Майчинството счетоводно - 94

• 36 997
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Т.е дневната ставка за болничните е била с друга стойност? Според мен звъннете в НОИ, малко странно ми изглежда това разминаване. Преводът винаги е или за цял месец или за срокът от/до който имат документите.

# 106
Здрвейте, всички ли сте получили майченството за месец октомври ? От нои казаха че няма причина защо не ми е изплатено на 3 ти или има забавяне, което не ми казаха

# 107
  • София-Младост
Родих на 22.06 тази година и до 29.09 бях в болничен. Майчинството ми започва на 30.09. За този един ден си имах превод в началото на октомври - 25 лв. Сега в началото на ноември съответно си имам превод за октомври - 520 лв. Притеснението ми е, че сумата е твърде малка на база осигуряване на 1100 лв. С трите болнични (преди термин, раждане и ЛЛ) не съм имала проблем. Сумите си отговаряха точно. Дано да съм обяснила добре. Благодаря!
Моля те, напиши и дата на термина, за да разгадаем нещата. Говорим за раждане тази година, нали?
Няма как  сумата за трите болнични да е била една, а сега друга.

# 108
Да, дневната ставка за болничните беше различна. И по телефона им звънях, не можаха да ми отговорят. Май ще трябва да отида на място. Благодаря за отделеното време! Терминът ми беше на 02.07.22, родих на 22.06.22.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 11:03 от Делта

# 109
  • София
Ако искаш, качи последните 4-5 реда от справката в НОИ, като скриеш личната информация (ЕГН/ЕИК на осигурителя), да видим дали може да го разгадаем.

# 110
  • София-Младост
Някаква грешкае станала. Пиши им имейл.
Дневната ставка не се променя.

# 111
Това е всичко за 2022 г. Последните две са майчинството, а горните са болничните.

# 112
  • София-Младост
Нали не си се върнала на работа? Това обезщетение е точно 50%.

# 113
Не, не съм.

# 114
  • София
Имаше една декларация, която се подава, като свършат болничните, тя подадена ли е?

# 115
Да, подавала съм нужните документи още в края на септември. Друг е въпросът дали са отишли по предназначение.

# 116
Здравейте,
може ли да се оформи майчинство в България при бременност и раждане в САЩ?
Имам необходимият трудов стаж в България и не е проблем да се устроя 'дистанционно' на работа. Може ли за справка от тукашен гинеколог, българският ми личен лекар да издаде болничен и после с американско свидетелство за раждане да получавам майчинство в България?

# 117
Да, подавала съм нужните документи още в края на септември. Друг е въпросът дали са отишли по предназначение.
При 'Справка по ЕГН/ ЛНЧ/ СЛН за представени документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО' (също се проверява с ЕГН и ПИК), вид на документа това ли ви излиза?

# 118
Сега проверих. Само заявление по чл. 50а излиза.

# 119
  • София-Младост
Грешката е вярна.
Подали сте погрешно приложение.
Това, което сте подали е все едно сте се върнали на работа и затова ви изплащат 50% от обезщетението.
Вярното приложение номер 2, вие вероятно сте подали 2А.
Подайте вярното и ще си получите парите, макар и със закъснение.
https://www.noi.bg/wp-content/uploads/pril2_2022.doc

Общи условия

Активация на акаунт