Паническо разстройство - 55

• 45 133
  • 770
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Точно така, посъветва момичето да потърси причината, но без да ходи на специалист. Е как да я търси тая причина - самичка ли? Да седне и да размишлява?
"Има начин без лекарства, но първо трябва да разбереш кое е това нещо, което те е докарало до тук и да промениш възприятията си към проблема и начина, по който гледаш на света около теб."
Ти така ли откри причините при теб - седя и размишлява? Или просто отиде при правилния лекар и откри, че причините при теб са от щитовидната жлеза и когато започна да лекуваш жлезата, отшумяха и паническите пристъпи?
А аз мога да седя и много да размишлявам над причината да имам високо кръвно, но това няма да ми го свали.
Безсмислени са тези спорове, така че не мисля да продължавам.
Дано момичетата, които са нови и неориентирани, не се подлъжат по недобросъвестни съвети тук, защото ще страдат много.

# 286
Точно от непиене на хапчета на кръвно, докато търси причината и се лута, че е млад и няма нужда от лекарства, преди няколко години мой колега си замина на 36г. То е ясно, че има причина за всичко, но понякога е хубаво да мислиш и с главата си. Не искал да трепери от страх, дали ще получи инсулт (е, получи го, де), ще му мислел после и това после така и не дойде.

Мале хора, попрочетох какво пиете и направо се изплаших. Вашите психиатри може и да не ви кажат, но паническите атаки се провокират от неотработени страхове. И трябва да работите с психотерапевт, клиничен психилог или фамилен терапевт, за да можете да ги изкарате и преработите. Иначе ще си гълтате лекарства до края на живота си.
Скрит текст:
И влязохте в темата, специално за да ни кажете колко слаби и безхарактерни сме или защото се притеснявате за нас?
Знаем, знаем, психотерапевт, позивитни мисли и чаша-две-три вино. Всичко е шест+.

# 287
🤣 🤣 🤣 Не съм имала паник атаки от ЩЖ. Вече бях в ремисия без лекарство за нея, когато започнах да имам пристъпи, които повечето лекари наричаха Паник атаки. При мен се оказа висок инсулин и благодарение на ендокринолога си, решихме проблема без метформинов препарат и без да пия АД(точно и той беше човека, който ми обясни кога и как трябва и не трябва АД).
Не желая да споря с вас.. Не очаквам да ме разберат хора зависими от медикаменти, които променят химията в мозъка и които не желаят да направят нищо повече за себе си, освен да си пият лекарствата. В крайна сметка, всеки си шета на акъла

# 288
И влязохте в темата, специално за да ни кажете колко слаби и безхарактерни сме или защото се притеснявате за нас?
[/quote]

Няма грам намек за безхарактерност. Просто казвам, че има и допълнителни начини, за да се лекува причината.

Анонимен,

не говорим за физиологичен проблем, който се лекува с медикаменти. Освен това виждам, че нямате грам представа на какво се дължат паническите атаки и какви други методи има за справянето с тях.

# 289
И при мен се оказа висок инсулин, който в момента боря с добавки и строг хранителен режим. Спрях постепенно транквиланта, после бетаблокера, сега намалявам и другите лекарства по схема, но по едно време бях много зле и нямаше да се справя само с положителни мисли и молитви. Затова търсете причината, но и се лекувайте паралелно, защото докато лекувате едно, може да си докарате друго, и да заболее психиката, тогава става страшно.

Цитат

Няма грам намек за безхарактерност. Просто казвам, че има и допълнителни начини, за да се лекува причината.
[/quote]
Нали не мислите, че списващите тук се хвърлят направо на тежката артилерия? Повечето се борят с години посредством положителни мисли, психолози, билки и баячки дори, за да станат толкова зле, че да нямат избор. Правят се тонове изследвания, за да се открие причината, но понякога няма органична такава. И щеш не щеш гледаш да си помогнеш, пък било то и с лекарства.

# 290
  • София
the_demon, тъй де, имала си притеснения. Оказали са се ИР. Предприела си нещо (диета) и всичко се е наместило. Само за сведение - и аз съм с ИР, не пия лекарства за него и не ми е никакъв проблем, даже не го мисля Wink
Мисля на всички е ясно вече, че си нямаш и бегла представа за нашите заболявания от личния си опит.
Не знам дали ти е направило впечатление, но почти всички, които пишат тук, са минали през доста различни лекари и изследвания в търсене на причина. И какво става, когато физическа причина не бъде открита, какво правиш тогава? Какво е следващото нещо, което ще предприемеш?

Цитат на: Клариче
Освен това виждам, че нямате грам представа на какво се дължат паническите атаки и какви други методи има за справянето с тях.
Как стигна до този извод? Хайде, ако не те мързи, върни се назад по темите и прочети как повечето са ходили на психотерапии, пили са билки, капки на Бах, 5-HTP, успокоителни на билкова основа, хомеопатия, докато накрая са се докарали до плачевно състояние, защото са отказвали да отидат на психиатър навреме (за да не ги помислят за луди, както е модерно да се мисли в България). Защо нахлувате отникъдето така неподготвени в темите и директно започвате с единствените според вас истини, все едно на хората тук никога не им е хрумвало, не знам...

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 15:37 от enyo

# 291
Скрит текст:
the_demon, тъй де, имала си притеснения. Оказали са се ИР. Предприела си нещо (диета) и всичко се е наместило. Само за сведение - и аз съм с ИР, не пия лекарства за него и не ми е никакъв проблем, даже не го мисля Wink
Мисля на всички е ясно вече, че си нямаш и бегла представа за нашите заболявания от личния си опит.
Не знам дали ти е направило впечатление, но почти всички, които пишат тук, са минали през доста различни лекари и изследвания в търсене на причина.
И какво става, когато физическа причина не бъде открита, какво правиш тогава? Какво е следващото нещо, което ще предприемеш?
Психолог, положителни мисли и молитва. После така се влошават нещата, че вече отиваш директно на тежката артилерия. Ако не бях слушала съвети от сорта "не се лигави, нищо ти няма", "дай малко по-ведро, де", "е, хайде сега, превземки", може би щях да мина по-бързо и безболезнено през това.

# 292
Хаха, Анонимен, точно, положителни мисли и молитва. Как не сме се сетили, че е толкова лесно.
При мен точно така се получи, години изгубих с безсмислени методи, че и на врачки и баячки бях, освен всичко друго.И яко се влоших.
Аз пия определен АД, само той ми помага за депресията, ако го спра и почвам да искам да умирам.
Е, как да не помагат лекарствата?

Клариче на какво се дължат паник атаките?

# 293
  • София
Анонимен, аз две години слушах такива хора и не ходех на психиатър, докато стигнах такова тежко положение, че не искам да си спомням. Затова ме е яд, че нови и неориентирани хора ще си изпатят от такива съвети, както аз навремето.
Ако тогава се бях лекувал навреме, щях да мина с един курс ксанакс за 6 месеца и да съм забравил какво е това ПР. Но аз слушах "здрав си", "нищо ти няма", "нямаш нужда от лекарства", "всичко ти е в главата", обикалях като гламав при психолози и психотерапевти, пиех билки, обаче пусто ставах все по-зле и по-зле.
Изобщо темата с психическите разстройства е обект на промиване на мозъци и нелогично отношение, точно както беше и с ковида. Непонятно ми е направо. Затова и масово хората, които не са имали такива проблеми, са с такова пренебрежително отношение, все едно нашето нищо не е, само се лигавим и т.н.

elinor7, какъв АД пиеш за депресията? Аз съм съвсем бос в тази материя, защото 15 години бях с ГТР, сега след ковид отключих тежка депресия и всичко ми е ново и различно и наново притеснения, ужасно е...

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 15:59 от enyo

# 294
  • София
Аз съм  в тази  тема от година и нещо май. В последно  време темата стана аптека. Един пие едно, втори друго и  само за лекарства се говори. Аз тъй като не пия лекарства и  търся други  варианти  за спряване с ПА смятам, че вече не ми  е мястото тук.    Напускам темата, благодаря за полезните дискусии. Надявам се някога , някакси да успеем  да се справим  с ПА.

# 295
Честно казано съжалявам, че не сте попаднали веднага на читави специалисти и сте се позабавили. Наистина има стигна. Нямам намерение да влизам в дискусия да ви убеждавам в нещо, в което вие самите не вярвате.

С едно съм съгласна с вас, че не трябва да се чака, а да се потърси веднага решение, но подходящото - Бах, билки и други сходни не помагат в случая. Могат да облекчат симптоматиката.

Elinor7,
разбирам, че искате да ме провокирате, но в случая срещу вас стои специалист с дългогодишен успешен опит в справянето с подобни състояния. Така че няма какво да спорим. Пак Ви казвам, че дори за депресиите и за всички тревожни разстройства има естествени методи, които ще подпомогнат облекчаване на състоянията ви, но трябва да полагате усилия /които са много повече от това да си изпиете хапчетата/. И ако бяхте прочели внимателно щяхте да разберете какво казах като причина  паник атаките.
Пожелавам бързо да се справите!

# 296
  • София
Клариче, решението, което предлагате, е да се отиде при психотерапевт, да се открият причините и да се отработят. Какво имате предвид под това да се отработят?

# 297
Клариче, решението, което предлагате, е да се отиде при психотерапевт, да се открият причините и да се отработят. Какво имате предвид под това да се отработят?

Enyo,

психотерапевт, клиничен психолог или фамилен терапевт. Всичките с достатъчно опит, така че да могат да са Ви полезни, а не да отработват "собствените си демони" върху Вас.
"Да се отработят" е да се открият кои са, защото често са скрити някъде дълбоко в нас, да се изкарат на повърхността и да се изкажат, преживеят, осъзнаят, разчупят на парчета, за да видим, че няма нищо страшно в тях. Само тогава този саморазрушителен потенциалн ще се намали. И не, не е лесно. И не, не е приятно. Често е и болезнено, защото се изкарват емоции и преживявания от нас, за които обикновено не искаме да си спомняме и сме ги "закопали" дълбоко в нас.

Надявам се, че това е малко по-изчерпателно и разбираемо.

# 298
Ходя на психотерапевт. Но без лекарства нямаше как да стана, да ходя на работа и да си гледам детето. Когато ти се вие свят, имаш сърцебиене, гади ти се и какво ли още не не можешда чакаш да подейства психоанализата

# 299
Ходя на психотерапевт. Но без лекарства нямаше как да стана, да ходя на работа и да си гледам детето. Когато ти се вие свят, имаш сърцебиене, гади ти се и какво ли още не не можешда чакаш да подейства психоанализата

Така е правилно и така стана по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт