Паническо разстройство - 55

• 45 106
  • 770
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте! Може би въпросът ми не е точно към тази тема, но исках да попитам дали някой от вас пие Золофт и има проблем с намирането му по аптеките? Майка ми го пие от няколко месеца, но вчера когато се опитахме да го намерим обиколихме аптеките в целия град и ни казаха, че по складовете няма. Накрая един любезен фармацевт ни препоръча Стимулотон, защото съдържа същата съставка (сертралин) и е общо взето Золофт, но правен в Унгария. Някой има ли поглед върху това дали има разлика наистина или би трябвало да върши горе долу същата работа?

# 361
Здравейте! Може би въпросът ми не е точно към тази тема, но исках да попитам дали някой от вас пие Золофт и има проблем с намирането му по аптеките? Майка ми го пие от няколко месеца, но вчера когато се опитахме да го намерим обиколихме аптеките в целия град и ни казаха, че по складовете няма. Накрая един любезен фармацевт ни препоръча Стимулотон, защото съдържа същата съставка (сертралин) и е общо взето Золофт, но правен в Унгария. Някой има ли поглед върху това дали има разлика наистина или би трябвало да върши горе долу същата работа?
Да, върши. Золофт е засега временно изчезнал медикамент в Европа, проблема е, че не се знае кога ще го има пак. Като с ксанакса, ама той взе пак да се появява 0.25 в аптеките в малки количества.

# 362
Забравих да си кажа питанката. Един симптом напоследък адски ме влудява и ми пречи да се движа в пространството. Заглъхване/ налягане в ушите. Сякаш съм под вода. Нямам други симптоми, затова се чудя дали И ТОВА е тревожност или да търся проблема другаде. Все едно някой ми е набутал памук в главата, ужасно е. И ми докарва липса на координация и дисоциация. Някой с подобно чудо?

# 363
На мен ми се е случвало това, ходих на унг и отоневролог,казаха ми че имам някакво шийно изкривяване,което го причинява и не е лечимо освен с някакви масажи за облекчение,но при мен не беше постоянно, а понякога и до ден днешен ми се случва.

Аз пък тези дни се чувствам отвратително. Усещам се нервна, едно адско вътрешно напрежение, все едно не мога да стоя на едно място,краката ми са като изтръпнали, всичко ме дразни и все едно ми е нереално. Не знам какво да правя и как да го накарам да изчезне, дали полудявам започвам да се чудя

# 364
Здравейте, лекарката ми смениха бифлокса със серопрам. Някой пие ли го, какви са страничните и след колко време започва да действа

# 365
Забравих да си кажа питанката. Един симптом напоследък адски ме влудява и ми пречи да се движа в пространството. Заглъхване/ налягане в ушите. Сякаш съм под вода. Нямам други симптоми, затова се чудя дали И ТОВА е тревожност или да търся проблема другаде. Все едно някой ми е набутал памук в главата, ужасно е. И ми докарва липса на координация и дисоциация. Някой с подобно чудо?

По- добре се консултирайте с невролог/отоневролог преди да решите , че е тревожност.
На мен също много често ми заглъхват ушите, напоследък почти постоянно ми е заглъхнало едното ухо. особено , ако правя някакви упражнения, задължително заглъхва. Но имам проблем с врата, оттам с челюстта,а оттамм и с ушите Simple Smile
при настинки също там ми е слабото място. Сега, в есенно- зимния сезон често се наблюдава този симптом, заради вирусите , които обикалят наоколо.

При паник атаки се наблюдава заглъхване, но заедно с цялата луда каскада из тялото , най-вече заради много силното конвулсивно стягане на горната част на тялото , рамене и врат, но и заради хипервентилационното дишане и голямото налягане, което се създава.
 Но при една константна тревожност , се съмнявам заглъхването да е симптом.

Все пак колкото различни хора , толкова различни реакции на тялото Simple Smile
Но проверете първо от какво друго може  да е и тогава слагайте в графа "тревожност" .

Последна редакция: сб, 26 ное 2022, 12:29 от Serendipity*

# 366
Аз пък тези дни се чувствам отвратително. Усещам се нервна, едно адско вътрешно напрежение, все едно не мога да стоя на едно място,краката ми са като изтръпнали, всичко ме дразни и все едно ми е нереално. Не знам какво да правя и как да го накарам да изчезне, дали полудявам започвам да се чудя

И аз съм така от 3-4 дни. Не мога да си намеря място. Правих йога, пих Клонарекс вчера и нищо не помага. А преди тези неща ме оправяха. Все едно не пия АД. Даже нямам някакви тревожни мисли, а само гадни физически усещания. Преди първо бяха мислите, а после физическите неразположения, а сега е обратното. Като почти перманентна лека ПА Sad. Направо вече не знам какво да направя. Чудя се дали да не пия Флуанксол (предписан ми е при нужда). По толкова дни непрекъснато да съм зле не е било, откакто започнах АД.

# 367
Най често заглъхване/пищене и т.н. на уши без други патологии като кръвно налягане и подобни, са причинени от вратни протрузии, шипове, изкривявания и т.н. Добрата новина е, че не се лекуват Simple Smile

# 368

И аз съм така от 3-4 дни. Не мога да си намеря място.
Скрит текст:
Правих йога, пих Клонарекс вчера и нищо не помага. А преди тези неща ме оправяха. Все едно не пия АД. Даже нямам някакви тревожни мисли, а само гадни физически усещания. Преди първо бяха мислите, а после физическите неразположения, а сега е обратното. Като почти перманентна лека ПА Sad. Направо вече не знам какво да направя. Чудя се дали да не пия Флуанксол (предписан ми е при нужда). По толкова дни непрекъснато да съм зле не е било, откакто започнах АД.
Как при нужда флуанксол, не се ли пие по схема?
И аз съм в отбора на нервните, с вътрешно напрежение, не мога да стоя на едно място.

# 369
Здравейте,

Тук от около 10-15 дни и аз съм доста зле. Иначе взимам деанксит, 1/2 бетаблокер. Проблемът е, че не мога да спя вечерта. Става ми едно тревожно, учестява ми се пулсът, изпадам в паника, тъкмо да заспя и сякаш ме удря ток от стомаха до главата. Направо е ужас и по цяла нощ не мога да спя, на другия ден съм като парцал. Гадна тревожност, която премина в страх от това да заспя. Преди години ми е ставало така и дълги месеци минаваха докато се оправя. Вечер взимам и по 1/2 Неуролакс (Атаракс), но няма особена файда. Не знам какво да правя, как се справяте с гадното безсъние ? До скоро си лягах в 10 и спях като пън до сутринта. Сега напоследък се насъбраха разни неща и разни хора ме напрегнаха, от тогава и сънят ми жестоко се разклати. Кажете как да си помогна ?

# 370
  • София
Аз пия тритико 150мг за сън. Психиатър може да изпише. Взима се 2-3 дни по 1/3, после 2-3 дни по 2/3 и ако има нужда и по 1 таблетка - вечер 1 час преди лягане. Хубавото е, че бързо се спира, когато няма нужда от него (по обратния път - 2 дни по 2/3, после 2 дни по 1/3 и се спира). При мен първите дни като страничен ефект имаше леко стягане в главата, после отмина.

И аз не се чувствам добре тия дни. Уж имах лек напредък, но нали ми тръгнаха проблеми с пулса, че и кръвното и пак се филмирах, защото ме боли сърдечната област и отвреме навреме сърцето претупва. Сутрин взех да ставам с адска нервност, корема ми е надут и ме боли, даже се будя по няколко пъти през нощта от болки. Не знам какво стана.
Кардиолога ми изписа Беталок Зок сутрин и вечер по 50мг. Сега пулса ми е в норми, но тази сутрин съм със 150/100 кръвно. Плюс силна тревожност.

# 371
Аз пия тритико 150мг за сън. Психиатър може да изпише. Взима се 2-3 дни по 1/3, после 2-3 дни по 2/3 и ако има нужда и по 1 таблетка - вечер 1 час преди лягане. Хубавото е, че бързо се спира, когато няма нужда от него (по обратния път - 2 дни по 2/3, после 2 дни по 1/3 и се спира). При мен първите дни като страничен ефект имаше леко стягане в главата, после отмина.

И аз не се чувствам добре тия дни. Уж имах лек напредък, но нали ми тръгнаха проблеми с пулса, че и кръвното и пак се филмирах, защото ме боли сърдечната област и отвреме навреме сърцето претупва. Сутрин взех да ставам с адска нервност, корема ми е надут и ме боли, даже се будя по няколко пъти през нощта от болки. Не знам какво стана.
Кардиолога ми изписа Беталок Зок сутрин и вечер по 50мг. Сега пулса ми е в норми, но тази сутрин съм със 150/100 кръвно. Плюс силна тревожност.
Много е висока дозата на беталока. Следи внимателно захарта с този бета блокер, че в дози над 50 на ден положението е магистрала към диабета направо. Иначе е супер , обаче си е със свойте бонуси.

# 372
Аз пия тритико 150мг за сън. Психиатър може да изпише. Взима се 2-3 дни по 1/3, после 2-3 дни по 2/3 и ако има ну
Много е висока дозата на беталока. Следи внимателно захарта с този бета блокер, че в дози над 50 на ден положението е магистрала към диабета направо. Иначе е супер , обаче си е със свойте бонуси.

Георгий, това за всички бетаблкокери ли важи. Аз пия по 2,5 мг Конкор и  съм с Инсул.резистентност..
Казах на лекаря , който ми го предписа ,  но той изобщо не се впечатли.
И , после , дали ще мога да го спра , ако нямам симптоми 6 месеца ?

# 373
Аз пия тритико 150мг за сън. Психиатър може да изпише. Взима се 2-3 дни по 1/3, после 2-3 дни по 2/3 и ако има ну

Георгий, това за всички бетаблкокери ли важи. Аз пия по 2,5 мг Конкор и  съм с Инсул.резистентност..
Казах на лекаря , който ми го предписа ,  но той изобщо не се впечатли.
И , после , дали ще мога да го спра , ако нямам симптоми 6 месеца ?
Да, за всички от поколение 1 и 2, но като цяло значима е проявата само при метопролол и атенолол. На тази доза лекаря е дал ОК, спира се без проблем, няма и опасности.

# 374
Аз съм горната Анонимка Simple Smile

Благодаря ти за отговора.
Сега , като написа Атенолол , се сетих , че баща ми го пи многооо години.
 И от две години е с диабет. Впоследствие най- после спря Атенолола и е с друг ББ , но пък от лекарствата за диабет разви тревожност и депресия, та започна и антидепресанти. 
Има някаква взаимовръзка и мисля , че лекарите трябва да са по- информативнни към пациентите си на тези теми.
Особено има пациенти , които сляпо се доверяват на каквото каже лекаря и не търсят и не чуват друго мнение.

Общи условия

Активация на акаунт