За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 33 873
  • 770
  •   1
Отговори
# 225
Моето мнение е, че от толкова малко дете, не може да се очаква винаги да се обръща на името си 🙂 Пък и по-голяма като стане, пак ще ви игнорира понякога. Според мен, няма място за притеснение. А и се гледа съвкупност от поведения, така изолирано със сигурност не е признак.
Иначе и аз все се притеснявам за такива неща. Ето сега, синът ми на две години често ходи на пръсти, което също често се среща при хора с аутизъм. Но други признаци не виждам и не се притеснявам за това.

# 226
Моето дете е на същата възраст и се държи по същия начин, не мисля, че имате повод за притеснение.

# 227
Отговаряне на името е milestone за 12 месеца, макар че понякога и по-малки деца го правят. Ако играе с играчки, усмихва се и казва срички, има приличен очен контакт и обича да е с хора, бих забравила тия си притеснения.

Тео, мисля, че не сме се засичали в някакви теми, но аз съм запомнила ника ти от някоя от предишните теми с бебешки въпроси. Беше споменала, че свекърва ти изразила мнение, че едно от близначетата ти е аутист, когато още са били много малки, защото много плачело и нямало добър очен контакт, нещо от сорта. Не писах тогава, но откровено бях в шок как е възможно да има толкова нетактични хора, които баш на млада майка да изтърсят такава глупост. Не стига, че ги гледаме под лупа, ами и допълнително някой да налива масло в огъня. Понякога такава една забележка остава в съзнанието и човърка, без да има защо.

Извинявам се, ако те бъркам с друга потребителка с подобен ник и това не е било твоята свекърва, не съм много активна в отчетните теми.

# 228
Не се бъркаш, Макарон, може би наистина ме наплаши - макар че тогава свекървата говореше за другата ми щерка Simple Smile)

# 229
Ето, сама виждаш колко е достоверно това взиране в малки деца Simple Smile гука, любвиобвилно, играе с играчки, не е робот.

# 230
Здравейте, на по-големите ми деца давах Витамин Д /2 капки -зимни бебета/ и Биогайа /5 капки/ още след изписването от болницата. Вие давахте ли, от кога и по колко?

# 231
  • до най-прекрасния мъж
Е, аз тази вечер си лягам с мисълта, че не съм добра майка и детето ме мрази и сигурно или на мен, или на него му има нещо. Втора вечер реве на шишето с млякото и не го иска. Бута ме, бие ме. И въпреки че вече се е случвало да има такива епизоди и после си връща апетита, пак се тревожа. Знам, че вероятно е от зъбките, защото има всички признаци на зъбоникнене, че даже и на два зъба едновременно, но все пак майка съм, притеснено ми е. Не се притеснявай, такива тревоги вечно ще ни човъркат. Моята реагира по име, когато иска. Ако е видяла нещо интересно, забрави да се обърне или спре. Знае думата Не, но не изпълнява винаги. Здрава е, жизнена е, щастлива е. Повече не ми трябва. По едно време си играеше много с въртящи неща - една играчка с топче, гумите на една кола. Също е признак на аутизъм. Отмина и не съм се задълбочавала толкова. За бебе на 9.5 м е твърде рано за подобни заключения. Радвай се на дечицата си, само веднъж са малки.

# 232
Честно, помислих че става въпрос за дете на 9 години. Бебе на 9 месеца би било странно да реагира на името си при всяко повикване. Моето на 1г4м ако си играе с котката, няма сила на света, която да я накара да реагира на името си или въобще на каквото и да било.

# 233
Моята муцунка е на 1г и 7 м. Точно вчера се притеснявах че не си отговаря на името. И мъжът ми пита как ще си отговаря на името като не го чува. Аз от бебе я наричам мацо, коте, сърненце Grinning Понякога се обръща на името си, но в общи линии се прави на ударена. Знае къде къде по-сложни думи и комбинации от думи, но на цялото си име не реагира.

# 234
Ооо, на 9 м въобще не бих го мислила. Синът ми не помня кога започна да се обръща по име, но определено не беше преди 1.5 г.

# 235
И моят син невинаги се обръща като го викам по име, но аз в повечето случаи му казвам котьо, зайо, Дуди, Тути...човекът как да запомни как му е истинското име. Много е игрив, радва се на хората, много социален. Това че невинаги се обръща по име никога не ми е било red flag за гореспоменатата диагноза.

# 236
Здравейте, този обрив може ли да е алергична реакция? Бебето е на 11 м, има АБКМ, захранено е с доста неща,вкл. някои алергени. Вчера единственото ново, което опита, е кексче с рожков. До снощи нямаше нищо по кожата, а последно ново нещо, което съм дала е нахут в понеделник. От въведените храни досега не е имало реакция.
Скрит текст:

# 237
Прилича на уртикария, да.

# 238
И на мен ми прилича на уртикария, едва ли е от нахута. Кексчето домашно ли беше? Да е пило лекарство детето, дори някаква добавка тип пробиотик, витамини?

# 239
Кексчето е от детска кухня. Останалите съставки са вече давани. Никакви добавки или медикаменти не е пило... От няколко дни има раздразнение на кожата на крачето там, където е ластика на памперса. Памперсите не са сменяни като вид от месеци, но реших, че нещо го дразни самата материя. Сложих компрес от лайка, защото го сърбеше, не отминава. Ще идем утре на дерматолог, дано стане ясно какво е Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт