Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 354
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Пророчеството беше ясно - под дъските има звяр и се появи Емонд.

# 316
Отвратена съм от сцената с децата на арената. Не разбирам , какво целяха с нея. Всъщност разбирам, но пресолиха и не го приемам. Индиректно ни показаха извратеното падение на Егон. Местата, които посещава и в които се забавлява.
Предпочитам сцените в бордея на Кутрето.

Алисън - то няма какво да се коментира. Да не е зодия Близнаци , та двете в нея не могат да се разберат. Но не е толкова интелигентна - присъщо за Близнаците.
Да се нарича кралица - може само да мечтае. Хайтаурска мижитурка.
Малко подути ми се видяха краката и. Но пък Ларис така ги харесва сигурно.

Относно пророчеството - под дъските има звяр - имаше предвид майка си. Звяр, който ще предизвика кървави събития. Звяр държан в клетка и пуснат на свобода след смъртта на Визерис.
П.п. Не ми хареса епизода. Точно поради горе изброените причини.

# 317
Изгледах, хареса ми, липсваше ми Чиче..🥺
 Крисчън би всички рекорди по скоростна измяна, беше за Ренира, после за Алисънт, после за Емонд ..
 Ренис беше страхотна, от началото съм ѝ фен. Нямаше как да ги изпепели, откъде накъде ще поднася трона на Ренира, да не е на служба при нея. Просто изрази позиция.
 Алисънт и Ларис, ах!😂

# 318
На мен ми направи впечатление търсенето на Егон - пропаднал принц в пропаднало място, и даже натам където водеше следата е показателно колко долни страсти крие бъдещият крал. Дори братята близнаци бяха възмутени от първородния и се чудеха така да се каже защо му служат. Емонд и Кристиан също сякаш паднали от небето разочаровани все повече и повече от търсения бъдещ крал, от неговите навици и разбирания. Показаха лицата на бедните, които не се вълнуват от друго освен да има хляб и зрелища, много им е зор кой ще стане крал. Ниски страсти на долен крал подчертано през тълпата. Боя с децата е дъното на падението на Емон и не знам как не са докладвали на скъпоцената Алисан за отрочет й.
И когато Ренис влезе с гръм и трясък и изби стотици от същото това простолюдие, просто виждам само дворцовите интриги. Народът е нищо, така е било. Само се показва, как кралят става крал пред стадото хора подкарани на коронацията му.
Не мога да си представя Емонд да е по гаден и долен от Емон. Вторият син ми се вижда много по свестен - поне не е леке, с комплекси избиващо го на извратености.
Хич не ме впечатли Лорис, сцената с децата е в пъти по-силна. А Лорис си е намерил лесно манипулируема жертва. Тук губи той достойнството си- това в случая него не го интересува, а тя пропада в погнуса, но няма избор.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 00:04 от Aleksandropulis

# 319
  • Somewhere far away
Кристън е тотална ку*ка.
Прави ти мили очи и после ти забива ножа в гърба, злобее и одумва като стара свекърва.
И не само това- За пореден път убива човек най-жестоко и безцеремонно и за пореден път му се разминава, всички го третират все едно нищо не е направил...  не мога да го понасям!

# 320
За мен сцената с Ренис е заради
Скрит текст:
очакваното убийство на драконите.Мисерия сигурно ще е основателката на бунта и убийствата на вързаните дракони,не мисля че я убиха както им се искаше с пожара.

# 321
Досега епизодите градираха. Този не успя да надскочи предходния. Напротив. Гледам на компютъра и мракът си е мрак. Алисънт все ми е лелка някаква...нищо кралско не виждам у нея. Като тръгна да се събува, първо помислих, че са й уморени крачетата Simple Smile Една Ренис ми хареса в епизода. Сложен образ е тя. Много противоположни чувства я водят и в крайна сметка просто показа, че е над всичко. Аристократ, та дрънка. Защо трябва да е рационално? Жестът тук е всичко. Хареса ми, че не ги изгори. Осмя ги.

# 322
Лещичка благодаря, защото не разбрах къде беше пожара. И аз мисля, че Мисария с благородната мисия ще остане жива. Най-малкото е информирана за всичко. Трябва да е наясно, че с казаното за поставянето на Емон от нея на трона ще си спечели смъртен враг. Някак неубедително ми стои тя след Варис и Кутрето

# 323
По слаб епизод не съм гледал
Скрит текст:
Да, Емонд игра добре и Ренис също-  но дотам.
Тъмницата и това че трябва да се взираш в екрана дори няма да коментирам.
Решението да затворят дракон е малоумно, а решението на сценаристите Ренис да се качи на дракона и да не ги избие- още по-малоумна. Финалът ми дойде като "Пущинакът на смог" където Смог си поигра  с джуджетата, за да ги остави...прелъстени и изоставени. В книгите Ренис въобще не е там.
Това че търсят Егон в бардак - добре, хареса ми. Ама Тия сбивания между хората на Ръката и кралицата бяха малоумни, а боят в таверната между децата беше меко казано гнусен. Гнусен бе и фетишът на Ларис СТронг. От него очаквахме да е новият Кутре, той се оказа един онанист. Алисънт уж голяма шефка го раздава, а търпи да я унижават.
А Егон можеше като не го кефи да е крал просто да нареди да отрежат главите на майка му, брат му и дядо му щом го коронясаха- Едва ли не мечът и короната го направиха крал.
За сметка на това Мизария, която не бяхме виждали от втори епизод се оказа новият Варис - пуска слуховете и мисли за народа. Уникално!
Тъпотия след тъпотия.

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 23:10 от Лорд Сняг

# 324
Идвам с малко мемета, че вече е пълно навсякъде Grinning

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 23:22 от Drama Llama

# 325
много ми хареса епизода - дори онези сцени, за които чета в темата, че не се харесват, за мен бяха съвсем на място
съчувствам на алисънт и я разбирам
харесва ми как са показали развитието на характера й
двете с ренис "направиха" епизода

# 326
Финалът за мен е копие на Хобит-пущинакът на Смог.
И там  понеже имаме некадърна адаптация не става ясно защо Смог не избива  джуджетата, ами им тегли една майна и отива да пали Езерния град

Бубанке, за Ренис съм съгласен, за Алисънт - не. Според мен  единствените читави в този епизод бяха Ренис и Емонд. Всички други не бяха на мястото си. Гледахме някакъв друг сериал, не и Принцесата и кралицата.

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 23:28 от Лорд Сняг

# 327
А какво не и беше наред на Алисънт в този епизод?
Оливия мина през всякакви емоции - самоубеждение как синът и трябва да наследи трона, угризения, че ще стане убийца и всъщност знае, че Визерис не иска това, някаква мъка за починалия, страх какво предстои, отвращение и умора в сцената с Ларис, озлобление и опълчване срещу Ото, накрая и майчината любов.
Реално си е лично виждане дали човек ще я хареса или не и дали одобрява постъпките й като персонаж, но според мен актрисата се справи блестящо и изнесе епизода.
Да видим Ема другата серия как ще се справи.

# 328
Отвратена съм от сцената с децата на арената. Не разбирам , какво целяха с нея. Всъщност разбирам, но пресолиха и не го приемам. Индиректно ни показаха извратеното падение на Егон. Местата, които посещава и в които се забавлява.
Предпочитам сцените в бордея на Кутрето.

Алисън - то няма какво да се коментира. Да не е зодия Близнаци , та двете в нея не могат да се разберат. Но не е толкова интелигентна - присъщо за Близнаците.
Да се нарича кралица - може само да мечтае. Хайтаурска мижитурка.
Малко подути ми се видяха краката и. Но пък Ларис така ги харесва сигурно.

Относно пророчеството - под дъските има звяр - имаше предвид майка си. Звяр, който ще предизвика кървави събития. Звяр държан в клетка и пуснат на свобода след смъртта на Визерис.
П.п. Не ми хареса епизода. Точно поради горе изброените причини.

Ей, какви са тези  глупости за Близнаците? Ти колко Близнаци познаваш, всички ли са еднакви като две капки вода?!  Мъже с жени сравняваш ли? има юнски и майски Близнаци и са ужасно различни! аз съм Близнак, масово около мен са Близнаци (8-9 души) и се разбирам чудесно с всеки  с който работя. и с обкръжението ми. Айде сега да не си говорим глупости за хороскопи, че ще се изпокараме за нула време.

Едит - краката на Алисънт не бяха нищо особено. на Ларис мога да му намеря поне   актриси  в Холивуд  по-хубави крака.  Все пак съм гледал Никол Кидман и Мила Йовович.

# 329
  • Somewhere far away
А какво не и беше наред на Алисънт в този епизод?
Оливия мина през всякакви емоции -
Чакай сега , това че някой не харесва персонажа не значи, че напада и не харесва актьора/актрисата. не бъркайте двете неща.

Общи условия

Активация на акаунт