Предстои ми инсеминация - Тема No 32

• 31 195
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
Coconut.water, не е точно така.
Изследването за тромбофилия ми беше назначено, когато започнахме опитите по-сериозно и преди първата инсеминация. То ми даде 2 ценни извода, които иначе нямаше как да знам: 1. имам мутация и не усвоявам обикновена фолиева киселина, а си пиех такава. Трябва да пия само метилирана, което започнах след изследването. А знаете, че фолиевата е важна при опити за бременност и при настъпване на такава. 2. Изследването ми откри тромбофилия, мутация по 1 ген. Съответно при бременност, дори ранна, ако кръвта е гъста, защото не знаеш, може да се стигне до аборт.

На база изследването си знаех, че след трансфер се започва инжекция с Клексан, за да разрежда кръвта. И така и процедирах. Да, може да износиш и здраво бебе, имайки тромбофилия и незнаейки за нея, но може и да стане гаф.

Отделно ако не знаеш дали усвояваш нормална фолиева киселан, по-добре си купи метилирана, тя е ок и в двата случая.

# 181
Аз ще си поискам изследванията, няма да ги пускам на своя глава и да пускам резултати по разни групи за разчитане. Далеч съм от тази мисъл, анонимни хора да ми поставят диагнози. Просто загубих 1 година в която се доверих на лекар напълно, който даже полипа не ми видя и едни хормони не ми пусна…

Ако всичко е наред, толкова по- добре, ако не идва въпросът, защо да чакаме инвитро за да го разберем по по- трудния начин?

# 182
Не знам, може би преди са имали проблеми с пациенти или повечето не искат да се изследват, а ние сме изключение.. Иначе нали искат вит Б12, ако имаш тромбофилия няма ли да ти е под нормата или съм в грешка?
Редакция: май нещо съм се объркала, не намирам сега инфо за нещо общо м/у Б12 и тромбофилия

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 18:29 от Sezhy

# 183
Здравейте, прекрасни дами!
За първи път ще ми се налага да премина през инсеминация и ми е много притеснено. Какво трябва да правя, какво ми предстои, трябва ли да се подготвя с нещо предварително.. С две думи за мен- преди половин година ми поставиха диагноза запушени маточни тръби, която в последните опровергаха. През това време вече бяхме почнали да събираме документи за ин витро и преди няколко дни излезна заповедта, че сме приети. Но след като се оказа, че нямам запушени тръби, решихме да пробваме първо с инсеминация, преди да преминем към ин витро.

# 184
Здравей, berry33 няма от какво да се притесняваш. Опитай да превърне притеснението във вълнение. Процедурата е съвсем кратка и няма болка все едно ти взимат секрет за микробиология  2 мин. докато ти вкарат материала и после те оставят да лежиш малко и си тръгваш. Но имай предвид, че няма голям процент успеваемост при тези инсеминации. Ако не искаш да губиш време, действайте с инвитро. При кой доктор си и как установихте, че няма проблем с тръбите?

# 185
Здравей, berry33 няма от какво да се притесняваш. Опитай да превърне притеснението във вълнение. Процедурата е съвсем кратка и няма болка все едно ти взимат секрет за микробиология  2 мин. докато ти вкарат материала и после те оставят да лежиш малко и си тръгваш. Но имай предвид, че няма голям процент успеваемост при тези инсеминации. Ако не искаш да губиш време, действайте с инвитро. При кой доктор си и как установихте, че няма проблем с тръбите?
Ами след провеждане на цветна снимка в Пловдив в една от най-прехвалените клиники, се оказа, че всичко е фалшифицирано с цел изкарване на повече пари. Наистина не ми се говори за това, тъй като преминах през доста трудни моменти през това време…
Относно инсеминацията - знам, че не е много висок процента, но е малко по-щадящ за мен като жена. Но ако не успеем с нея, може би ще пробвяме ин витро.
Клиниката, към която сме се насочили сега, е НеоВитро, София, д-р Сенкова. Това е мястото, на което се чувствам най-спокойна- екипът им е просто чудесен!

# 186
Да, по щадящо е определено. Вие започнахте ли следене за инсе. Ще имаш ли стимулация някаква? Интересно ми е 😊

# 187
Да, по щадящо е определено. Вие започнахте ли следене за инсе. Ще имаш ли стимулация някаква? Интересно ми е 😊
Ами в сряда съм на преглед - 4ти ден от МЦ ми се пада. Докторката каза, че няма да правим стимулация, тъй като съм млада още, с добър яйчников резерв (добро АМХ). Ще видим какво ще се получи така, опитвам се да съм много позитивна ( което е трудно за мен хах).

# 188
Ами в сряда съм на преглед - 4ти ден от МЦ ми се пада. Докторката каза, че няма да правим стимулация, тъй като съм млада още, с добър яйчников резерв (добро АМХ). Ще видим какво ще се получи така, опитвам се да съм много позитивна ( което е трудно за мен хах).

Желая ти успех! Simple Smile Няма от какво да се притесняваш, много лека и щадяща процедура е. Надявам се да има успех от първия път за теб, ако няма те съветвам да поискаш стимулация.

# 189

Желая ти успех! Simple Smile Няма от какво да се притесняваш, много лека и щадяща процедура е. Надявам се да има успех от първия път за теб, ако няма те съветвам да поискаш стимулация.
Знам, че ще е по-добре със стимулация, но тогава има и по-голяма вероятност за близнаци…
Много благодаря за милите думи, аз също се надявам да стане от първия път.

# 190
Аз този месец явно ще мина по най-обичайния протокол, колкото да направим "последната" инсеминация. Докторката каза буквално "ако ще става да става, ако ли не да продължаваме нататък към инвитро". Изписа ми само кломифен.

# 191
Мале.. Май и самите доктори нямат много вяра в тази процедура? Странно защо така...

# 192
Имам 2 приятелки, при които се получи с инсеминация. При едната това беше 3-ти опит, а при другата - 1-ви. Обаче материалът трябва да е отличен. И при двете нямаше повече от 2 фоликула, т.е. с 1 и 2 може пак.

# 193
Аз този месец също ще бъда с един фоликул, с инжекции съм Мериоферт, не можах да започна с Летрозол от началото.
Ако имаме и доза късмет и с 1 ще се получи.

# 194
Според мен част от ниската успеваемост се дължи на неизяснени репродуктивни проблеми. Чела съм и тук, и личен пример - говорих с една жена, с която бяхме в една стая и чакахме за инсе - тя отказала цветна снимка, казала на доктора че е на найна отговорност, после каза че имала такава снимка от преди няколко години, правена другаде. На мъжа й не били пускали спермограма, жената каза "то нали се вижда като се даде материал" като дойдат за инсето. Да е жива и здрава и дано инсето й е било успешно! Но не мисля че тяхната ситуация е добър пример за това как трябва да се случват нещата. Горе споменавате няма микробиология, няма почти никакви изследвания, не разбирам много, но съм чувала че трябва да има микробиология, когато се прави процедура, с входяща посока, ако мога така да го обясня. Аз, лично, на какъвто и доктор да ида, предпочитам да ми предложи да правим изследвания и тогава да решим какво да правим.
И другото - инсето е малко повече от домашен опит. На някои им трябва малко помощ - и при тях става, при други трябва повече и за тях няма да е успешно, а ще трябва друг метод. 
Но за да се прави процедурата - има успеваемост, и може да се случи на всички. Стискам палци!

Общи условия

Активация на акаунт