Виена тема 13

• 43 535
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Момичета,
Хубави сладкарници, освен Моцарт и Сахер?
Бяхме ходили в една преди години, някаква верига, която беше уж прехвалена.. но не ни хареса изобщо.. цените бяха ок, но тортите им бяха 🤢
Връщам се да търся и препоръчани места за хапване на шницели и други ресторантчета, със сигурност сте обсъждали..

# 271
Gerstner и Demel. От австрийските по-нормални - Oberlaa Heartbeat

# 272
  • СОФИЯ
Моята любима сладкарница е Герстнер. Много харесвам вишневият им пай.

# 273
В периода 26-30 декември ще сме във Виена- 2 възрастни и дете на 14 г. и имам няколко въпроса:
1.   Децата в този период във ваканция ли са?
2.   На 26 сме планирали посещение на Историческия музей, но тогава имат национален празник и в календара на сайта на музея е написано –„Boxing Day“ и няма възможност за закупуване на билети. Какво означава това?
3.   Не откривам концерти на Виенската филхармонията през този период, ако може да помогнете с идеи за други концерти през този период.
Благодаря ви предварително!

# 274
  • София
Gerstner и Demel. От австрийските по-нормални - Oberlaa Heartbeat
Добавям и aida Влюбихме се в нея. Oberlaa не ни хареса, макар че отидохме с много препоръки.
Другата сладкарница и ресторант, в която се влюбихме, е точно до операта (мисля, че и така се казва)

# 275
  • София
+1 за "Aida", а също и "Operncafe", ул. "Operngasse" 4 - много изискана и приятна сладкарница.

# 276
Прекрасни сте, момичета!
Благодаря 🥰🥰🥰

# 277
  • Варна
Връщам се да търся и препоръчани места за хапване на шницели и други ресторантчета, със сигурност сте обсъждали..

2 места препоръчвам - покрития пазар и речната гара за БРАТИСЛАВА

# 278
  • Варна
Цитат
Винаги се купува билет и до летището. Всички карти са за кернзоната( границите на града), а летището не е във Виена. Каквато и карта/ билет да имате- купува се допълнитно кернзона- летище от всеки един автомат на Виенерлиниен на всяка една станция, плюс в някои трамваи.

Избираш билет с посока.

После избираш " със кернзона" ляво горе бялото, ако нямаш билет за града или " без"- извън границите на Виена, ако имаш. После избираш летище " Flüghafen".

А тези билети от и до летището могат да се купят на сайта на ОВВ, нали? Но как мога да отбележа там, че имаме билети за града? Предполагам това е кернзоната...

И още един въпрос: Къщата на пустинята и Палмен хаус влизатли към билета за зоолгоическата градина на Шонбрун?

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 10:50 от Emmilly

# 279
Здравейте, някой ако скоро е бил може ли да препоръча място за настаняване за трима души в района на stephansplatz?

# 280
  • До сърцето...
+1 за Demel - ако не ви пречи, че ще чакате за вход и ще е малко претъпкано вътре, но то по принцип в центъра всичко е така.
Гледам, че никой не препоръчва Café Central, едно от емблематичните кафенета във Виена, известен със щрудела си в това число.

# 281
  • СОФИЯ
Там както и в Демел е ултра туристическо, не е натурално.
Иначе ми харесва че Троцки там се е подвизавал като Бронщаин.

# 282
Българите си чупят краката и губят времето да висят по опашки да снимат кайзершмарена в Демел, а австрийците това място го подминават с физиономия- то е за " stupid tourists". Нито тоя Демел, нито Централ са нещо привлекателно за австрийците. Ландман и Оберлите са им " истинските" места за сладичко, а и Аидите. Но въпросът е дали човек, отивайки веднъж като турист иска да види " капаните за туристи" или истински австрийски филинг места, където местните обичат да ходят? Аз като чета тук, някой път имам чувството, че въобще за друг град се пише. Примерно повтаряха се някакви уж " емблематични" кръчми, които всеки препоръчва. Викам си- това пък за 15 години как не го чух. Питам местните- знаете ли ги тия прословути " Сантиметри"? О, това е сигурно някаква туристическа кръчма, в която австрийци нямат работа.

# 283
  • До сърцето...
apfelstrudel, разбрах, постави ни с един замах на място Stuck Out Tongue Winking Eye
Просто прости туристи, к'во да прайш!
П.С. аз не ходя по такива силно рекламирани места, но пък много обичам да ми набиват канчето Mr. Green

# 284
Кафе DOMMAYER - носи се легенда ,че в него навремето е свирил Щраус. Приятно, вкусно, но не е в центъра, а в посока Шонбрун.

Общи условия

Активация на акаунт