ОСМОКЛАСНИЦИ оценките редят, а родителите в ЕД ги следят

• 41 431
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
Привет, как сте всички.
Аз да съ похваля, моето диване се обзаведе с поредната 3 - ка по БЕ, контролно уж, в ел. вариант. Учителката им казала, че ще си ги оправят на Илиада. Повечето са със 3 - ки. Като се прибра и казах, че искам да я оправи, а тя ми заяви - учителката каза на Илиада. Каква Илиада, къв Омир, аз искам да я оправиш по БЕ а не по Лит. или чрез Лит., тва са отделни предмети под едно наименование, ти си получила 3 - ка по БЕ и там ще я оправяш. Ужас, ша мъ мятка тя. По - късно пък цъфна и поредната 6 - ца по АЕ, там пък допуснала две малки грешки, на втората част с текста, той пък бил четене с разбиране или нещо такова, трябвало да пишат дали е вярно или грешно. Тя за него пък се вайкаше, че нямало да и е вярно, луда работа туй мойто. И се чудя как по АЕ без да учи за тестове успява, а по другите и да учи е тотал щета. Иначе пък и харесва Лит., учителката добре разказвала, четяла, обяснявала и примери давала, кеф и било.
Днес класната пък, пратила тоз дето я зяпаше мойта, при психоложката на училището, последния час пък, изгонила друго, като му казала да си взима чантичката и да си ходи. Тва същото ли, или друго било, него пък го накарала да излезне от стаята и да прави в коридора лицеви, тва се връща след около две минути, казва, че ги направило, а тя го кара да направи, планка ли беше или нещо подобно, но вътре в стаята. И всички тези калпазани, наказани, защото говорели в час и пречели. А при нея, на ден, имат най - много часове, то се търпи, ама до време.
Олеее, как бързо минава туй време, кога беше 15.09., кога взе да наближава 24.12., след малко повечко от месец, и ще се почива, малко след това, от празник на празник, и срокът свършил, ще почне втори срок. И тази година ще се изниже, като пясък между пръстите.

# 376
  • Бургас
Синковеца ме ядосва - проект по математика за вектори -6ца. Немски 2ка. Закъснение днес,защото снощи в 12ч вечерта не ще да ляга. Сутринт а в 6ч алармата пищи,не чува! Стана късно,мота се,изтърва единият автобус,другият минал под носа ми,на спринт до училище! И снощи и сабахлян се пишехха думи по немски!
Днес го набрах яко!
Ако продължава така, очакваният рожден ден на приятел с приспиване в събота,ще е мираж!

# 377
  • София
Karz, трудно им е на децата с немския,  ако го учат за първи път. Има време да я поправи.
Моят го е учил до сега и като гледам колко време му отнема само  писането на думи, ужас. Обаче ако не си го учил трябва да си научиш и граматика и правила, пък и домашното да си напишеш, а там малко и ще се почудиш кое-как. С английския мисля, че е една идея по-лесно.
Тони, на девойката май много и вървят езици.  Помня, че и с немският доста добре се справяше. Брово на нея.
При нас нищо ново. Няма болни деца, което е супер. Класната (по немски) е написала две 2-ки в един час, явно и за назидание на останалите,  но горките потърпевши деца. Чела е 20 мин. конско. Според моя е била доста крайна в оценяването на тези деца, а той самият беше и малко разочарован от "викането на високи децибели", Все пак и на учителите не им е лесно, но малко повече разбиране към децата, които по бавно схващат езика, не е излишен. Защото съм сигурна,  че тези две деца са учили, но явно нещо не са разбрали добре и бам - 2-ка.
Пу-пу, плюя си в пазвата, да не ни застига.Тройката по ИТ на входното, ми е предостатъчна:joy:.

# 378
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ох бе Тони. Моя е с 2-ка по Лит. и се надява да а поправи с БЕ. Все мъка с тази Лит. Важното е, че в най-важният момент на НВО се справи. В крайна сметка като общо по БЕЛ ще се радвам ако завърши с 4, а ще съм горда с 5-ца. 🤨😁

# 379
  • в очите на дъщеря ми
Здравейте девойки, нашата сага със стипендията приключи, тамън вчера сутринта съм набрала инерция и се готвя да звъня на класната и прекрасната ми се обади и вика "Мамо, класната каза да дойдеш към 12,30 в училище, за стипендията"...хммм презентирам се аз , приема ни пом. директорката, връчват на девойката парите на ръка и ми обясняват, че съм закъсняла с представянето на банковата сметка.....преглътнах, усмихнах се и благодарих !
Мдамммм и те така!
Иначе при нас нищо ново, прекрасната реди 4,5 и 6 и е много доволна от себе си....
Аз гледам да не засичаме, много много в едно помещение щото, нали "критиката" ме друса и ми е противопоказно общуването с тийн с постоянен ПМС...мдаммм
Вчера сутринта случайно се оказвам в коридора, когато тя тръгва за училище ииииии кво да видя 20 см гол корем и кръст.....тамън започнах да врякам и чувам Rage"Говори ми от едното ухо ми влиза, от другото излиза..." ауууу и сега тъпна в очакване да чуя..."Мамо , тука съм си харесала........." от едното влиза от другото излиза...Sweat Smile
В този ред на мисли, Вие мами на девойки, как се справяте с тоз "тренд"?

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 12:34 от Мамзел Нитуш

# 380
Карзче, 2 - ката ша я оправи. Но туй със закъснението, можеше да се обади на класната да я предупреди, че ще закъснее заради транспорта. Нашата поне им каза, че ако ще закъснеят заради това, да и се обадят, за да знае жената, да не им пишат отсъствие или закъснение.
Браво, макар и на проект, поне е с едни гърди напред.

Имсче, то, че и върви, върви и, с НЕ съм малко хммм, под съмнение, учителката си преподаваше добре, но за не пълна д.р. ( писане на думи ) казваше, че няма домашна, а таз мойта спестяваше мин. година с по ред - два. Но въпроса е друг, доколко беше научила основата, макар че, вадеше 5 и 6. Верно, че и тук много не съ зореше, къде преговорила, къде не, и на тестовете и устно, все се справяше. Иначе все мрънкаше, колко и бил труден НЕ.
Радвам се, че всички са здравички, дано все така да е.
Ама туй с вашата класнаааа, направо си е УаУ, не си поплюва. Нашата е топ, върхът, всички си я обичат и ценят. Дано се оправят нещата.

Нинка, хай да ги менкаме. Ще си поправят оценките за нула време. Аз не разбрах, туй мойто цяло лято не прочете нищо, сега единствено в часовете, а тъй се радва на таз Илиада, ако тоз ми ти Омир беше жив, щях да ги запозная. Иначе пък диването, се чуди защо Омир, написал всичките имена да почват с А, ех има и с друга буква, но явно са по - малко. Викам и, ми явно е бил влюбен в някоя или някого с име което почва с А, няква несподелена любов може да е, знам ли. А тя ми вика, да де, ама ние кво сме му виновни.
Иначе Нинка, дето 4, там и 5, а на края може да получиш изненада, и току - виж ти светне 6.

Мамзелче, не му се дразни тъй на детето. Да се облича както и харесва, само да е здрава.
Мойто от последното купуване на дрехи, пак иска да съ размотава в студа с един дълъг тънък клин. Аман съм си казала от нея, снощи даже ми викаше, ще ми го зашиеш ли, че пак има дупки. Ми тоз клин като решето, място не остана дет да не съм го закърпила. А такива хубави парцалки има. А за обличането, кво да кажа, панталоните трябва да са с дълбоко дъно, но не прекалено, за да не и висят като потурите на дядо, обича кръста да е покрит, д - то да не се вижда, най - вече като сяда. Блузите са от нормално широки и дълги, дооо, дълги под д - то и широки достатъчно, за да влезне още една като нея. Като почна да ги проскам, все едно чаршафа си простирам, половината място заема Joy, лошо ми става чак.
А за стипендията, много се радвам на добрият развой на нещата. Сега поне ще си отдъхнете, един дерт по - малко.

Та днес за презентацията по музика, получи още една оценка ( 6 ), доволна и щастлива.
Имсче, викаш на входното по ИТ 3. Моето на входно по ИТ получи 4, и то без преговор в училище и учене вкъщи, то им е един час седмично, и то в понеделник, а те или почиваха, или моето пък беше болно, Г - на от старото, той пък си го раздаваше айляшката, ден да дойде, друг да мине. Еее, преподаваше им уж уроци, но не както трябва, както и Географията. Затова много не обръщам внимание на оценките когато са от входните. Аз съм сигурна, че децата ще си ги оправят. На края ще се гордеете с хубавия успех.

# 381
  • Пловдив
Мамзелче, моето пък ходи като прошляк. Има 4 еднакви черни панталона и 2 сиви същият модел. Хиляда джоба по тях-просто ужасни. Задължително тениска, която е имитация на дълъг и отгоре къс ръкав. Риза вързана на д-то. Пълна трагедия, но смята ,че аутфита й е съвършен. За сметка на това, на кортовете е по къси панталонки и спортен сутиен в този студ. Нямам нерви и за тези битки. Чакам да й мине периода. Училището я бута, а не тя него. Абсолютно енергоспестяваща личност. Оценките са повече от добри за усилията, които полага. Какво ли ще се случи ,ако отвори учебник? Телефонът е сраснал с ръката й. В редките случаи, когато не го държи е на компютъра.

# 382
Щерката откри ризите и пуловерите. Смаяна съм.
Училщето си върви, няма драми. И бачкането си върви, и всичкото. Засега добре, както казал оня, дето падал от 10-я етаж, като стигнал до петия.

# 383
  • София
Мамзел, супер, че нещата със стипендията все пак са се наредили без твоята намеса.
Тони, браво за усърдието на детето!
Нинка, и на моето му е трудна литературата, но пък по българския и математика е супер! Е, как да знаеш, какво иска да каже автора преди стотици, десетки години! Simple Smile
Имс, да, немският е трудна работа! И моят е учил, справя се, не се оплаквам, но е голям зор, а за другите, които нямат хабер от немски, не знам. И тяхната учителка им пише доста ниски оценки. Демотивиращо е и, като сравнява децата - тези били учили немски, значи трябва да знаят. Е, нали са влезли да учат немски от азбуката, не, защото го знаят много... За мен всички трябва да се третират, все едно не знаят и това е. И това ще мине. Иначе всичко е наред, ама то и 4 предмета....
Рени, всички са енергоспестяващи, вече не се впечатлявам. Явно са много умни децата, щом запомнят всичко в час. Simple Smile Технологията работи.

# 384
  • Сф
Училщето си върви, няма драми. И бачкането си върви, и всичкото. Засега добре, както казал оня, дето падал от 10-я етаж, като стигнал до петия.
Хахахах ...
И моята сменя стила. И все няма . Една шапка пари трябват за аутфита и. Иначе с
училището сме на лафа " спокойно, ще се оправя". Чакам аз да видя резултата от есето за гневът на Ахил, че моят ще е още по- голям! Изобщо не отчетох да се е подготвила предварително, а гледам в Школо , госпожата пуснала план. Де да имаше и кой да го е чел.. Много объркана била тая " Илиада", ми не е като да блееш в телефона цял ден...Като чувам за айляка на наборите почнах да съжалявам учителите в гимназиален етап. Горките хорица!

# 385
  • Бургас
Тони,лошото е,че се чекират с карта на влизане в училище.
Абе,кот-такова!

Нашият и той каза,че днес или утре ще им преведат стипендиите.

# 386
  • Пловдив
Момичета има ли решения на Книга за ученика по математика на Архимед? https://bguchebnik.com/uchebnici-i-pomagala/8-klas/matematika/kn … ograma-77067.html
Търсих ,но не намирам. Изобщо нямам намерение да следя материал и да решавам задачи. Искам да ги имам решени, за да не се напъвам, че днес ми се наложи за едната задача. Остарявам-два урока прочетох ,та даже и решените задачи към тях. Не схванах логиката на девойката, но се оказа права.

# 387
  • София
Утре ще погледна дали са с решения или само отговори защото държа сборника в офиса да не хитрее Simple Smile

# 388
  • София
Оле как ти завиждам! При нас драмите не спират. Всеки има мнение по въпроси, по които не е компетентен. Винаги има виновен и този виновен е някой друг. Все си мислех, че ще се размине, ама няма да е скоро.

# 389
  • Пловдив
Утре ще погледна дали са с решения или само отговори защото държа сборника в офиса да не хитрее Simple Smile
В сборникът отговори има, решения няма. Трябват ми решения.

Общи условия

Активация на акаунт