За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 33 830
  • 770
  •   1
Отговори
# 195
Включете банани, те регулират коремчето. За вечеря може печен картоф със сирене. Изключете временно боб, леща, манджи с домати. Моето дете прясно мляко му дразни стомаха. Ще мине.

# 196
Не, нищо съмнително. Закуската я редувам - овесени ядки, попара със солети, юфка или макарони. Обяд и вечеря - от кухнята (не е имало нова храна), междинно хранене - плодове. Чудя се дали да не поръчам био-менюто от кухнята, да видим как ще й подейства. Сега съм й начупила солетки, да си хапва, докато си играе, чудя се дали за вечеря да й изпека една филийка хляб, от друга страна какво полезно има в един препечен хляб,... Просто вече не знам...
Простете, щом давате овесени ядки, защо се учудвате, че има слуз? НЕ даваме това нещо.
СОЛЕТКИ също не даваме- не е детска храна.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 23:50 от Birdie

# 197
На мен педиатърката ми е казала да давам овесени ядки, в кухнята в десертите също има често, не Знам на какъв принцип определяте "детска* и "недетска" храна. Солетките ги давам като закуска - въглехидрат, не ги намирам за по-вредни от препечените филии или пастата. Честно казано, намирам, че леко се заяждате, а аз дойдох тука с тревога и ни най-малко нямам нужда от някакви упреци, нито пък желание да ви отвръщам. Благодаря за отделеното време в коментар на моя пост все пак!

# 198
От лекар знам, че в англосаксонските страни захранват с овесени ядки и това е добра практика поради съдържанието на желязо в тях. Моя клиентка от Норвегия също захранва с овесени ядки, по съвет на педиатъра си.

# 199
На мен педиатърката ми е казала да давам овесени ядки, в кухнята в десертите също има често, не Знам на какъв принцип определяте "детска* и "недетска" храна. Солетките ги давам като закуска - въглехидрат, не ги намирам за по-вредни от препечените филии или пастата. Честно казано, намирам, че леко се заяждате, а аз дойдох тука с тревога и ни най-малко нямам нужда от някакви упреци, нито пък желание да ви отвръщам. Благодаря за отделеното време в коментар на моя пост все пак!
Овесените ядки са силен алерген. Много силен- дават често такива "колити", със слуз. Същото става и ако кърмачка ги консумира.
Не се дават "солетки" защото това за деца е траш храна- те се приготвят от крайно некачествени, остатъчни продукти. И дори не те са най-важните. А крайно некачествените мазнини в това. Бях срещал някъде, че обработени олио от разни хамбургер вериги ги ползват после така.
Изобщо не се "заяждам"- просто се опитвам да ви помогна.

Цитат
От лекар знам, че в англосаксонските страни захранват с овесени ядки и това е добра практика поради съдържанието на желязо в тях.
Няма други, по-подходящи източници на желязо? месце, спанак, леща, жълтък... мисли "на глас", де.

# 200
Давали ли сте Спаскуприл ?( бебе на 3+++)
При адски силни колики.

# 201
Здравейте, имаме бебе на 7 дни вкъщи и изпражненията ѝ са все още зелени (мекониум), а доколкото чета до 3 дни трябва да са такива. Някой с подобен опит?

# 202
Мекониум е черното ако, и да по принцип трябва до изписването да е свършил, т.е. със захранването с мляко или кърма и съответно усвояване и преработка,  акото вече става по- различно...
Мисля че първо са по скоро зеленишкави и после стават "здравословния" златисто- жълт кашав вид...
Но всичко това зависи от млякото..
А пък ако се кърмите,  съответно от твоята диета.
Според мен е нормално.🙂

# 203
На големия ми син винаги бяха зелени, до захранването. Не е имал никакви проблеми, освен продължителни колики. Чак сега с второто дете видях прословутия нормален цвят на бебешко ако.

# 204
Здравейте,момичета ☺
Бихте ли споделили с какво занимавате вашите бебета сутрин(освен рутината хранене и тоалет)моето е на 4+ и със събужданвто си в 7:30 ,до 9 вече вика и се кара .Настоява да я водя на разходка,а идва зима .На няколко пъти по центъра рано сутрин бях почти само аз😂,като лудите. Чудя се ,дали няма някаква рецепта да й се хареса домашния уют 😂 или поне през студения период да успявам да я задържа  вкъщи поне до 12? Песнички ли пускате ,с играчки ли се занимавате ,ще съм благодарна да споделите .

# 205
Мами, помагайте. Малчо 2г, е с хрема вече две седмици и нищо от това,което педиатърката дава не помага. Избива му кътник, по принцип винаги като излиза зъб е с такава бистра хрема,но сега повечко.... Събира секрет на гърлото и от него кашля ,нощем се задавя. Изпи два сиропа, пие коризалия ,но хремата си е налице. Дайте идея какво да правим или просто да изчакам да избие зъба....

# 206
  • Пловдив
yan25, избиването на зъба най- вероятно няма общо със секрета от носа. Има риновируси в този сезон, а задната хрема го кара да кашля през нощта, като легне. Промивайте с физиологичен разтвор и ако не може да духа сам- дърпайте с Носко. Нищо няма да му помогне особено много, само търпение със сополите.
Малко майки знам, че имат търпение да не дадат нищо, но от мненията, които чета тук, май май няма лек Simple Smile моето дете е с хрема от над месец ту има, ту няма. Такъв е сезона.

Mariah7, как 4 месечно бебе се кара и настоява да бъде изведено? Simple Smile
Иначе извеждайте го, защо не, ние винаги излизаме и зимата, само да не вали или духа много. Тъкмо няма хора и е спокойно.

# 207
Здравейте,момичета ☺
Бихте ли споделили с какво занимавате вашите бебета сутрин(освен рутината хранене и тоалет)моето е на 4+ и със събужданвто си в 7:30 ,до 9 вече вика и се кара .Настоява да я водя на разходка,а идва зима .На няколко пъти по центъра рано сутрин бях почти само аз😂,като лудите. Чудя се ,дали няма някаква рецепта да й се хареса домашния уют 😂 или поне през студения период да успявам да я задържа  вкъщи поне до 12? Песнички ли пускате ,с играчки ли се занимавате ,ще съм благодарна да споделите .
Ако е много лошо времето вън и не става за разходка, разхождане из стаите, обичаше да се гледа в огледалото, едно кътче й бях направила с няколко играчки, които гледаше и посягаше към тях и "играехме" с тях. Една със звънче и огледало, със светещо сърчице,  балон червен бях залепила на тавана и много го гледаше и се забавляваше като го бутна, беше на дълъг конец и да се клатушка, мисля вече беше почнала да се опитва да гризе гризалки. Песнички пеех, толкова малка телефон не съм пускала. Миналата година по това време тъкмо на 4м беше.

# 208
За активно бодърстване на около 4м може да вържете балон на крачето, да опознавате звуци- найлон или хартия като ги сложите под килимчето за игра.Песнички пейте,танцувайте с детето.На тази възраст нямат нужда от много стимули, бързо се изморяват. Активното бодърстване представлява 2/3 от будното време, през последната 1/3 е добре тихо бодърстване.
На бебетата на 4м будното им време най-често е 1.45-2ч като първата дрямка е продължение на нощния сън и будуват по-малко. Ако на час и 30 започва да мрънка, твърде вероятно е да му се спи и може да проверите дали има нужда от дрямка.

# 209
Здравейте,момичета ☺
Бихте ли споделили с какво занимавате вашите бебета сутрин(освен рутината хранене и тоалет)моето е на 4+ и със събужданвто си в 7:30 ,до 9 вече вика и се кара .Настоява да я водя на разходка,а идва зима .На няколко пъти по центъра рано сутрин бях почти само аз😂,като лудите. Чудя се ,дали няма някаква рецепта да й се хареса домашния уют 😂 или поне през студения период да успявам да я задържа  вкъщи поне до 12? Песнички ли пускате ,с играчки ли се занимавате ,ще съм благодарна да споделите .
Слагам го на леглото и му нареждам различни предмети, които да изучава. Не е задължително да са детски играчки, стига да са безопасни и да наглеждаш постоянно детето. Когато разучава нови предмети, форми, текстури и материи се заинтригува временно. Това върши работа за някой и друг час, но при нас вече е по-трудно, защото е на 1г.2м. и почти не спи през деня. През зимата добре облечени на разходка, стига да няма вятър, мъгла, силен дъжд и мокър сняг е ОК. Студът сам по себе си не е проблем. Даже е хубаво детето от малко да свиква с хладния въздух навън, стига да е добре облечени и евентуално намазано с крем за лице да не му изпръхват бузките. Даже вътре вкъщи ние вече го държим на по-хладно, да не се разнежва.

Общи условия

Активация на акаунт