Термин март 2023 тема номер 4 💙❤️

• 41 441
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
прочела съм ти мислите, значи 😁 и аз тъкмо им гледах креслата, и се чудех, кое ли ще е удобно 😁
Lucie, да взех едно удобно кресло за себе си. Най-удобно е кърменето в такъв стол. В неделя ще го сглобим, също и столчето на бебето и ще сложа снимка. Друго за бебето не харесах. А това е легълцето и скрина за повиване от ИКЕА, който купихме преди това и сглобихме. 💙

*Make*a*wish* как си днес?
Ирна, много интересно това за пулса, не знаех, благодаря че го сподели 🙏
Захарно Петле, какво стана с посещението в Икеа, избра ли нещо, хареса ли? Събирам аз идеи за Икеа, че сега пък след месец ще дойдат и мама и татко - да отидем и да купим нещо за бебето - знам че ще се зарадват. То аз ще съм го избрала, но просто да ги направя съпричастни ( пък и мама нали вече участва в избора на количката, сега татко да сглоби някое шкафче - знам че ще им направи огромно удоволствие 🥰)

хубави новини на всички останали за преглед, и много щастливи татковци Blush

Добавям си за себе си да не забравя, когото видях изпоследните дни с дати
***списък с прегледи - ако пропускам някого, напомнете ми, не се сърдя *** :
lady25 -  28.10.  ФМ
march23 - 28.10 - преглед
Asalea - 31 октомври,  Rgirl123 - 31.10 ФМ - Irnata_87 - преглед
Aria Mia - преглед - 1.11.2022
Daniella. - 1.11 ФМ
Xrisi.i - 02.11 фетална
lady25 - преглед по ЗК на 03.11
 snejinka 4.11 - ФМ
So close  Фетална на 7.11
VSSH - 8.11- Ж.К
Lucie - 15.11 - обременяване с глюкоза, преглед
funn - 22.11 - Фетална
funn - 6.12 преглед

# 496
Специално проверих,майките,родили три и повече деца се водят за многодетни. ☺️

# 497
Здравейте, момичета!
Малкият преди малко ме удари в корема без да иска. Не беше много силно, но ме заболя моментно. Има ли за какво да се притеснявам според вас?
Усещам бебо иначе.

# 498
Хей, изписали сте света за един ден Stuck Out Tongue Winking Eye
 Аз обещах да дам отчет за ФМ при д-р Павлова.  Тя е супер и пускат мъжете без каквато и да е уговорка. Препоръчвам с 2 ръце. Много съм доволна. С бебе всичко е наред. 20+1гс е 360гр. Каза, че всичко изглежда повече от добре и няма никакви признаци за прееклампсия.
Като потвърждение на всичко, което се е изговорило днес тук, аз получих невероятна изненада. На първта ФМ в 12гс, предположение за момиче. Преглед при АГ в 16гс, предположение за момиче. Първи кадър днес- голяма пишка Confused  В началото леко  се разочаровах, но важното е, че всичко е наред и бебо си расте и си има всичко Joy

# 499
Хей, изписали сте света за един ден Stuck Out Tongue Winking Eye
 Аз обещах да дам отчет за ФМ при д-р Павлова.  Тя е супер и пускат мъжете без каквато и да е уговорка. Препоръчвам с 2 ръце. Много съм доволна. С бебе всичко е наред. 20+1гс е 360гр. Каза, че всичко изглежда повече от добре и няма никакви признаци за прееклампсия.
Като потвърждение на всичко, което се е изговорило днес тук, аз получих невероятна изненада. На първта ФМ в 12гс, предположение за момиче. Преглед при АГ в 16гс, предположение за момиче. Първи кадър днес- голяма пишка Confused  В началото леко  се разочаровах, но важното е, че всичко е наред и бебо си расте и си има всичко Joy

Лейди, честито да ти е момченцето и най-важното е всичко да е наред!

VSSh, едва ли има нещо,ти си го усещаш,а на момента да те заболи ми се струва нормално. Аз се пазя много от малкия,баткото е внимателен,то и малкият се научи и ми гали корема,но за всеки случай съм нащрек.

Ей точно това се чудех как става,от 14-та се видя при мен,в 16-та лъсна в целия си блясък. 😀

# 500
Ivelina.m аз знам, че рискът е просто в скъсяване на шийката. Обръщай внимание и питай всеки път като ходиш на преглед да ти я мерят инда се проследява да няма прекомерно скъсяване. Иначе не са редки тези контракции. Аз като споделих на приятелки, две са имали така през по-голяма част от бременността, но не са имали проблем. И при мен я премериха шийката и беше ок.

Някой да може да даде отзиви за количка Bugaboo?

# 501
Здравейте, момичета!
Малкият преди малко ме удари в корема без да иска. Не беше много силно, но ме заболя моментно. Има ли за какво да се притеснявам според вас?
Усещам бебо иначе.
"Бебо" е в толкова пластове "материал" увит, че едва ли въобще е усетил нещо.. Там е като във плазмен мехур, в който по-скоро звук ще чуе, отколкото да усети физически нещо Simple Smile Не мисля, че има място за притеснение.

# 502
  • Варна
Момичета, аз искам да ви споделя,  че реших да раждам секцио по желание. Може да ви се струва рано, но аз от самото начало си го мисля, а на последния преглед- на феталната, споделих на док. Мисълта за естествено раждане ме е плашила винаги, просто не мога да го направя, дори и бебка да си застане както трябва и да имам възможността, просто аз си искам секцио. Вие мислите ли по тази тема ?

# 503
Аз пък имам страх от секцио. Имам две леки нормални,раждания,особено второто и ако няма проблем и ми кажат,че мога да родя нормално и сега въпреки хернията ще бъда много щастлива. За мен естественото раждане е невероятна емоция,но всеки по различен начин го усеща. Само ще кажа,че моментът,в който чуеш да изплаква бебето и ти го дадат те кара да забравиш болката. ☺️

# 504
И аз имам страх от секциото. По принцип съм голяма паника и съм сигурна, че няма да мигна от деня, в който ми назначат дата за секциото. Само това ще ме побърка.

# 505
В крайна сметка важното е накрая ние и бебета да сме добре, както трябва - така.
Аз имам астма и днес лекарката каза, че за естествено раждане трябва много въздух, трябва да се диша и тн.
Другата седмица ще ходя на пулмолог да видим какво ще стане.
И след това ще се доверя на АГ-то. Както каже, така.

# 506
Аз съм за естественото раждане, макар че не съм сигурна, че ще ми разрешат. На 45 г. съм и съм с тромбофилия, но ако тромбофилията няма отношение към начина на раждане, ще "преговарям" за естествено. Струва ми се, че връзката, която се изгражда между бебето и майката при естественото раждане е много по-интуитивна, отколкото при секциото. Не че едните жени си обичат децата повече, но на природно ниво някакси нещата са по-други.. Това е моето възприятие.

# 507
В интернет пише, че най-често планово секцио се налага ако
Бебето е твърде голямо, ако е неправилно разположено, ако плацентата е ниско разположена, ако жената има предишно планово секцио или ако жената е с хепатит С или вагинални инфекции.

Аз също се ужасявам от мисълта за естествено раждане, а още повече ме е страх от варианта да възникне усложнения и да се наложи спешно секцио.
Предполагам, че на по-късен етап лекарят ще ме пита.

# 508
Мами, тотално съм изветряла... Не помнех дали съм си пила витамините и сега има вероятност да съм ги пила два пъти... Пия Пренатал+ДНА...

# 509
VSSh, аз съм така с аспирина - редовно ставам посред нощите да проверя дали съм го изпила - за мой късмет опаковката е по дни раздела 7 реда, и така се "само-хващам" ако видя че съм забравила 🙈
snejinka, ние избрахме bugaboo fox 3 - първо детенце ще ни е, но бяхме в един стархотен магазин където имаше направен полигон с различни настилки - чакъл, павета, бордюри, остри завои - мама, ММ и аз пробвахме различни колички и тази най но хареса като маневреност, размер, материя, но ние сме много често на офроуд терен и ни е необходимо.
Nicole, и аз винаги съм искала секцио, имам някакъв панически ужас от естествено раждане, но ... Тук не дават доколкото знам, и сега се приготвям психически :/

Общи условия

Активация на акаунт