Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 357
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Няколко пъти обявиха Егончо  за крал на седемте кралства?!?!? Що за невежество? В същото време се притесняват Дорн да не ги нападне!

# 286
Хелена - Beware the beast beneath the boards
Понякога трябва да повториш епизода само заради кратките реплики на Хелена

# 287
  • Варна
Трябва да прекръстят Ото на Одор! Joy

# 288
Не приемам Ото като архизлодеят на историята.
Кой е казал, че става дума за архизлодей? казах само че е подъл и коварен и по никакъв начин не прилича на Давос.
В тази история няма чисто "бели" персонажи, нито чисто "черни", та да си говорим за "архизлодей"

# 289
  • The point of no return
Roya,
Скрит текст:
колко пък да са невинни, всички подвиха коляно на Егон. Реално са предатели и клетвоотстъпници.

Скрит текст:
Бедни и безпомощни селяни, нямат кой знае какъв друг избор освен да се подчинят.
Видя се ясно какво става с такива, които се правят на горди, когато са в позиция на губещи. Малцината, обявили се твърдо зад Ренира, веднага бяха опандизени. Онзи лорд обесения, който много правилно разчете ситуацията и подви коляно, но всъщност остана на страна на Ренира, го видяхме къде свърши. Там можеше и сигурно щеше да виси и Ренис.
И мисля си с това решение, Ренис показа, че нямаше да е особено подходяща за трона.

# 290
Трябваше Ренис да каже само "Дракарис" но с това щеше да приключи историята, нямам търпение да видя финала! Вече започна танца дами и господа!

# 291
Ах, Ренис, защо не преключи с всички от раз? Може би не е нейната битка, може би не е клетвопрестъпница, може би не иска тя да започне войната... Прекрасна и мъдра, аз щях да съм крайна в действията си. Тя щеше да  кралица Миротворец. Чудесна актриса и роля като за нея. Любимка ми е.

А Емонт в серията  ми харесва в пъти повече и от амбициозния си дядо, и от майка си, да не говорим от брат си. Алисант, милата, просто  е на неподходящото място като майка и кралица цял живот. Поне сега бе горда майка на края. Има човещина, но и майчино чувство, и осъзнато вече отровено от баща й съзнание.
Белият червей - пари и власт, без значение кой ги дава.
Каква коронация пред само най-бедните хора, но властта и виковете на тълпата опиват и те карат вече да си велик в собствените си очи.
Серия с много размисли, многостранна и истинска като в живота.
За боя между децата.... без думи и с много гняв и отръщение от мен към всечки допускащи такива неща за пари, пари, пари

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 17:34 от Aleksandropulis

# 292
  • Варна
Родоубийството не се приема добре при Таргериан, защото и без това са малко.
И никой нямаше да обеси Ренис, защото е с кралска кръв.

# 293
  • София
Артемис, ако намериш меме в интернет, не значи че е вярно! Това е наистина сбъркано!!!!

Аз не казвам, че е вярно. Просто перспективата е различна.

За Ренис.
Скрит текст:
Какви са тези глупости с коронацията и Ренис? О, сетих се. Simple Smile Трябва да има още три сезона. Simple Smile Логично е да изгориш враговете си, когато са събрани накуп. Ама, не. Изнасяш реч и осигуряваш още 30 серии. Simple Smile

Няколко пъти обявиха Егончо  за крал на седемте кралства?!?!? Що за невежество? В същото време се притесняват Дорн да не ги нападне!

Това е по книгата. Така се зоват Таргариените, нищо че Дорн не е завладян.

# 294
Изгледах епизода!
Дори не съм сигурна дали ми хареса, със смесени чувства съм!

Скрит текст:
Ренис правилно каза , че узурпират трона , но проблема е, че за мен не е много мъдра . Ако беше мъдра, наистина щеше да ги изгори и да спре това безумие, а сега заради глупостта и страха си най-вероятно ще загуби живота си и заради нея и драконите си заминават!.. От трейлъра виждам, че тя предупреждава Ренира. Какво я предупреждаваш, след дъжд качулка?! ...

Дожаля ми искрено за Егон, горкият, наистина има мечтаната съдба на мнозина, но той я мрази тази съдба и е жертва на собственото си име! Стори ми се, че Емонд беше готов да приеме предложението на Егон да го прати на майната си, за да седне вместо него ама ми се струва, че май ще му причини нещо лошо вместо да го пусне на свобода, а уж му е брат.

Ото страшно много ме нервира , но поне вече прави явно игричките си.

Алисънт явно е наистина егати глупачката, за да повярва, че Егон е дойстойният и че това искал мъжът й. Толкова го е обичала значи, щом е толкова заблудена и не го познава въобще ... Плиткоумна ли е не знам, но дори синът й се изсмя и й каза , че това не е така и , че тя си внушава. Ама няма кой да чуе!

Иначе наистина видях, че Алисънт се опитва да бъде добра и да следва примера на Визерис , да се управлява кралството с мир, но тя не го прави успешно, защото не може да управляваш така кралство, като узурпира трона, затваря селяни, оковава дракони и т.н. Да, похвално е, че иска да опази Ренира, но с подкупи ...

Усетих липсата на Ренира и Демън, но другият епизод ще компенсират с тях.

Щом Алисънт се прощава със сериала, т..е автоматично означава, че тя умира , щом няма да я видим в новия сезон, не че знам как точно умира ама така де ...

Това с Ларис въобще не го разбрах, наистина ..

Това е за сега.

# 295
Изгледах и мога да кажа , че е очаквано.
Мръсните игрички не са от днес или от вчера, не само в нашия, но и във фентъзи света.
Някои сцени ми дойдоха в повече, в GoT загатваха за извращения, но не бяха така явни.

# 296

Скрит текст:
Много си беше ясно там всичко - за да получиш нещо, трябва да дадеш нещо в замяна. В началото е безплатно (само кажи и ще бъде изпълнено) следващата информация или изпълнение на желания се заплащат. Има си и ценоразпис. Кралицата е наясно, че за да остане осведомена и напред пред другите, трябва да даде. Добре, че Ларис е само с фетиш, а не с пълноценни желания за достъп до тялото...

Извън това

Скрит текст:
Ренис е права - тя не е клетвопрестъпник, но все пак тези хора са и роднини, дори и да не са прави. Тя жалеше и за брата на мъжа си, въпреки, че не беше съгласна с неговите претенции. Нямаше как да ги изгори, нямаше да бъде правилно развитие за героя и.
Алисънт ми хареса - не е чисто черна, видя се, че все пак е обичала краля до самия край.
Егон влезе в роля, като повярва на майка си, че баща му в последния момент е променил мнението си. Видя тълпата и вече не повтаря като Джон Сноу -I don't want it Grinning Няма да си даде лесно трона вече...

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 20:33 от Drama Llama

# 297
Най-слабият девети епизод до сега за мен 🤣
Скрит текст:
Очаквах че ще има коронация,но каква беше тази глупост с Ренис и търсенето на Егон половината епизод?Пълнеж пълен.Всички знаят че е недостоен,само сляпата му майка и дядо не.Ще си платят разбира се всички.
От книгите за Егон,Емонд и Ренис.
Скрит текст:
Егон ще бъде тежко ранен с дракона си при битка с Ренис,която ще бъде убита  тогава.Емонд ще управлява вместо него докато не изперка и не се избият с Деймън.

# 298
Ларис ме стъписа, мислех,че съм видяла какво ли не в сериялите!

# 299

Скрит текст:
Много си беше ясно там всичко - за да получиш нещо, трябва да дадеш нещо в замяна. В началото е безплатно (само кажи и ще бъде изпълнено) следващата информация или изпълнение на желания се заплащат. Има си и ценоразпис. Кралицата е наясно, че за да остане осведомена и напред пред другите, трябва да даде. Добре, че Ларис е само с фетиш, а не с пълноценни желания за достъп до тялото...
Скрит текст:
Ама какво нещо? Те не правиха секс, това приличаше на някакъв негов фетиш към боси крака, но е унизнително да си бръкне в панталона пред кралицата! Или да спят или да прави това сам, как е възможно иначе!? Тя изглеждаше отвратена. Какъв ужас, не мога да приема такава красива жена винаги да попадана на психопати.

Всички виждат, че Егон не е достоен, но според мен дядо му Ото именно на това разчита, че е слаб и Ото ще може да управлява вместо него. Колкото до Алисънт, тя се страхува за децата си, подтикната и от баща си, но и няма никакви гаранции все пак за живота и съдбата на децата си, те със сигурност ще бъдат прокудени някъде. А и като познаваме Демън е възможно да се оттърве от тях, за да не събират провърженици, които не искат Ренира. Така че Алисънт отново е най-окаяна.

Общи условия

Активация на акаунт