Предстои ми инсеминация - Тема No 32

• 31 098
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз винаги правя кръвен тест на ден 10. И този път с лекарката се разбрахме така. Обикновен тест с урината не може да хване преди 14-15-ия ден, но кръвните показатели започват да се покачват макар и бавно.
Иначе и при неуспешните за жалост бременности имах много ясни симптоми - болки в гърдите, спазми ниско долу. Първият път бях убедена, че е ПМС. После вече знаех каква е причината. Но това се случва поне седмица след процедурата.

# 601
Аз винаги правя кръвен тест на ден 10. И този път с лекарката се разбрахме така. Обикновен тест с урината не може да хване преди 14-15-ия ден, но кръвните показатели започват да се покачват макар и бавно.
Иначе и при неуспешните за жалост бременности имах много ясни симптоми - болки в гърдите, спазми ниско долу. Първият път бях убедена, че е ПМС. После вече знаех каква е причината. Но това се случва поне седмица след процедурата.

Биохимична ли си имала?

# 602
  • София
Да, и една, която прекъснах някъде в началото на втория месец, защото нямаше сърдечен ритъм.
Биохимичните ги приех сравнително добре, но абортът беше много тежък емоционално.
Сега по стечение на обстоятелствата пак съм след инсеминация и чакам Simple Smile) Това ще е моят път

# 603
Да, и една, която прекъснах някъде в началото на втория месец, защото нямаше сърдечен ритъм.
Биохимичните ги приех сравнително добре, но абортът беше много тежък емоционално.
Сега по стечение на обстоятелствата пак съм след инсеминация и чакам Simple Smile) Това ще е моят път

при Биох. бремоности, кога ти дойде цикъла, че този месец и аз съм с такава?

# 604
  • София
Без закъснение дойде. Разбрах, че има нещо по силните симптоми, за които писах преди - болки в гърдите, свиване ниско долу, но в един момент гърдите престанаха да ме болят и ми беше ясно какъв е изходът. Нямах промяна в цикъла, моят е доста редовен - понякога избързва 1-2 дни макс, но като цяло е закован.

# 605
Момичета, след инсеминация пиете ли Дуфастон? Има ли вероятно  от него да закъснее цикъла, защото четох доста тук и повечето момичета казват, че след прием се е забавял?

# 606
Момичета, след инсеминация пиете ли Дуфастон? Има ли вероятно  от него да закъснее цикъла, защото четох доста тук и повечето момичета казват, че след прием се е забавял?
Да аз почнах да пия дуфастон след инсеминацията,но не мога да кажа дали след прием се забавя цикъла понеже не съм спряла да го пия

# 607
Все пак споделете как е минала инсеминацията. Странно защо не се предписва овитрел, който наистина е супер лесен за поставяне в домашни условия, а флакон и спринцовка с игла. Доста по-трудно е за неопитен човек.
Желая ви успех.

Моят кръвен тест е насрочен за 13-ти март, което по препоръка е 15-ти ден след инсеминация.

Защо не опитате да поставите отново?  Все пак това ви е изписано, а вие трябва да се стремите да спазвате указанията на лекаря си. Обикновено тези инжекции са с
 подробни указания. Нарича се хориомон и стимулира узряването на яйцеклетката, както и таймира овулацията. Аз съм поставяла овитрел, той е като писалка. С кое не успяхте?
Утре задължително споделете на лекаря си и той ще прецени по големината на фоликулите.

Момичета, утре ни предстои инсеминация, като днес докторката ми даде хомирон, за да си го поставя сама вкъщи след 21ч. Разбира се, не се справих, за първи път ми се налага да си поставям. Та,понеже няма как да звъня на лекарката се чудя това много критично ли е за самата процедура?
Друг налагало ли му се е да си поставя сам🤷🏻♀

Тя ми даде само една опаковка, 1 игла и тн, и аз от бързане и притеснение изпуснах и разсипах течният продукт. Не исках да рискувам с останалото количество, най-малкото се въргаля по земята Sad Доста се ядосах, но няма какво да направя. Какво да ви кажа, несериозно от моя страна, но ми е за първи път, планирам ако има следващ път да отида при мед.лице, което да го направи.

Просто исках да събера мнения дали някой е правил инсеминация без предварително да поставя.

Аз също смятам, че трябва да е от типа “писалка с игла”, боц и чао 😀, но… в крайна сметка рано сутринта на другия ден ми го биха.

Мина инсеминацията, днес бях  да погледне дали фоликула се  спукал + да видиме колко % от сперматозоидите са оцелели през първите 24ч. Не искам да казвам нищо, но по думите всичко е минало добре, изписа ми дуфастон и започва чакането Simple Smile

Стискам палци на всички ни ❤

# 608
Кога ви викат да видят дали има спукан фоликул, веднага на другия ден ли? А за тези сперматозоиди как се разбира колко % са?

# 609
След спиране на дуфастона, цикъла идва между 2 -4 дни.

# 610
  • Пловдив
А какво ще споделите дамите с опит във връзка с ПМС симптомите? Аз съм 8 дни след първо инсе и гърдите ми ще се пръснат, а спазмите са сякаш всеки момент ще ми дойде цикълът.

Пия Дуфастон 2х1 и поставям вагинално Утрогестан 2х2. Възможно ли да е от прогестероновите препарати?

# 611
Кога ви викат да видят дали има спукан фоликул, веднага на другия ден ли? А за тези сперматозоиди как се разбира колко % са?

Мен ме повика на следваща сутрин рано, но предполагам е защото имах проблем с поставянето на инжекцията(вечерта преди инсе.). Реално на 6.03 ми дадоха хомирон след преглед и установяване на “добър” фоликул. Аз трябваше вечерта да го бия и на другия ден да ида рано за инсе, НО не успях да поставя. Когато отидохме моят мъж да даде материал, лекарката ми постави инжекцията и след няколко часа направихме инсе.

Викна ме на другия ден, заради проблема с поставянето, за да прегледа дали фоликула се е спукал или не, за да знаеме как да действаме.

Беше се спукал, което е добър знак.
Не знам дали ако си го сложиш, когато трябва трябва да идеш на другия ден също 🤷🏻♀

По отношение на % преживели 24ч сперматозоиди, може би отново е заради забавянето на хомирона, тъй като можеше да се наложи реинсеминация ако още не беше спукан.

Самите ембриолози запазват част от пробата, за да си следят времето за “живот”, като по начало се считало че 72ч живеят, но не при всеки било така.

# 612
А какво ще споделите дамите с опит във връзка с ПМС симптомите? Аз съм 8 дни след първо инсе и гърдите ми ще се пръснат, а спазмите са сякаш всеки момент ще ми дойде цикълът.

Пия Дуфастон 2х1 и поставям вагинално Утрогестан 2х2. Възможно ли да е от прогестероновите препарати?
Не разчитай много на ПМС симптомите. При първото ми инсе имах зверски ПМС,бях сигурна че е станало,да ама не. Година по-късно /лекувах киста/направихме втората инсеминация, бях си пак на терапия с дуфастон и утрогестан,ПМС почти нямах,освен едно зверско дърпане в яйчника. Инсето беше успешно,чакам го на 16 да се гушкаме:) Обикновено прогестероновите препарати дават ПМС симптоми. Дишай спокойно и не се вглъбявай да търсиш симптоми, те така или иначе идват след 8 седмица.

# 613
Когато спрете хапчетата и сте с отрицателен кръвен тест на кой ден ви идва?

Вече е пети ден откакто спрях хапчетата и все още няма нищо

# 614
Когато спрете хапчетата и сте с отрицателен кръвен тест на кой ден ви идва?

Вече е пети ден откакто спрях хапчетата и все още няма нищо

На мен ми идваше след 3 4 дни. Докторката ми е казвала, че до седмица ще дойде.

Общи условия

Активация на акаунт