Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 348
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
Това с децата на арената вероятно нататък ще придобие някакво важно значение в предстоящата война, даже силно се надявам да е така, а да не е било самоцелно. Като се намекна за по-широките интереси на Егон, аз честно казано очаквах да е в бар с моряци и даже се развеселих… преди ужасната сцена с децата.
Ренис си остава за мен най-голямата пропусната полза в историята на Вестерос.
Ларис се радвам, че се върна в играта, направо го бях забравила. Засега се абстрахирам от решението на сценаристите да е психопатът-подпалвач и фетишист, точно както от изборът им Хелена да е с лека умствена изостаналост - пророчица щеше да е достатъчно.
Сър Коул и Емонд като някакви тотални комплексари ми се сториха, но поне боят между братята беше симпатичен.

# 331
А какво не и беше наред на Алисънт в този епизод?
Оливия мина през всякакви емоции -
Чакай сега , това че някой не харесва персонажа не значи, че напада и не харесва актьора/актрисата. не бъркайте двете неща.
Ами то е насочено към коментара на Лорд Сняг, че само Ренис е изнесла епизода, а не Алисънт, която не била на мястото си, което си е насочено и към актрисите, т.е. как са влезли в образите.

# 332
Вярно ли искаш ли да ти отговоря? Ами нито едно нещо не й беше наред на  Оливия Кук - абстрахирам се от героинята.
Дори само сцената с Ренис как кършеше ръце и правеше гримаси. Жалка работа. А когато свика съвета, как само си закри лицето в ръце - под всякаква критика. Единственият момент който ми хареса с нея, е в каляската със сина й.
Между другото от Оливия Кук очаквам много повееч, имаше епизод  в който се представи отлично, например където посече Ренира. Можех да повярвам, че героинята е изпаднала в истерия. Но това как им кърши ръчички...сори.

# 333
Според мен пък всичко си и беше наред и съм се обосновала в предния коментар. Не знам каква е в книгите, но в сериала образът и е на жена, която е вечно пред нервна криза, понеже се е хванала да играе игра, която не е по силите и, обаче не може да се откаже.И много добре и се получава.

# 334
ами като се е хванала да играе игра която не й е по силите - да не е хващала!
За разлика от Ренира нея не я чакаше трон и можеше да избяга да речем в Лис. В половината серии играе силна мадама, а в другите - невротичка. От сцената с Ренис където искаше да се представи за силната личност, до сцената където кърши ръце пред баща си. Нямам думи.  Не съм вярвал че ще го кажа, но в такива моменти предпочитам Лина Хеди като Церсей.

# 335
Ренис е била родена за кралица, а Алисънт пред нея стои като бивша придворна дама на принцеса. За мен си бяха съвсем на място и двете. Алисънт се разколеба за малко между минало и настояще, в критичния момент търсеше решение в крачка, а нямаше план като баща си - мисля, че актрисата добре показа всичко това.

# 336
Е, за 16 години как не го създаде този план? За мен акрисата бе странно объркана, във възловия момент.
В книгите Алисънт директно подтиква сина си към взимането на короната. Че и на  Съвета  е основна роля към подстрекателство към узурпация.
Скрит текст:

Кралица Алисънт продължила като ехо:

— Те няма да пощадят и моите деца, — обявила тя. — Егон и братята му — законородени синове на краля, имащи по-големи права върху трона, от нейните копелета. Демън ще намери повод да ги убие всички. Дори Хелена и нейните момчета. Никога не забравяйте, че един от тези Стронг лиши от око Емонд. Вярно, тогава е бил момче, но момчетата порастват и стават мъже, а копелетата по своята природа са чудовища.
Скрит текст:
енира се била уединила на Драконов камък, подготвяйки се за предстоящо раждане и това давало преимущество на „зелените“ на кралица Алисънт; колкото по-дълго принцесата била в неведение за смъртта на краля, толкова по-късно щяла да започне да действа.

.

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 23:53 от Лорд Сняг

# 337
Ами неприятните неща предпочита друг да й ги върши - я Ларис, я Коул. Иска й се да остава Бяла и добра, но на малкия съвет, когато стана още по-малък, не се превземаше дълго и делово мина по същество 🙂 Все пак е далеч, далеч от Церсей. Стратег е баща й, тя няма толкова качества.

# 338
  • София
Според мен злото, което дебне, е Емонд.
Като не видях Ренира и Деймън в този епизод и някак го няма чувството на удовлетворение.
За мен също беше слабичък епизод с доста пълнеж. Голямо търсене на Егон.
Алисънт вярно не знае какво иска. А в сцената, в която аха да се разплаче до краля, ми се стори много изкуствена. Имам чувството, че и средностатистически актьор щеше да докара плач по-добре от нея.
Двамата братя от стражата неща не схванах кой от тях за какво се бори. Единият защо се би с Коул?

# 339
Е, ето откъде ти идва недоволството към образа - не отговаря на този в книгите. Това го разбирам. Дразнещо е.
Но според мен от самото начало образът на Алисънт в сериала е преиначен и тя се лушка в двете крайности. Нормално беше като дойде съдбовният момент да не е непоклатима.

# 340
Като оставим настрана Оливия Кук, Алисънт - като героиня -  се оказа голяма манипулаторка. Как само извъртя думите на Визерис. Той никъде не каза "нашият син трябва да стане крал." Говореше за съня на Егон (Завоевателят). Тя го пита синът ни ли? и той не казва "да", а принцът, макар че вече е имало принц с такова име. Говори и за съня му, тя не знае сина й да има такъв сън - не й ли е странно. После той говори на лицето пред него "ти си този който трябва да обедини седемте кралства". А синът му не е пред него, нали, очевидно има  предвид някой друг.

При това искаше да коронова сина си против волята му.
А на всичкото отгоре, този път нямаше проблеми да арестуват слугинята й Талия,  след като тя единствена знаеше тайната. Още ли сте на мнение, че не е дала отрова на Даяна?

ЕdelV - аз ли  грешно обяснявам или ти се правиш на ударена? Това че образа й не отговаря в книгите си е отделно на ръка, но аз мога да разграничавам актриса от образ. За сравнение то и образа на Деймън не отговаря на този в книгите, но на мен ми харесва как Мат Смит играе образа ( с изключение на епизода, в който се награбиха с Ренира). За мен в този епизод играе безпределно слабо, сори.
В книгите Ренира ми харесва, Мили Алкок също ми харесваше, но въпреки че максимално се придържат Ема Дарси към образа - чисто сюжетно -  ме дразни изпълнението й.
То и Корлис не отговаря на образа-  той пък е сменен радикално - но на мен ми харесва актьора как играе.

# 341
Цялата претенция на семейство Хайтауър се крепи на идеята и традициятя за предимство на първородния син в наследяването, няма как да се церемони с Егон. А и той бързо се опияни от ликуващия народ, направо беше като рок звезда. Даже моментът, в който Ренис го изплаши пред муцуната на дракона - също промяна от сценаристите - сякаш ще го отведе до изродщината му на финала. Не всяка промяна в сериала е непременно лоша. За мен ненужно влошени образи са на Коул и Ларис, на Хелена някак ексцентрично са го измислили.
Между другото, радвам се на промяната относно трупа на Визерис и някакво достойнство и ореол му запазиха на Миротвореца, вместо да побъркат Кралски чертог с миризмата на скритото тяло.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 00:26 от Mama xxl

# 342
  • София
Аз да попитам: и какво, нищо не се даде за погребението на Визерис, а направо скочиха на коронацията на Егон, така ли е по книгите? Все си мисля, че той заслужаваше повече...

Обаче, ако ви кажа, че с нетърпение очаквам да дават повече от Демън и Емонд (особено с дракони и един срещу друг), не знам дали ще ми повярвате🤣Има да почакаааме някоя друга годинка.

(извинявам се, ако е пускана вече тук, толкова страници разглеждах днес, че се омешах тотално кое къде гледах)

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 00:34 от Velina25

# 343
За Демон и Емонд и аз искам да ги видя един срещу друг.

# 344
Velina25, в книгата доста дни крият от народа за смъртта на краля, брутално се вмирисва целия дворец и май го нямаше дори моментът с Алисънт и напънатата сълза над покойника.

Общи условия

Активация на акаунт