Паническо разстройство - 55

• 43 496
  • 770
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Димана, имала съм вертиго. Така започна при мен преди 7г. Внезапно. До такава степен ме събори пристъпът, че викнахме бърза помощ, изобщо не можех да седна дори, а легнала усещах, че потъвам както лежа, отделно ме засмукваше някаква фуния. Не можех нито да говоря, нито да гледам от безпомощност. Гадеше ми се и повърнах обилно. Бях смазана. В спешното ме изследваха ПКК, мериха ми кръвно, ЕКГ и казаха, че е ПА. За 1 път чух тогава, че има такова нещо. Сложиха ми система с успокоително и след 30 мин. се посъвзех. След това си правих изследвания при отоневролог и невролог, но се оказа, че съм за психиатър. Пих тогава деанксит  известно време, уж ми минаваше. Започнах да се страхувам да излизам, защото ако навън се случи пристъп е невъзможно да се добера до вкъщи. Лошото е, че виенето на свят не е единственото нещо , което ми се случва.  Минаха няколко години
и вярвах, че се оправям, но  получих жесток пристъп  без виене на свят, а с канско главоболие и гърчове на крайниците. Сега пак съм в криза  без вертиго, а само замайване, но с други не по- леки симптоми. Днес ми се случи нещо, които ме разстрои и съм на ръба.
Не зная как да преценявам дали ми помага лечението. Не смея да ходя да търся други доктори.
Бих искала да чуя от тези от вас, при които е станало хронично как протича при следващите пъти- има ли разлика, по -тежко ли ще става с времето?

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 19:08 от Мигла

# 616
Не знаех, че и вертигото го водят на нервна почва. Аз четох, че се изместват някакви кристалчета. И докато не се наместят, няма оправия. В шок съм и аз. Не знам как ще спя. Не мога да лежа, потъвам, засмуква ме леглото ..
Реално като стана съм по-добре. Но не мога да лежа.

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 19:25 от Димана Йорданова 698644

# 617
  • София
Какво мога да взимам срещу гадене, причинено от смяна на АД?

# 618
Здравейте. Моля за съвет!
От юни миналата година ходя по лекари, изпих цялата аптечна мрежа, накрая се наложи да вляза в клиника. Лежах там, оправиха ме хората, сега си пия амитриптилина, и съм добре. НО!
Гадното сърцебиене не спира, не съм тревожна, не съм депресирана, не съм нищо общо с това, което бях преди клиниката.
Пия конкор, една сутрин от 5 мг, и половин вечер, и не, не става. Пулсът често се увеличава и в покой. Лежах една седмица в кардиологична болница, правиха ми безброй кардиограми, седем ехографии, всеки ден изследвания - кръв. Натоварване с велоергометър, и нищо.. всичко наред-здраво ти е сърцето, казват. Само коронарография не ми правиха… обаче това сърцебиене и тежест в гърдите си стоят, и това е. Моля ви, посъветвайте ме какво да правя, къде да се дяна, не издържам с тоя пулс, и това ме смазва психически. А тъкмо се закрепих…

# 619
От юни миналата година ходя по лекари, изпих цялата аптечна мрежа, накрая се наложи да вляза в клиника. Лежах там, оправиха ме хората, сега си пия амитриптилина, и съм добре. НО!
Гадното сърцебиене не спира, не съм тревожна, не съм депресирана, не съм нищо общо с това, което бях преди клиниката.
Пия конкор, една сутрин от 5 мг, и половин вечер, и не, не става. Пулсът често се увеличава и в покой. Лежах една седмица в кардиологична болница, правиха ми безброй кардиограми, седем ехографии, всеки ден изследвания - кръв. Натоварване с велоергометър, и нищо.. всичко наред-здраво ти е сърцето, казват. Само коронарография не ми правиха… обаче това сърцебиене и тежест в гърдите си стоят, и това е. Моля ви, посъветвайте ме какво да правя, къде да се дяна, не издържам с тоя пулс, и това ме смазва психически. А тъкмо се закрепих…
Щитовидна, бъбреци и Б12 как са? И пробвал ли е някой кардиолог Метопролол (Беталок Зок)?

# 620
Какво мога да взимам срещу гадене, причинено от смяна на АД?
Деган
Аз тези дни нали пак съм в джаза и гаденето е отвратително. Пия Деган.

# 621
Щитовидна, бъбреци и Б12 как са? И пробвал ли е някой кардиолог Метопролол (Беталок Зок)?

ЩЖ е в норма, имам 4 изследвания плюс два ехографа през три месеца. Б12 е в дефицит и пръскам подезичен спрей, а бъбреците както и черният дроб са ок. Изследвах ги преди два месеца по препоръка на психиатъра, заради ами-то.
Калият ми беше нисък, приемах калий на таблетки както и хапвам доста храни с калий, изследвах - ок е… вече наистина не знам какво да правя. За година и половина обиколих 7 кардиолога. 🥺 Всички казват, че конкор е ок, един само ми даде да пия корлентор, но от него се чувствах меко казано ужасно.. но този който споменаваш, не го е казвал никой лекар.

# 622
Това наистина е особено, но не се умира де. Само е гадно. Добре де, има ли някакви други проблеми - наднормено тегло, женски хормонални проблеми, метаболитен синдром? И къде е спорта в цялата работа?

# 623
И аз препоръчвам д-р Петя Димитрова. Аз ходя при нея. Доволна съм. От почти 1 година съм на Серопрам и не смея да се похваля за състоянието ми. Но много странно ми стана, когато последния път ми каза, че мога да отида чак след 1 година, ако продължавам да се чувствам добре. Мислех, че ще е по-кратко лечението.
Извинявай, каква доза приемаш серопарм и кога започна да действа при теб. Аз от две седмици съм на 1/2 и все още нямам ефект, може би минимален.

еnyo, аз пиех деган. Помагаше ми.

# 624
  • София
Аз днес съм пети ден на ланвексин. Такава зверска тревожност, че имам чувствтото, че съзнанието ми няма да издържи. Тъпча се с хедонин, защото клонарекса грам не ми помага...

# 625
Това наистина е особено, но не се умира де. Само е гадно. Добре де, има ли някакви други проблеми - наднормено тегло, женски хормонални проблеми, метаболитен синдром? И къде е спорта в цялата работа?

Имам проблем с прогестерон, приемам го под формата на таблетки, тъй като имам доминантен естроген. Спортът се свежда до разходки по 7-8 км с кучето на ден… с това сърцебиене и тежест в гърдите направо имам чувството, че ще ми се пръсне сърцето.
А, също така и качване на 5 етажа по 4-5 пъти на ден. 😒

# 626
И аз препоръчвам д-р Петя Димитрова. Аз ходя при нея. Доволна съм. От почти 1 година съм на Серопрам и не смея да се похваля за състоянието ми. Но много странно ми стана, когато последния път ми каза, че мога да отида чак след 1 година, ако продължавам да се чувствам добре. Мислех, че ще е по-кратко лечението.
Извинявай, каква доза приемаш серопарм и кога започна да действа при теб. Аз от две седмици съм на 1/2 и все още нямам ефект, може би минимален.

В момента съм на 1 и 1/2 т. Започнах по 1 т, но ефектът не беше достатъчен и след 5-6 месеца го увеличихме. А първоначално ми трябваха около 3-4 седмици, за да почувствам ефект.

# 627
  • София
И аз се оплаквам.  Вчера имах тревоги, таман бях почувствала подобрение след 3 седмици АД  и днес  пак приливните вълни, звънене в главата.  Какво да правя?

# 628
Аз днес съм пети ден на ланвексин. Такава зверска тревожност, че имам чувствтото, че съзнанието ми няма да издържи. Тъпча се с хедонин, защото клонарекса грам не ми помага...
Не е твоето. Аз така бях с ципралекса, като заискала моята пси да пия есобел, бе викам жена полудявам.
Всички ципралекси минахме, установи се есцитил за мен.
Опитай друг венлафаксин.

# 629
  • София
Как разбирате, че полудявате, че не е за вас?

Общи условия

Активация на акаунт