щеше да ревна веднага 😀
Мисля, че съвременните ясли, макар и държавни нямат нищо общо с онези от моето детство. Никаква неприятна миризма не усещам. Постарали са се поне отвътре да е цветно, поддържано и приятно. Родителите редовно купуваме разни неща от рода на детски кухни, играчки, украси за различните празници. Даже и отвън се украсява. Мен ако ме стяга стомаха като отида в яслата е повече от притеснение да не го заваря разболян. Веднъж ми го върнаха с ужасни гурли, защото имаше майки, които си бяха пратили децата с недоизлекуван конюктивит. Но изобщо не е чак такава тягост вътре. Ето днес ги бяха учили децата на нови стихчета и песнички.

# 214
Не, не, че мирише лошо. Просто носталгична миризма от едно време. Това са си моите разсъждения де. И тук в яслата изглежда цветно, хубаво, чисто и подредено. Не съм влизала обаче 🙂 Иначе и аз така повече се притеснявам от болести. Другото всичко е наред, там яде сам, играе, спи. Което в нас - спането особено - е понякога невъзможно. Ние започнахме да го оставяме за 2 часа в началото, за около 2 дни, после за 4 часа, после оставаше да спи и така. Като цяло сутрин си плаче, но после го взимам весел и наспан. Според мен там се чувства много по-добре, понеже се и наспива качествено. Не знам дали от там започна да схваща по-бързо но преди да се разболее го оставях без памперс и му казвах, че ако има пиш - в гърнето и той си казваше и си пишкаше там. Е, като се разболя взе да се изпуска и засега пак спряхме с гърнето, но да, като цяло всичко е наред, освен това, че ми се разболява, че и се усложнява до бронхит за втори път.

# 215

Това крусти ли са, почти на три е...дори като бебе е нямала

# 216
  • софия
Да, и моето има и е на 3г.

# 217
Крусти са.

# 218
Много се учудих мислех че само бебетата и там до 1г. макс имат,но  и нашия ред дойде 😃

# 219
  • Пловдив
Аааа това ли са крусти😀 на моето дете и се появиха преди месец ( на 2 годинки) и изчезнаха сами.

# 220
За колко време изчезват сами,аз взех олио на Бочко и шампоан vzk

# 221
  • Пловдив
Май за около 3-4 седмици. Просто следях да не се появят още, не знаех че са крусти, бяха около 4-5-6. Но изчезнаха сами, не са и създавали неудобство , не са сърбели и не са болели.

# 222
Моето дете като беше бебе, го бях мазала с бебешко олио, но реших да пробвам с бебешки лосион за тяло, понеже с олиото не виждах ефект. Седеше известно време с лосиона и после го къпех. После леко с гребена го сресвах и някои си падаха без излишен натиск, другите с времето си паднаха. 😄

# 223
Мами, сигурно е обсъждано, но ще питам- стълбички или как му е името, на които детето да се качи до плота в кухнята- такова нещо купувате ли, предполагам, че е полезно. Една майка ми спомена, че имало в ИКЕА подобни елементи. Може ли да ми дадете насока?
Благодаря!

# 224
Аз ползвам такава и съм много доволна. Мием ръце с нея, готвим заедно.
Дъщеря ми е на 18 мес. и е малка за помагане, но и слагам до мен на стълбата, гледа и и е интересно като готвя. И най-важното е до мен и мога да я занимавам.
Купила съм и едно малко кошче и и давам да хвърля в него обелки от зеленчуци, една по една докато аз режа и чистя другите неща. Много и харесва.

Общи условия

Активация на акаунт