За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

• 60 250
  • 777
  •   1
Отговори
# 705
Аз правих лозови листа, завити по десетина и в сух буркан. Не вярвах,че ще стане нещо, но са идеални.

# 706
На 2.10 правих пуешко в буркани. Почистих месото, сложих сол, черен пипер, затворих с нови капачки, варих 3 часа.
Днес видях, че сосчето "ври". Disappointed
Какво кара месна консерва да ври?
Развалянето и. Топло е за месни консерви, освен ако не се правят в  големите стерилизатори. Каквито нямаме в домашни условия. Или е трябвало веднага да приберете в хладилник. Отворете и пробвайте, ако имате и най-малко съмнение Не ги яжте защото може да  се натровите. Посолихте и отцедихте ли месото? Или да запържите /запечете? Домашно месо или хибридно пуешко?

# 707
На 2.10 правих пуешко в буркани. Почистих месото, сложих сол, черен пипер, затворих с нови капачки, варих 3 часа.
Днес видях, че сосчето "ври". Disappointed
Какво кара месна консерва да ври?
Ако буркана не се е желирал, причините според мен са следните:
– не добре затворен буркан
–топлото време
–липса на кости в буркана
Месото от пернати и постно и е добре малко да се изпържи в мазнина преди да се консервира.

# 708
mari eta72 и моите са идеални. но изчезва водата и трябва непрестанно да доливам

# 709
Ако буркана не се е желирал, причините според мен са следните:
– не добре затворен буркан - нямам забележка по затварянето, мъжа ми им се натегна Joy
–топлото време - доста вероятно Disappointed
–липса на кости в буркана, това направо ме разби, но, да, прибрах филе и бут.
Не за първа година прибирам месо, но за първа не сложих кости.

Месото от пернати и постно и е добре малко да се изпържи в мазнина преди да се консервира.

Развалянето и. Топло е за месни консерви, освен ако не се правят в  големите стерилизатори. Каквито нямаме в домашни условия. Или е трябвало веднага да приберете в хладилник. Отворете и пробвайте, ако имате и най-малко съмнение Не ги яжте защото може да  се натровите. Изобщо не посмях, засилих ги към казана Disappointed Посолихте и отцедихте ли месото? Да, супена лъжица на буркан 720 мл. Подсуших парчетата с кърпа. Или да запържите /запечете? Следващия път. Научих си грешките. Благодаря! Домашно месо или хибридно пуешко? Домашни птици, 4 месечни.

# 710
Язък, че домашно. случвало ни се е, преди 5,6 г бързахме да прибираме едни зайци.
Ние слагаме и без кост, всичкото свинско и глиган и телешко, това че няма кост никога не
е било проблем.
Не запържваме/ запичаме месото. Посоляваме и оставяме 12 часа да се отцеди, попиваме влагата, пълним, варим - пиле, заешкото 1,5 до 2 ч,  ако е дърто свинско, кокоше - два и половина три часа.
Не смея да затваряме месо с винтовете капаци , караме си с Омния, запечатан и минавам по ръба с гърба на ножа

# 711
И при нас е бомбирало месо при това варено първо в тенджера под налягане. Не знам ако се вари (при консервиране)  по-дълго време какво (извън вкуса) ще остане от месото.

# 712
И аз тъкмо се чудех за свинско в буркани.Имам, много домашни чушки зелени и се чудя как да ги съхраня.

# 713
По миналата година правих свинско месо в буркани и то купено от магазина, изкара две години, като втората беше в хладилник.
Не съм имала нито един развален буркан.
Някои бяха с кост, някои бяха без кост, не съм подсушавала месото, слагах го сурово, както си е от магазина.
Пробвах и предварително запържено, но не ми хареса - много малко сос се получи в буркана, и голяма част от месото остана на сухо:
Запържено:

Последният, незапържен:

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 16:35 от Lemy

# 714
Леми, колко време вари, помниш ли?

# 715
Със сурово свинско никога не съм имала проблем. Миналата година едно телешко, сурово, слагано декември, част от бурканите не се желираха и оставих в хладилника. Пернато и шилешко, ако е постно винаги минавам през масло. И на мен не ми харесва запържено, че става сухо, но пък от маслото има невероятен вкус.

# 716
То не е  точно запържване,   запечатване по- отива.
 Интересно ми е като чета, ние  затваряхме сурово свинско ,прясно заклано,  като   е направено като пържоли,  преди начукване, тоест по 1-2 см е дебело,   една чиния със сол,   минава през нея  и една с олио, след солта, притискаме в буркан, олио  отгоре малко, няма см, половин е, и  от 7 декември да е заклано ,за 8 март съм пекла за празника на работа, носехме си в бедните времена храната , ами опитаха колегите и харесаха , лек дъх на старо , но и замразеното след месеци има същия. Няма бомбирало ,няма  изхвърлено. Защо тогава след 1-2 варене , запечатано , стерилизирано да бомбира не знам. Телешко не съм - гледахме и продавахме за парите ,че студенти имахме. Пък и  до сега не ми е  любимо. А дето е  имало пера аз не ям, приготвям, но нямам мнение за вкуса.

# 717
https://pep-4o.blogspot.com/2011/02/blog-post_12.html?m=0 така правихме това суровото, но освен за пържоли, за друго не ми върви. Тук има много сол както и олиото отгоре и не трябва да има никакъв въздух между месото. Но пак има един различен дъх, не е като прясно месо.
Ей това ни е другото. https://pep-4o.blogspot.com/2022/11/blog-post.html?m=0 при нас се вари над 1,5ч в зависимост от възрастта на животното.

# 718
  • Русе

Свинското месо в буркани го осолявам /овалвам в сол/ и заливам с разтопена свинска мас. После запечатвам и на студено в мазето. Престоява от декември до май месец. Преди влагане в ястия 1 ден го изкисвам, че е солено.

# 719
Шарлот, направихме двойна преварка, така четох в една група във фейсбук. Рецептата е единият ден се вари 2 часа, вади се, изстива, на другият ден се вари още час.
Но понеже правех за първи път, реших да се презастраховам, и първият ден вместо 2, варих 3 часа, и на другият ден още един.
Но стана разкошно.

Общи условия

Активация на акаунт