Бързи въпроси и отговори деца - 3

• 37 177
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
Аз говоря по принцип. Защото жената ако чака тук да чува различни ситуации и да се ориентира, няма да стане. Напротив,ще се обърка . Затова писах,че тук няма какво да кажем професионално и да заведе детето лично. Съвети от форума или съседки не помагат.  Не е безпредметно, ако жената се вслуша и не чете разни случаи от тук, от там, а направи консултация с логопед.

# 661
Не смятам, че консултацията с форума е излишна. Много пъти от тук, от майки с опит съм получавала много по-ценни и работещи съвети, отколкото от "специалисти".
 Иначе ходенето при логопед, разбира се, ще е следващата ни стъпка. Вече посещаваме и психолог (за всеки случай).

# 662
Към майките, живеещи в София, района Мусагеница / Дървеница / Дианабад / Г М Димитров - предложете детски център, детски клуб, почасова частна/адаптационна ясла или занималня, изобщо някакви занимания тип Киндиру, пеене, йога за деца и пр. за детенце на 2 годинки и нагоре? Детето ще се гледа от баба й щом навърши 2 години и 2 месеца и през деня ще е в тоя район, исках да проучим някакви развлечения и възможности за социализация с дечица наблизо. Те живеят между метростанция Г М Димитров и метростанция Мусагеница, да е достъпно пеша или недалеч с градски транспорт.

Предварително благодаря Simple Smile

# 663
Някой ползвал ли е маска за коса за деца или друго за лесно разресване? С четка тангъл тийзър я сресвам, но косата й е къдрава, заплита се и става на възели. Или направо да я подстрижа? Има един дълъг долен пласт, отгоре е по-късо и сякаш цъфти косата й.

# 664
  • София
Боб, това ползвам аз.

# 665
Мид, ще го взема. Ужас й е косата, същинско гнездо 🙄🙄🙄

# 666
Същия шампоан на Клоран ползвам, плюс Клоран Джуниър спрей за разресване. Слагам и балсам на косата - Faith in Nature с кокосово масло. Доволна съм, дъщеря ми е с гъста къдрава коса, но тънък и фин косъм, като се наелектризира и след сън, ако не съм сложила балсам на косата, буквално има възли. С балсам и спрей къдриците стоят подредени и лъскави и се разресва безпроблемно. Единствено ароматът на продуктите на Клоран ми идва твърде силен, но пък не й дразни кожата, а е чувствителна. Като ги свърша, май ще взема на Faith in nature изцяло.

# 667
Дъщеря ми е с къдрава коса. Единствено след  като съм я измила я сресвам. Сутринт слагам крситали/олио за коса и с ръце разресвам косата. Задължително балсам за коса слагам като мия косата. Над 1г правя така и значително се подобри състоянието и. Задължително подстрижка на връхчетата, няма смисъл да стоят тези нацъфтели връхчета. По- добре късичка коса, но лесна за разресваме и да изглежда по- добре.

# 668
Дъщеря ми е на 3 години и в краищата й беше доста заплетена косата и отидохме да я скъсят малко. Там фризьорката използва спрей за лесно разресване и бързо я разреса и хубаво миришеше. В салоните Пъзел ходихме, но не обърнах внимание на марката.

Понеже наближава Баба Марта, искам да питам каква е практиката за подаряване на мартенички в детските градини. Предполагам е разрешено да се подаряват гривнички, но без мъниста и други висулки, които могат да паднат и евентуално да бъдат глътнати? Ще питам и госпожите като наближи, но все пак, ако може да споделите идеи.

# 669
С шампоани на Алнатура и Гарниер мия (редувам ги), слагам от моя балсам на Joc (худратиращ). Спрей за разресване ползвам на Шаума. С тънка, руса и чуплива коса е и много се заплита.

# 670
Аз ползвам за себе си на бочко един розов спрей, доволна съм

# 671
Ако косата цъфти, задължително фризьор. След това третирайте краищата с балсам тип спрей без отмиване и олио след изсушаване. Разликата е огромна. Аз без олио за коса не мога да живея, най-ценния продукт. Косата не се заплита, от там не се къса при ресане, доста лесна за разресване.

# 672
Олио ползвах за мен на Марокан оил когато имах дълга коса. Верно, че беше много хубаво.

# 673
Здравейте, знае ли някой лепенките Коолпач може ли да се използват повторно? Смисъл след като се охлади детето, лепенката да се върне в найлончето и да върне в хладилника?

# 674
Здравейте, знае ли някой лепенките Коолпач може ли да се използват повторно? Смисъл след като се охлади детето, лепенката да се върне в найлончето и да върне в хладилника?
Не. След употреба се изхърлят.

Общи условия

Активация на акаунт