Университети в Германия и други държави с немски език- тема 19

• 59 885
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
  • München, Deutschland
Попринцип има локъри на централна гара също. Не ми се вижда приятно, но е вариант да си вземе багажите на другия ден. Кои транспорти стачкуват и в кои часове? Обикновено не стачкуват всички и не за толкова дълго... Също често има разредени прев. средства.

Иначе е вариант да го вземе приятел с кола или пък също тези кар шеъринги, които на малки и кратки дистанции не са така скъпи.

# 376
  • София
Дъщеря ми писа , че с-бана в Мю щял да върви

# 377
Tюх да му се невиди, баш в петък ще има стачка на градския транспорт в Мюнхен. До града как да е ще се добере, гледам от Меминген има транспорт ( дано само не закъснее полета, щото единствения фликс тръгва 20 мин. след кацане на самолета), ама от централна гара до Фрьотмайнинг... дано има свободна наблизо някоя тротинетка, щот с колело не ми се мисли как ще си натовари багажа. Как пък от  всички дни точно този избраха ..

Аз доколкото знам фликсовете чакат полета, ако има закъснение, дано да няма де, но поне така са казвали, защото обикновено целия автобус е с хората от полета.
Да, това със стачката е доста неприятно, дано да има късмет и да намери някакъв подходящ транспорт.

# 378
И той на това разчита, Юлка - щото е последен за деня автобус към града.
Криси -  у бан , автобуси и тролейбуси стачкуват, есбан не. Само тротинетка му е варианта с малкия куфар и раница. Но идеята за човек с автомобил не е за подценяване,  ще му предложа да помоли , има хора там. Такси в краен случай също е някакъв вариант.

# 379
  • München, Deutschland
А, тогава има нелоши опции и с трамвай. Той стига до Швабинг Норд, оттам до Фрьотманинг не е никак много.

P.S. 4,7km e.

# 380
  • Пловдив
Фликсбусовете чакат в рамките на някакво нормално закъснение. Ние веднъж чакахме 30 минути и после тръгнахме без да дочакаме закъсняващия полет. От Меминген последният влак към Мюнхен е в 23 часа, така че и това е вариант.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 18:09 от The Game

# 381
  • София
Честита Баба Марта със закъснение! Бъдете румени и засмени - и вие, и децата Simple Smile
Честит 3 март !

И  сега по темата . Дъщеря ми  току-що по пощата е получила онези  два кода/пароли от ЕЛСТЕР за еднократната помощ, за което бях качила и скрийншот.  След като попълни нещата по-късно и системата й генерира сертификата, обеща пак да ми разкаже и ще споделя отново  казаното тук.
А за финал споделям  нещо, което знам отдавна - форумът е голяма сила.  Плановете ни за пътуване  с колата (при единствен шофьор  по трасето  във въпросния времеви отрязък девойката ми в Манхайм) стават все по реални, та си имах своите притеснения, неясноти и питания.  Услужлива майка от темата отговори на всичко Heart. Благодаря!
А другото слагам в скрит текст да се посмеете на мой гръб. На мен обаче ми стана готино, приятно, едно такова уютно, топло като усещане за  сплотеност и взаимопомощ в тази тема.
Скрит текст:
Студентското сдружение "Бай Ганьо" в Манхайм  си правело днес някаква тематична кулинарна вечер по случай националния празник. Дъщеря ми, въпреки че е член, отказала, понеже днес е на работа в Хайделберг втора смяна и няма как да се придвижи навреме, особено при стачка..Но вчера или днес сутринта някъде се видяла с някои от членовете, готвещи нещо за сбирката, сигурно им е помагала, не разбрах. И един младеж разказал как майка му, горда от това, че е  сред председателите на сдружението, споделила нещо на стената си във Фейса като похвала. Моята в ответ казала - е , не се оплаквай,  с един пост се похвалила жената. Ами моята майка като пише в бг мама от години с инфо по всякакви въпроси за  следване в Германия в 3 различни провинции, ние със сестрите ми какво да кажем? И едно момиче, бъркащо с миксера някакво тесто, спряло и казало " ОМГ, човек, майка ти да не е пенсионирана русалка?". И тя какво да каже,  кимнала утвърдително само  и после казала  на момчето "Виждаш ли за какво ти говоря, не за споделяне с приятели във  Фейса, а за национален ефир?" Stuck Out Tongue Closed Eyes А момичето с миксера възкликнало "Леле, супер, познавам, макар и виртуално, "celebrity" Joy"

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 20:51 от пенсионирана русалка

# 382
Русалка, на синът ми от унито са им дали тези кодове ли са, какво са ...на всеки персонално. От там насетне какво се случва, изобщо идея си нямам, но той казва, че е наясно  .

# 383
  • München, Deutschland
Хахахх, Русалчеее, и да си мислила някога да си сменяш името, вече си селебрити и не може, ще стане скандал иначе. 😃😃

# 384
  • На планетата Земя

Един такъв verified целебрити знак да си сложиш, Русалчик! 😁

# 385
  • столицата
И на моето като му обяснявам нещо и пита с недоверие откъде го знам, казвам "Русалката го написа в бг мама". Известна си .точка. Слагай знака от Милето и продължавай😘

# 386
  • тук-там
И моята приема само валидация от Русалка. Друго не приема. Така че вече си институция, Русалче! (И няма пенсиониране)

# 387
  • София
Никакво пенсиониране !!!

# 388
  • София
До пенсия има време, уви... Това "пенсионирана русалка" е свързано с една закачка покрай филма Н2О, която с позволение на авторката на репликата изплагиатствах преди много години след една морска почивка.  Simple Smile

По повод еднократната помощ, не съм се чувала с девойката днес, но ми е  писала. И доколкото разбирам с получените кодове/пароли е активирала  каквото трябва, системата е генерирала сертификат (получила е потвърждение), но е невидим за нея, не може да се свали, явно си е за тяхно сведение. И след това се е пробвала вече да кандидатства за помощта, но онази дата 15.03 е явно стартът за подаване на заявленията. Засега нямало наличен Antrag (заявление) за попълване.

И за финал - celebrity-то ви черпи виртуално с немски бонбони и ликьор , че има имен ден.

jenta, имаш поща Simple Smile

# 389
  • тук-там
Да си жива и здрава, мила! Весел празник! (Все ми струваше, че някой пропускам Sad)

Общи условия

Активация на акаунт