За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

• 60 900
  • 777
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте! Моля за рецепта за сладко от дюли. Правила съм преди години, но нямам спомен за количеството захар. Прегледах рецепти, различно е, много ми изглежда. По принцип не ядем много сладки неща, та количеството захар искаме да не е много.

# 736
Ами сложи колкото искаш.

# 737
Е, колко? На 1 кг дюли, четях рецепти и за 1кг и за 2 кг захар. Май е много много. Вие колко слагате?

# 738
Половин кг.

# 739
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте! Моля за рецепта за сладко от дюли. Правила съм преди години, но нямам спомен за количеството захар. Прегледах рецепти, различно е, много ми изглежда. По принцип не ядем много сладки неща, та количеството захар искаме да не е много.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_51.html
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_28.html

# 740
Много благодаря! 0,5 ще сложа.

# 741
Миналата година правих сладко от смокини, но имах и 1-2 дюли и сложих и тях - стана много свежо, приятно много леко желирано и ароматно !

# 742
Направих сладкото. 1,1 кг дюли, по-дребни ми бяха. Сложих 0,400 кг. захар. Чудно стана. За догодина, ако правя ще сложа 300 г захар.

# 743
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
направих туршията с бамя. още я обръщам, изглежда добре с чесънчето и копъра, но водата сякаш се влачи.
а я накисвах във вода със сол и оцет като е по рецепта. даже два пъти, че след първото накисване пак имаше влачене.
който е правил такава, така ли си остава или докато втасва се оправя?

# 744
Няма връщане назад, това много маанато.

# 745
  • Русе
Скрит текст:
направих туршията с бамя. още я обръщам, изглежда добре с чесънчето и копъра, но водата сякаш се влачи.
а я накисвах във вода със сол и оцет като е по рецепта. даже два пъти, че след първото накисване пак имаше влачене.
който е правил такава, така ли си остава или докато втасва се оправя?

Купешка ли е?
Много са капризни, особено ако не е млада.
Не би трябвало да има влачене. Нещо не е наред. Маринатата трябва да е бистра.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_12.html

# 746
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
всичко е бистро. цвета на бамята е добър. даже на вкус става. Simple Smile
само течността не стои съвсем като вода.
леееееко желирана е.

# 747
Може да е нормално. Щом е бистро и леко  се точи. Почти желирано.

# 748
Аз не съм от специалистите, но това, което съм запомнила от майка ми е, че не е добре саламура да се точи. Или хвърляте, измивате зеленчуците и правите нова саламура, или тази се преварява и след изстиване се връща.

# 749
  • Русе
Може солта да е недостатъчна. Така става при киселото зеле, когато е малко солта. Сокът му започва да се точи.

Общи условия

Активация на акаунт