За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

• 61 517
  • 777
  •   1
Отговори
# 165
С уред е много лесно, от Кауфланд съм го взимала, тези дни видях и в Лидъл:

# 166
И аз все му се чудя на този уред и миналата седмица пак почистих 2 кг череши с ръчички и секретна игла

# 167
От Метро бях купила такъв, много беше паянтов и замина в кофата.
Ако някъде има по-стабилни и вършат работа, може пак да пробвам.

# 168
За мен е напълно безполезен такъв уред. 2 кг череши за по-малко от 30 минути ги чистя с нож. Черешата ни е много едра и я цепя на две. Хем става бързо, хем грамажа върви.

# 169
  • София
Ето какво имам аз (снимката е от нета). 2 кг се чистят за под 10 Мин и плодът остава цял:

# 170
Ето какво имам аз (снимката е от нета). 2 кг се чистят за под 10 Мин и плодът остава цял:

И моето е такова и съм доволна

# 171
Аз го имам моят от 4-5 години, пластината за костилки вече се амортизира, и си взех нов. Много съм доволна, става супер бързо, и вече не бих се навила да чистя нито с ръце, нито с горното уредче(и него го имам).
Но пък и като оберем черешите и вишните, ни се събира доста плод.

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 17:08 от Lemy

# 172
  • София
Atanasb Аз ще ти препоръчам, да сложиж сладкото да се вари, колкото само да кипне. Остави го да поседи още една нощ и след това, започни да го изваряваш. Така черешите са пълнят със сока и "изкристализират". Преди време бях попаднала на рецепта по този начин. Дори мисля, че тук във форума съм я видяла. Така и не я намерих отново, но това е основното.
Тази машинка за чистене на костилки върши работа, но и доста костилки отиват при черешите. После ги чистя, докато варя, но все има някоя "избягала".

# 173
Здравейте !
Закупих си Конфи Стар 60 , тенджера за косервиране на буркани 60 литра :

Дотук добре ... , събира по 12 буркана 0,8 л. на ред и е 3 реда , т.е. 36 буркана 0,8 литра. Има и упътване за начин на пълнене на уреда с вода :

има и таблица с време и температура за различни плодове , зеленчуци и месо :

Та направих праскови 33-34 буркана , напълних според упътването ( най-горния ред буркани до гърлото 3/4 без да ги покрива изцяло), и по таблицата 90 градуса за 25 мин. , след приключване , всичките ми буркани бяха с надути капачки и поемаха въздух и на 99% са за хвърляне , утре ще отворя някой да видя какво става.
След това направих кисели краставички , пак както е описано , 100 градуса за 110 минути , и този път всичките ми буркани бяха както трябва с хлътнали капачки.
Та въпросите ми са :
Някой има ли такъв уред да ми помогне с времето и температурата за различните зарзавати ?
Защо прасковите ми не се получиха ?
Тия 90 градуса да не са малко ?
Защо последния ред от буркани не трябва да се покрива с вода?
Не трябва ли водата да е поне 100 градуса за да може да заври ? ( уреда е затворен с капак и пише да не се отваря при работа , но не е под налягане )
Сега ще взема нови праскови но и ако и тях погубя , а и други плодове и зеленчуци......

# 174
Не че не трябва, а просто не е нужно третият ред да е покрит с вода. Ако ще бъдеш по-спокоен, слагай само по два реда.
Следващите праскови ги пусни и тях на 100 градуса.

# 175
Според мен може да отвориш бурканите с праскови и ако още не са развалени да ги затвориш отново, с нови капачки ,и пак да ги сложиш в съда на 100 градуса.  Рискуваш да станат меки, но може и да ги спасиш.

# 176
  • Sofia
Няма да станат меки, ще ги вари само за капачка.

# 177
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте !
Закупих си Конфи Стар 60 , тенджера за косервиране на буркани 60 литра :

Дотук добре ... , събира по 12 буркана 0,8 л. на ред и е 3 реда , т.е. 36 буркана 0,8 литра. Има и упътване за начин на пълнене на уреда с вода :

има и таблица с време и температура за различни плодове , зеленчуци и месо :

Та направих праскови 33-34 буркана , напълних според упътването ( най-горния ред буркани до гърлото 3/4 без да ги покрива изцяло), и по таблицата 90 градуса за 25 мин. , след приключване , всичките ми буркани бяха с надути капачки и поемаха въздух и на 99% са за хвърляне , утре ще отворя някой да видя какво става.
След това направих кисели краставички , пак както е описано , 100 градуса за 110 минути , и този път всичките ми буркани бяха както трябва с хлътнали капачки.
Та въпросите ми са :
Някой има ли такъв уред да ми помогне с времето и температурата за различните зарзавати ?
Защо прасковите ми не се получиха ?
Тия 90 градуса да не са малко ?
Защо последния ред от буркани не трябва да се покрива с вода?
Не трябва ли водата да е поне 100 градуса за да може да заври ? ( уреда е затворен с капак и пише да не се отваря при работа , но не е под налягане )
Сега ще взема нови праскови но и ако и тях погубя , а и други плодове и зеленчуци......

Здравей!
Използвам този вид закупен от Лидл вече няколко години. Досега не съм имал проблем с бурканите. Било то зеленчуци или плодове. Много е удобно. Настройвам електрониката и забравям. После ги вадя като изстине водата. За всяко действие /загряване, варене или приключване/ се подава звуков сигнал.

Първо трябва да загрее водата после да се варят бурканите. Някъде около 25-30 минути по спомен.
Възможно е бурканите да не са били добре затворени, особено ако са винтови.

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 13:13 от peych

# 178
Да винтове бяха бурканите , но интересното е , че нито един от тези с прасковите не стана , а тези с краставичките нямаше проблем. Този 27 литра , колко буркана 0,8 л. събира ? имате ли някаква таблица за различните варива? на моя спец. за параскови пише : 90 градуса - 25 минути - да не би тези 90 градуса да не са достатъчни ? Благодаря !

# 179
  • Sofia
И аз си мисля за такъв уред и точно се чудя между Кларщайн и този на Лидл. При този от Лидл не се ли задава температура?.Според мен под 100 градуса не е добре.

Общи условия

Активация на акаунт