Университети в Германия и други държави с немски език- тема 19

• 59 892
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Моето момиче не може да си дойде Sad, защото има лекции и упражнения, но днес си е получила колета с мартеници и е много ентусиазирана да запознава колегите си със същността на празника  Simple Smile

# 361
Ние получихме най-хубавия подарък за 20 годишнината от сватбата ни, на 22-ри пълна изненада, в 7 часа чакам малката ми дъщеря да се върне от училище, звъни се и на вратата - мюнхенската ми девoйка Open Mouth
Направо загубих ума и дума, решили децата да направят изненада на родителите, бяха ни казали, че ще пътуват на 8 март. Организирали всичко, едвам не се издали като говорили в родителското тяло тук в БГ и хоп на 22 тук. Направо такава радост и приятност скоро не бях изпитвала Simple Smile
Много е хубаво когато са си тук, но се радвам, че и там има среда, че иначе щеше да ми е още по-мъчно. Сега ще си е тук до Великден, с малко прекъсване от една седмица.
Като свикна, после ще ми е още по-трудно, но има много време до тогава и сега не мога да го мисля Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 17:44 от julika

# 362
Хубаво е да ви чета, макар че нямам студенти в чужбина.
   Имам въпрос - интересува ме има ли следващи архитектура във Виена.Ако може на лично да задам няколко въпроса.

# 363
https://www.bg-mamma.com/?topic=1248295

Марулета, преди време търсих за приятелстко дете.
Тук има деца с архитектура във Виена. Може да опиташ да се свържеш.

# 364
  • München, Deutschland
Ние получихме най-хубавия подарък за 20 годишнината от сватбата ни, на 22-ри пълна изненада, в 7 часа чакам малката ми дъщеря да се върне от училище, звъни се и на вратата - мюнхенската ми девайка Open Mouth
Направо загубих ума и дума, решили децата да направят изненада на родителите, бяха ни казали, че ще пътуват на 8 март. Организирали всичко, едвам не се издали като говорили в родителското тяло тук в БГ и хоп на 22 тук. Направо такава радост и приятност скоро не бях изпитвала Simple Smile
Много е хубаво когато са си тук, но се радвам, че и там има среда, че иначе щеше да ми е още по-мъчно. Сега ще си е тук до Великден, с малко прекъсване от една седмица.
Като свикна, после ще ми е още по-трудно, но има много време до тогава и сега не мога да го мисля Simple Smile

Юле, свиквай на такива приятни изненади, от Мюнхен (околностите) има доста евтини полети, почти ежедневни даже през април и май (явно започва строителният сезон и този по полето, та много хора ще пътуват). Цените с уиз карта са по 10-15 евро на посока, не всеки ден, разбира се, но ако потърси човек. Аз вече пътувам от много време само с раница, която се включва безплатно в тази сума, дрехи си занесох някакви в Бг и не разнасям и това вече... Липсата на багаж спестява доста пари също, иначе багажът е по още около 20 евро на посока. Така се прибирам даже по за някой уикенд без да го мисля особено...

Дори лятно време, ако не е баш август, има полети за до 50 евро, а зимата от 25-26.12 нататък години наред летях също за 10-20-30 евро. Също както и връщания в бг докъм 15.12. са на добри цени.

Изобщо, откъм полети има чудесни възможности вече покрай Мюнхен - домъчнее му на човек, иска да празнува някой рожден ден, имен ден, срещу 40 евро може да се прибере... Simple Smile

# 365
Ние получихме най-хубавия подарък за 20 годишнината от сватбата ни, на 22-ри пълна изненада, в 7 часа чакам малката ми дъщеря да се върне от училище, звъни се и на вратата - мюнхенската ми девайка Open Mouth

Юле, свиквай на такива приятни изненади, от Мюнхен (околностите) има доста евтини полети, почти ежедневни даже през април и май (явно започва строителният сезон и този по полето, та много хора ще пътуват). Цените с уиз карта са по 10-15 евро на посока, не всеки ден, разбира се, но ако потърси човек. Аз вече пътувам от много време само с раница, която се включва безплатно в тази сума, дрехи си занесох някакви в Бг и не разнасям и това вече... Липсата на багаж спестява доста пари също, иначе багажът е по още около 20 евро на посока. Така се прибирам даже по за някой уикенд без да го мисля особено...

Дори лятно време, ако не е баш август, има полети за до 50 евро, а зимата от 25-26.12 нататък години наред летях също за 10-20-30 евро. Също както и връщания в бг докъм 15.12. са на добри цени.

Изобщо, откъм полети има чудесни възможности вече покрай Мюнхен - домъчнее му на човек, иска да празнува някой рожден ден, имен ден, срещу 40 евро може да се прибере... Simple Smile

Simple Smile Да, тя точно за рожден ден ще се върне в Мюнхен между 15 и 22 Simple Smile и точно това ми каза, аз след това може да си идвам за по седмица или по-малко, че почва втория семестър и сесия лятото Wink
Да, може би това е едно от предимствата на Мюнхен, че има евтини полети Simple Smile в сравнение с всичко останало Wink като квартири, например Simple Smile

# 366
https://www.bg-mamma.com/?topic=1248295

Марулета, преди време търсих за приятелстко дете.
Тук има деца с архитектура във Виена. Може да опиташ да се свържеш.
    Благодаря!

# 367
Моето момиче не може да си дойде Sad, защото има лекции и упражнения, но днес си е получила колета с мартеници и е много ентусиазирана да запознава колегите си със същността на празника  Simple Smile
С какво ги изпратихте. Аз тази година пуснах по български пощи на 3.02 обикновени писма без проследяване, като си мислех, че има доста време да пристигнат. И при двамата  не са стигнали още, пък дали ще пристигнат божа работа.

# 368
  • Deutschland/HE
Няма правило, при мен веднъж пристигат за 7-8дни (тази година получих мартеници изпратени на 16февруари на 24ти), а 2021 ги чаках над месец, но пристигнаха Simple Smile

# 369
  • На планетата Земя
Като казвате евтини полети от Мюнхен, Меминген ли имате предвид?

И имаме ли студент, следващ архитектура в ТУ Мюнхен?

# 370
С какво ги изпратихте. Аз тази година пуснах по български пощи на 3.02 обикновени писма без проследяване, като си мислех, че има доста време да пристигнат. И при двамата  не са стигнали още, пък дали ще пристигнат божа работа.

Изпратих ги с колет по Спиди, защото съчетахме с малко българска козметика и закваска за кисело мляко Simple Smile. Тръгна на 23.02, на 27ми сутринта е бил в Регенсбург.

# 371
Като казвате евтини полети от Мюнхен, Меминген ли имате предвид?

И имаме ли студент, следващ архитектура в ТУ Мюнхен?

Да, от Меминген, нищо, че е на 150 км от Мюнхен, има много добър транспорт от Мюнхен до Меминген съобразен с полетите, а и нали все пак се води "Летище Мюнхен запад" 😆.
Дъщеря ми до момента не ми е казвала за познат, който да е архитектира в ТУМ. Има доста, но за архитектура не съм чувала, което не значи, че няма, просто може тя да не го познава.

# 372
  • София

И аз пратих с Бг пощи уж много рано, но още не пристигнало писмото.Sad Миналата година пратих късно, но препоръчано и пристигна на 2 или 3.03.

# 373
  • София
Моите мартенички с БГ пощи препоръчани пристигнаха за седем дни, даже сутринта девойката ми се похвали със снимка с правените от мама първомартенски аксесоари Simple Smile Поне до и от Виена с БГ пощи препоръчано пътуват максимум 6-7 дни и пристигат, друг е въпросът, че е скъпо и за по-обемни колети предпочитам Спиди.

# 374
Tюх да му се невиди, баш в петък ще има стачка на градския транспорт в Мюнхен. До града как да е ще се добере, гледам от Меминген има транспорт ( дано само не закъснее полета, щото единствения фликс тръгва 20 мин. след кацане на самолета), ама от централна гара до Фрьотмайнинг... дано има свободна наблизо някоя тротинетка, щот с колело не ми се мисли как ще си натовари багажа. Как пък от  всички дни точно този избраха ..

Общи условия

Активация на акаунт