За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

  • 60 900
  • 777
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 4 990
Здравейте! Моля за рецепта за сладко от дюли. Правила съм преди години, но нямам спомен за количеството захар. Прегледах рецепти, различно е, много ми изглежда. По принцип не ядем много сладки неща, та количеството захар искаме да не е много.

# 736
  • Мнения: 1 679
Ами сложи колкото искаш.

# 737
  • Мнения: 4 990
Е, колко? На 1 кг дюли, четях рецепти и за 1кг и за 2 кг захар. Май е много много. Вие колко слагате?

# 738
  • Мнения: 23 885
Половин кг.

# 739
  • Русе
  • Мнения: 6 291
Скрит текст:
Здравейте! Моля за рецепта за сладко от дюли. Правила съм преди години, но нямам спомен за количеството захар. Прегледах рецепти, различно е, много ми изглежда. По принцип не ядем много сладки неща, та количеството захар искаме да не е много.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_51.html
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_28.html

# 740
  • Мнения: 4 990
Много благодаря! 0,5 ще сложа.

# 741
  • Мнения: 814
Миналата година правих сладко от смокини, но имах и 1-2 дюли и сложих и тях - стана много свежо, приятно много леко желирано и ароматно !

# 742
  • Мнения: 4 990
Направих сладкото. 1,1 кг дюли, по-дребни ми бяха. Сложих 0,400 кг. захар. Чудно стана. За догодина, ако правя ще сложа 300 г захар.

# 743
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 013
направих туршията с бамя. още я обръщам, изглежда добре с чесънчето и копъра, но водата сякаш се влачи.
а я накисвах във вода със сол и оцет като е по рецепта. даже два пъти, че след първото накисване пак имаше влачене.
който е правил такава, така ли си остава или докато втасва се оправя?

# 744
  • Мнения: 23 885
Няма връщане назад, това много маанато.

# 745
  • Русе
  • Мнения: 6 291
Скрит текст:
направих туршията с бамя. още я обръщам, изглежда добре с чесънчето и копъра, но водата сякаш се влачи.
а я накисвах във вода със сол и оцет като е по рецепта. даже два пъти, че след първото накисване пак имаше влачене.
който е правил такава, така ли си остава или докато втасва се оправя?

Купешка ли е?
Много са капризни, особено ако не е млада.
Не би трябвало да има влачене. Нещо не е наред. Маринатата трябва да е бистра.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_12.html

# 746
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 013
всичко е бистро. цвета на бамята е добър. даже на вкус става. Simple Smile
само течността не стои съвсем като вода.
леееееко желирана е.

# 747
  • Мнения: 23 885
Може да е нормално. Щом е бистро и леко  се точи. Почти желирано.

# 748
  • Мнения: 4 990
Аз не съм от специалистите, но това, което съм запомнила от майка ми е, че не е добре саламура да се точи. Или хвърляте, измивате зеленчуците и правите нова саламура, или тази се преварява и след изстиване се връща.

# 749
  • Русе
  • Мнения: 6 291
Може солта да е недостатъчна. Така става при киселото зеле, когато е малко солта. Сокът му започва да се точи.

Общи условия

Активация на акаунт