Термин март 2023 тема номер 4 💙❤️

• 41 448
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря за бързия отговор, че каквато съм паника веднага се притесних и започнах да чета. Като цяло бебчето не беше супер активно изглеждаше като да спи може би за това беше по нисък пулса. А пък не попитах доктора туй като обсъждахме други неща и чак след прегледа видях пулса Simple Smile
При мен на предишни прегледи е бил около 160 сега беше 140 и се притесних каза ли колко е долната гащраница или не сте го обсъждали
[[/b]
Здравейте момичета. Колко е бил пукса на вашите бебчета в 18 г.с. И къде мога да видя границите Simple Smile

Здравей,точно това питах онзи ден д-р Михова на феталната морфология,че в 16;та беше 164,сега беше 161,после се успокои до 152 и каза,че до 180 се приема за нормален пулс,разбира се основно до около 160 като с напредването на бременността намалява леко,но при активност над 160 няма проблем. Моето беше хипер активно. 😀

140 е златната среда. Аз все искам да не е висок,да не го мисля,но тя каза,че не говори за проблем и е норма.

Да,120 е долна ,например като спи. Моето е било най-малко със 140,в повечето случаи около 160,с напредването на бременността се регулира така да се каже. И 140 е абсолютно нормално.

# 481
  • В твоето съзнание...
Прясно от днес - в 18 +5 и на моя бебо беше 140, докторът каза че е съвсем нормално. Честно казано изобщо не помня колко е бил преди, но мисля че ако има нещо нередно ни трябвало докторът да сподели.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 13:55 от march23

# 482
И аз мисля че ако имаше нещо щеше да каже, но понеже съм паника и всичко мисля. Иначе доктора е доста обстоен всеки преглед при него е фм и му имам пълно доверие. Благодаря за отговорите момичета. Лека бременност ви желая Simple Smile
Прясно от днес - в 18 +5 и на моят бебо беше 140, докторът каза че е съвсем нормално. Честно казано изобщо не помня колко е бил преди, но мисля че ако има нещо нередно ни трябвало докторът да сподели.

# 483
  • В твоето съзнание...
На мен на първата фетална ми казаха, че още не са се формирали, беше мисля около 11-та г.с. После на докторът с нормалния ехограф му се видя момче, ама предупреди, че може и пъпната връв да бърка. Сега пак той каза че почти със сигурност е момче, не се виждат никакви мъжки гениталии. На втората фетална вече ще се види хубаво със сигурност, но има още време до нея. Аз не съм имала такава междинна в 17та седмица.
Завръщам се от преглед и аз, вече с предположение за момиче, докторът каза че е премислил Grinning Но пак си каза, че втората фетална ще покаже вече със сигурност какво е.
Иначе всичко е наред с бебо, върви си точно по график - 18+5, 264гр.

Никол много ти завиждам за хубавата почивка. ☺️

Браво за хубавите новини!
В тази седмица още не може да потвърди пола 😯

Аз бях на ФМ в 17+5 и ми казаха на 100 % момиче и че вече има гениталии.

# 484
Здравейте момичета! Не съм писала отдавна . Моят преглед мина и всичко е наред. Имах лек проблем миналата седмица , прокървях леко и се оказа ,че е от половият контакт . За това съм си забранила вече  😄. Ивелина отивай директно в спешното без да се замисляш. Аз така направих , когато прокървях. Аз дрешки още не съм купувала, но майка ми и сестра ми закупиха много 😄мисля да започна от ноември вече и аз

# 485
march23, и с двете ми бременности полът ми го казаха още на ранния скрининг в 12г.с. със сигурност. Или апаратурата не става, или лекарят.

# 486
И на мен така,с първите две 11-13 седмица,сега в 12 предположението не беше вярно,та после се видя ,че е момче. Ако няма нищо между краката в тези седмици е момиче значи. То аз постоянно го виждам пола,не знам лекари как могат да бъркат. Но явно е доста срещано да се обърка. Четох и за случаи момиче да стане момче,както, което не го проумявам как се случва,момче да се окаже момиче. 😀😀😀

# 487
  • В твоето съзнание...
Доста крайно твърдение Simple Smile

Аз от апаратура не разбирам, за да коментирам. За първия скрининг отидох твърде рано, както казах в 11 г.с.
Апаратът на следящият ме АГ определено не е толкова модерен колкото беше този за скрининга. Освен това и позицията на бебето е от голямо значение, поне за обикновения 2д ехограф. Аз така или иначе не съм особено на зор за пол, каквто дойде, такова ще гледам, важно ми е да е здравичко.
Лекарят и днес си каза, че за него 99% е момиче, но просто не иска да ми гарантира нищо преди феталната.
Мен това за полът ми е по-разбираемо, че може да се сбърка, но ми е супер странно като видя някакви клипчета как хората в 8ми месец едва ли не разбират, че чакат близнаци...
Това хич не мога да си го представя Grinning

march23, и с двете ми бременности полът ми го казаха още на ранния скрининг в 12г.с. със сигурност. Или апаратурата не става, или лекарят.

# 488
march23,  Съжалявам, май съм те засегнала. Не исках да те обидя, но наистина добрите лекари виждат пола, когато знаят какво да гледат. Знам, че не се гледат само половите органи, а и по костната структура можело да се разбере. Каквито и да са, да са ни живи и здрави само.

# 489
Скоро прочетох за жена ,която ражда близнаци,а е знаела за едно бебе. 😲

В 12-та седмица да се обърка полът е напълно възможно,и моят лекар ми даде надежди за момиче тогава 😀,но след това вече ми се струва трудно. Да,само да са здрави!😍

# 490

В 12-та седмица да се обърка полът е напълно възможно,и моят лекар ми даде надежди за момиче тогава 😀,но след това вече ми се струва трудно. Да,само да са здрави!😍

Аз познавам жена с такъв случай, но това е било 1987г., когато не е имало кой знае каква техника. И аз е трябвало да съм момче до последно и съм ги изненадала в деня на раждането, та всичко ми е било синьо, включително и количката Grinning - това 93-та година.

# 491

Аз познавам жена с такъв случай, но това е било 1987г., когато не е имало кой знае каква техника. И аз е трябвало да съм момче до последно и съм ги изненадала в деня на раждането, та всичко ми е било синьо, включително и количката Grinning - това 93-та година.

Това е сегашен случай,в групата многодетни майки наскоро се присъединих,жената знае за едни дете и ражда две. Слава Богу успява естествено, въпреки че едното бебе е било седалищно. В Плевен е било, звучи наистина абсурдно, но явно е възможно. 😲😀

# 492
  • В твоето съзнание...
То за едно време е ясно, че така са ставали нещата, ама в днешно време ми се вижда доста крайно...
Айде тук в по-малките населени места сигурно има някакви доктори дето са с ехографи от 90-те... може и да е възможно. Ама аз ги гледам тия клипчета в инстаграм и се чудя как в чужбина се случва Grinning

След първия ми преглед, първият въпрос на мъжa ми беше - "Едно е нали?" Grinning

Даниела, не си ме засегнала, аз си казах че не разбирам от апаратура. Единствено мога да направя разлика, че определено ехографът на сегашният ми АГ е само 2д и има по-лоша картина от този на АГ при което ходех в началото и което ми прави скрининга. Там мисля, че винаги ми включваше и няколко 4д кадъра и нещата определено бяха по-ясни.

Ирна, съвсем несвързано... кога се водиш многодетна майка? След третото детенце ли го броят?

# 493
То за едно време е ясно, че така са ставали нещата, ама в днешно време ми се вижда доста крайно...
Айде тук в по-малките населени места сигурно има някакви доктори дето са с ехографи от 90-те... може и да е възможно. Ама аз ги гледам тия клипчета в инстаграм и се чудя как в чужбина се случва Grinning

След първия ми преглед, първият въпрос на мъжa ми беше - "Едно е нали?" Grinning

Даниела, не си ме засегнала, аз си казах че не разбирам от апаратура. Единствено мога да направя разлика, че определено ехографът на сегашният ми АГ е само 2д и има по-лоша картина от този на АГ при което ходех в началото и което ми прави скрининга. Там мисля, че винаги ми включваше и няколко 4д кадъра и нещата определено бяха по-ясни.

Ирна, съвсем несвързано... кога се водиш многодетна майка? След третото детенце ли го броят?

Ами не знам,но аз като бях с две реших,че не съм. 😀 Сега реших да вляза в групата. И има доста майки с три деца,с четири, но забелязвам,че и с две има. Та щом не е едно,а две може да се счита за многодетна. Нямам идея. Но реших,че ще ми е полезна групата. Най-малкото със съвети,а и кола нова ще ни трябва,че в нашата няма място за трето столче. 😀

# 494
Lucie, да взех едно удобно кресло за себе си. Най-удобно е кърменето в такъв стол. В неделя ще го сглобим, също и столчето на бебето и ще сложа снимка. Друго за бебето не харесах. А това е легълцето и скрина за повиване от ИКЕА, който купихме преди това и сглобихме. 💙

*Make*a*wish* как си днес?
Ирна, много интересно това за пулса, не знаех, благодаря че го сподели 🙏
Захарно Петле, какво стана с посещението в Икеа, избра ли нещо, хареса ли? Събирам аз идеи за Икеа, че сега пък след месец ще дойдат и мама и татко - да отидем и да купим нещо за бебето - знам че ще се зарадват. То аз ще съм го избрала, но просто да ги направя съпричастни ( пък и мама нали вече участва в избора на количката, сега татко да сглоби някое шкафче - знам че ще им направи огромно удоволствие 🥰)

хубави новини на всички останали за преглед, и много щастливи татковци Blush

Добавям си за себе си да не забравя, когото видях изпоследните дни с дати
***списък с прегледи - ако пропускам някого, напомнете ми, не се сърдя *** :
lady25 -  28.10.  ФМ
march23 - 28.10 - преглед
Asalea - 31 октомври,  Rgirl123 - 31.10 ФМ - Irnata_87 - преглед
Aria Mia - преглед - 1.11.2022
Daniella. - 1.11 ФМ
Xrisi.i - 02.11 фетална
lady25 - преглед по ЗК на 03.11
 snejinka 4.11 - ФМ
So close  Фетална на 7.11