За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

• 61 558
  • 777
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Маринатата за царска трушия я слагам студена на дъното на буркана.
Като го напълня доливам топла вода. Никога не съм се заглеждала в капачките. След като има аспирин не би трябвало да стане бомбаЖ.

# 391
С два аспирина и вряла марината -според мен нищо им няма. Капачките не са ли хлътнали?

# 392
  • ENGLAND
С два аспирина и вряла марината -според мен нищо им няма. Капачките не са ли хлътнали?
На трите буркана са хлътнали, но на другите два -не. По рецепта марината се слага не вряла.

# 393
Аз бих ги прибрала в хладилник и до Коледа ще са унищожени😊

# 394
Да, доливам от маринатата и не добавям вода в бурканите.Добавям вода в маринатата още докато ври.( 2 ч.ч. оцет, една ч.ч.вода)

Да, всяка година я правя.
След като престои тя си пуска също течност. Слагам в буркани и доливам от течността да се покрият зеленчуците. Не добавям нищо. След това варя бурканите точно 5 мин.

Здравейте, имам въпрос относно туршия.
Правя следната туршия с зеле, моркови , карфиол, целина и магданоз с марината сол, зажар, олио и оцет като маринатата се вари. Заливам зеленчуците с горещата марината. Правя я за директна консумация и обикновено след около 3 часа е готова за ядене и издържа поне една седмица. Въпроса ми е някои правили ли такава туршия, която да се съхранява за зимата? виждала съм подобна рецепта на която буркана се долива с вода - в някой рецепти се вари около 10 мин, в други не се вари, в трети не се вари, но слагат аспирин или друг консервант. Коя рецепта да ползвам? Ако се ползва спомнатата марината тя е малко и зеленчуците на повърхността ще потъмнеят вероятно. Освен това искам да избегна консервантите.

Доливате марината ако правилно разбирам? Не добавяте вода?

# 395
Колко кг. зеле побира 50 литров бидон?

# 396
Около 23кг зеле за бидон от 50л.

# 397
Благодаря.

# 398
  • Русе
Скрит текст:
Колко кг. зеле побира 50 литров бидон?

Зависи от размера на зелките. Най много 20 кг, ако се напълни догоре и зелките се режат за запълване на пространството.

Това е 70 л бидон и побра при това нареждане 20 кг зеле.

# 399
Благодаря.

# 400
Някой да е затварял недоузрял боб в буркани? Набрах солидно количество, но не е узрял, с добре оформени зърна е и се чудя как да го съхраня. Приемам идей всякакви.

# 401
Аз замразих такъв боб във фризера.Миналата година направих салата Ропотамо.Ако нямаш място във фризера можеш и да направиш буркани със зрял сварен боб.

# 402
Благодаря Ваня!
Нямам фризер, сложих в 9 буркана и  имам боб за още  3-4поне. Значи смело да наливам вода и да запечатвам буркана и после 2-3ч в казана.

# 403
Обратно...първо сварявам боба,слагам в буркани с водичка в която е врял,запечатвам и варя в казана 35-40 минути.Оставям във водата бурканите за 15 минути,вадя и обръщам върху капака.Ако имаш възможност може да ги оставиш в казана до пълното им изстиване.
Понеже боба е млечен се сварява много бързо.Получават се консерви много удобни за приготвянето на бърза вечеря.

# 404
Привет! Търся да си купя консервиран лапад. Случайно някой да продава? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт