Предстои ми инсеминация - Тема No 32

• 31 711
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря

# 421
Асиса, провери се за тромбофилия също.

# 422
Asisa много съжалявам Sad
Моите НК клетки също бяха завишени, след като махнах полип и пиех аспирин протект, спаднаха в граница. Задължително проверете и тромбофилия, както и всякакви възможни бактерии.

Onedream1 всички сме стимулирани с Летрозол, няма от какво да се притесняваш.

# 423
Здравейте,
И аз бях стимулирана с Летрозол първите 2 инсеминации.
Сега лекаря ми каза, че няма да ми дава Летрозол по време на цикъла, а ще пробваме нещо различно, а именно с инжекции.
В събота съм на преглед при него след цикъла, та да видим дали по Коледа стават чудеса с 3-та инсеминация, която предстои Simple Smile.

# 424
Благодаря, момичета. Пожелавам успех на всички 😍

# 425
  • малкия йеросалим
Здравейте момичета,
да се включа и аз в темата.На 40 год. съм с две прекрасни големи деца заченати естествено.Мечатая за трето дете от години.Съпругът ми отказва категорично.Причината е,че има наследствени заболявания,който се притеснява да не се предадат на детето.Слава на Господ двете ни деца нямат неговите заболявания и той се притеснява,че може третият опит да е неполучлив.
Реших да пробваме инсеминация с донорска сперма.Честно казано съм припряна и не събрах много информация за самата процедура,лекар,клиника...
Бях на консултация при д-р Минчев от клиника Ню-Лайф във Пловдив.Пуснах хорманални изследвания,цитономаска.Минчев не е много обяснителен и леко ме притеснява това.Сега на 29.12 ме вика за да пуснем микробиология и да направим цветна снимка.
Моля да ми разкажете по-подробно за самата процедура,еднократна ли е,на кой ден от цикъла се прави.Сминчев не успяхме и да обсъдим и какви са цените на донорската инсеминация.Ако има някой,който е правил в клиника Ню-Лйф да сподели впечатления и информация.Имам още сто въпроса,който ми се въртят из главата,но ще ги задавам в движение.
Благодаря предварително на всички!

# 426
  • София
Аз се прехвърлих в темата за ин витро, но продължавам да чета и тук...
Та, аз също бях с донорска инсеминация. Минах през всички изследвания - цветна снимка (не е толкова страшно, да, неприятно е, но не е краят на света, преди да ми я направят изпих един течен аналгин, че се начетох на всякакви кошмарни истории). След това започнах лека стимулация с по 3 инжекции Менопур по 75 мг. Обикновено преди процедурата съм ходила 2 пъти на преглед, рядко 3. При мен нещата се случваха на 11-12 ден, най-често на 12-ия ден от началото на МЦ. Нещата стават за много кратко време, първият път много ме мъчиха, но после се установи, че имам анатомична особеност и затова е било така. Правят процедурата, оставят те да полежиш малко и след това си тръгваш. Аз обикновено се прибирах и си лежах този ден, на следващия вече животът си започваше, както е бил. Имам две успешни процедури, но за жалост не завършили добре. Това е като цяло, не е нещо особено и минава бързо

# 427
Здравейте момичета,
да се включа и аз в темата.На 40 год. съм с две прекрасни големи деца заченати естествено.Мечатая за трето дете от години.Съпругът ми отказва категорично.Причината е,че има наследствени заболявания,който се притеснява да не се предадат на детето.Слава на Господ двете ни деца нямат неговите заболявания и той се притеснява,че може третият опит да е неполучлив.
Реших да пробваме инсеминация с донорска сперма.Честно казано съм припряна и не събрах много информация за самата процедура,лекар,клиника...
Бях на консултация при д-р Минчев от клиника Ню-Лайф във Пловдив.Пуснах хорманални изследвания,цитономаска.Минчев не е много обяснителен и леко ме притеснява това.Сега на 29.12 ме вика за да пуснем микробиология и да направим цветна снимка.
Моля да ми разкажете по-подробно за самата процедура,еднократна ли е,на кой ден от цикъла се прави.Сминчев не успяхме и да обсъдим и какви са цените на донорската инсеминация.Ако има някой,който е правил в клиника Ню-Лйф да сподели впечатления и информация.Имам още сто въпроса,който ми се въртят из главата,но ще ги задавам в движение.
Благодаря предварително на всички!

На мене ми правиха цветна снимка през септември месец т.г. на 10я ден от МЦ. Ако питаш за нея - на мене ми биха течен спазмалгон час преди самата процедура, като сутринта ми направиха и кръвни изследвания на гладно и жадно. Самата процедура е за около 15 мин. и усещането е като менструални спазми. Следва това имах 3-4 дни леко зацапване и ми бяха препоръчали поне в деня на процедурата да си остана вкъщи и да не ходя на работа.
Иначе за инсеминацията (имам 2 неуспешни) ме стимулираха по време на цикъла с Фемара (Летрозол), след това преди самата процедура (1 или 2 дни) инжекция с овитреле.
Аз си правя инсеминациите в София и нямам  наблюдения в Пловдив.

# 428
Asisa много съжалявам Sad
Моите НК клетки също бяха завишени, след като махнах полип и пиех аспирин протект, спаднаха в граница. Задължително проверете и тромбофилия, както и всякакви възможни бактерии.

Onedream1 всички сме стимулирани с Летрозол, няма от какво да се притесняваш.
Тробифилии имам , но казаха че само с аспирин протект...не били ,, страшни". И аз го пиех от инсеминацията до самия край...

# 429
Здравейте,  преди точно 2 седмици ми правиха 1ва инсеминация, казаха ми да пия утрогестан 1 път на ден и 2 вечер,вагинално, и тъй като днес си направих тест и е отрицателен а цикъла го няма още никакъв, възможно ли е да е от хапчетата и има ли някаква схема на спиране или може от изведнъж, ако някоя от вас ми даде инфо, ще съм много благодарна

# 430
Днес беше моята последна 4та инсеминация и се готвя за ин витро.Успех на всички чакащи.Вярвам че по Коледа се случват чудеса

# 431
Silviya, кръвен тест ли си прави? Съжалявам за резултата. При отрицателен тест на 14 ден след инсе се спират лекарствата, за да си дойде цикълът, но задължително и лекарят да каже. Аз имах 4 неуспешни и така правехме.

Sunday, стискам палци този път да е станало! Може пък да не стигнеш до инвитро, но и да се случи, не е страшно. Важен е крайният резултат.

# 432
Не реших с нормален първо, от два теста един невалиден и един отрицателен

# 433
Момичета,
Имам един въпрос. Направих една неуспешна инсеминация във Вита и сега чакам резултат от втора. При нас уж установения проблем е мъжки фактор. Въпреки това месеци наред имам изключително силни болки след минаването на овулацията и са ме гледали поне 4 различни гинеколога в този период и уж не виждат нищо притеснително. Сега обаче след втората инсеминация, както и при първата пак си започнаха болките. Малко ми е съмнително вече, че с тия болки всичко е нормално и при мен, въпреки че на цветната снимка тръбите са проходими. На някой случвало ли му се е, защото подозирам, че пак не съм бременна и само си даваме парите на вятъра и си тровя организма с излишни хормони?

# 434
Здравей, Poli,

Точно това, което описваш не ми се е случвало, но в началото, когато ние започнахме опитите след всеки опит имах една пареща болка, която продължаваше с по 3-4 дни. Ходих на много лекари, никой с нищо не ми помогна, докато не осъзнах сама, че е от козметиката, която ползвам за интимна хигиена. Смених я и сега съм ОК.

Пробвай да отидеш на консултация при д-р Станулов в "Афродита" (ако си от София). Той е мега готин и за първи път виждам доктор, който се зачита в стари изследвания, направени от други доктори и след това назначава допълнителни и като цяло разсъждава по конкретния случай. Той ми каза за тромбофилиите ми и за лубриканта... (в предните ми коментари в темата обяснявам за тези неща). Може пък да открие нещо при теб, което другите пропускат (разбира се, надяваме се нищо да няма, но съм се убедила, че женската интуиция нищо не може да я бие и щом усещаш нещо, значи е по-добре да не спираш да търсиш). Simple Smile

Относно инсеменацията, напълно те разбирам и аз си мисля същите неща, но със Станулов си поговорихме и реално трябва да го приемаме като ротинна процедура, която ще ни доведе до финалната цел, защото е най-щадящата от всички.

Момичета,
Имам един въпрос. Направих една неуспешна инсеминация във Вита и сега чакам резултат от втора. При нас уж установения проблем е мъжки фактор. Въпреки това месеци наред имам изключително силни болки след минаването на овулацията и са ме гледали поне 4 различни гинеколога в този период и уж не виждат нищо притеснително. Сега обаче след втората инсеминация, както и при първата пак си започнаха болките. Малко ми е съмнително вече, че с тия болки всичко е нормално и при мен, въпреки че на цветната снимка тръбите са проходими. На някой случвало ли му се е, защото подозирам, че пак не съм бременна и само си даваме парите на вятъра и си тровя организма с излишни хормони?

Общи условия

Активация на акаунт