Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 361
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Емоционално изживях последният епизод. Тежко ми бе да гледам състоянието на Визерис и се разстроих много, а Пади с феноменална игра. Бях убеден, че като видя всички на масата, ще се успокои и ще си отиде.

п.п. В анкетата и аз цъкнах, че Алисънт е дала отрова на девойчето.

# 256
Как стоят нещата със спойлерите в темата? Обсъждат ли се в скрит текст примерно?

В анкетата отбелязах, че Алисент не отрови момичето.

# 257
Още след понеделник и като изгледах,гласувах че я е отровила.Не ме интересува опровержението на режисьора,да може Мисария да е сменила течността за нейните си цели,но за мен Алисън е станала безкруполна и злобна като баща си.Не знам дали същото дете от спойлера в трейлъра ще е на Даяна,предполагам.Ще видим утре началото,нямам търпение.

Допълвам се.Пуснах си троновете отначало.Уникален Зимен Хребет и Нед и децата,ех тоя Мартин дано довърши сагата.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 11:09 от лещичка

# 258
  • Варна
Как стоят нещата със спойлерите в темата? Обсъждат ли се в скрит текст примерно?

В анкетата отбелязах, че Алисент не отрови момичето.
Да, обсъждат се в скрит текст.

# 259
Режисьора твърди, че било лунен чай. Но сред зрителите се оформиха няколко теории:
1. Да е наистина лунен чай. Много, много недостоверно.
2. Да е бил плануван лунен чай, но да е бил заменен с витаминен коктейл. Това става. Тука глупостта на Алисант лъсва и ще бъде платена подобаващо.
3. Да е бил плануван отровен чай, замаскиран уж като лунен, но да е бил заменен с обикновен. Това много става и е в духа на времената в които се развива действието. Тук поговорката за вълка, който сам си върши работата и затова врата му е дебел ще заважи с пълна сила.
Ох, много време отделих/ме на тази сцена, но не мога да се отърва от усещането, че по някакъв начин ще се окаже ключова за по нататъшното развитие на сценария. Ще погледаме, пък ще видим.

# 260
Права си. Simple Smile

# 261
Да, отделихме!
Но тази сцена ни показва Алисън. В какво се е превърнала и на какви още нейни действия ще се нагледаме. Тези, които са чели книгата знаят, какво ще стане още в следващия епизод- след смъртта на Визерис. И Алисън е в дъното на всичко. Тя и амбицията на баща и.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 12:53 от ratridi

# 262
  • Варна
Гледах пак интрото в което Визерис предава Пророчеството на Ренира. Ако идва директно от Егон Завоевателя и се предава от крал на престолонаследник, защо не е на хай валириан? Не стига че играят на развален телефон, ами и може нещо да се изгуби в превода. Интересно!

# 263
  • София
Гледах пак интрото в което Визерис предава Пророчеството на Ренира. Ако идва директно от Егон Завоевателя и се предава от крал на престолонаследник, защо не е на хай валириан? Не стига че играят на развален телефон, ами и може нещо да се изгуби в превода. Интересно!

Защото трябва да има някакво обяснение за последвалия Танц. Тъпо решение от страна на сценаристите да "избелят" Зелените, след като направиха всичко възможно да ги очернят досега. Това си личи и по коментарите в темата. Повечето от пишещите са си избрали отбор от самото начало. И коментарите им за противника са в съответния стил - чисто зло, безскрупулни, злобни, луди и т.н.

Аз не съм чела книгата, та и затова например не мога да квалифицирам Емонд като чисто зло. Напротив, "нормални" за епохата реакции показва досега. Но явно сценаристите са решили, че след като поочерниха Демън досега, време е да му направят малко светъл ореол.

Ето едно меме, което доста точно показва как може да се смени перспективата в зависимост от субективната нагласа.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 15:23 от АРТЕМИС

# 264
  • Варна
Ами то се е загубило.. На валириански няма мъжки и женски род, т.е. може принцът да е принцеса. Wink

Скрит текст:

# 265
    • Somewhere far away
    В същото време чичо и Ранира си говорят на хай валириан на "здрасти, как си." Grinning

# 266
    • Варна
    Мдаааа... отново недалновидно от страна на татко  Визерис.

П.П.
    Споменато ли е как е достигнал до него съня на Егон? Да не би някой майстер да е виновен?

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 15:07 от Хексе

# 267
    • Вестерос
    Мемето го е правил някой лайк.

# 268
    • София

Споменато ли е как е достигнал до него съня на Егон? Да не би някой майстер да е виновен?
    Доколкото помня, той обясни на Ренира, че се предава от крал на наследник. Затова и дошло времето да го сподели с нея. Още първите епизоди.

# 269
    • Варна

Доколкото помня, той обясни на Ренира, че се предава от крал на наследник. Затова и дошло времето да го сподели с нея. Още първите епизоди.
    Aз помня, че беше още първия епизод, но тогава не си направих труда да запомня подробностите. Реших, че няма да е от кой знае какво значение, просто искат да свържат двата сериала.

Общи условия

Активация на акаунт