За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 33 917
  • 770
  •   1
Отговори
# 285
Слинг бих препоръчала за времето, когато не е на гърда.

# 286
Съгласна съм с всичко написано и като цяло се опитвам да го следвам. Кърмя постоянно и на поискване, като мисля че имам достатъчно кърма, защото ака по 4-5 пъти на ден. Към момента винаги заспива докато я кърмя и ако я преместя на леглото се буди пак като ѝ подавам гърда отново докато лежи, за да се унесе отново. Днес обаче дори това не помага - навлиза в Рем
сън и се буди след 5 минути пак. Изобщо не заспива дълбоко Sad

# 287
За местенето в леглото изчакайте 20 мин, по принцип е обичайно да се будят. Може да затоплиш леглото, да оставиш твоя дреха, да оставяш детето и да го придържаш с ръка малко време. Има разни трикове с одеала, които обаче не са безопасни и не препоръчвам в никой случай
Първите месеци по принцип казват, че няма какво да се направи, но има. Най-сигурният начин да не се буди е да заспива там детето, но не се получава винаги, даже бих казала трудно.
Опитвай да успокояваш много добре и да създадеш рутина, на тази възраст около 10-20 мин стига. Еднакви неща всяка вечер преди сън, през деня 5 мин

# 288
Като майка на едно дете ще кажа, слушайте детето, гушкайте детето, оставяйте го да спи отгоре ви, в слинг, на гърда и както му е комфортно. Никоя работа няма да избяга.
Новородените не плачат от капризи, абсурдно е.
Не знам как се справях хората с две и повече деца, там е различно, понеже има още един човек, който има нужда от време и внимание.

# 289
  • до най-прекрасния мъж
Подкрепям! Моето дете спеше само на ръце до 5-месечна възраст. Тя просто отказваше да спи в креватчето си денем. Оставех ли я, отваряше очи на секундата и ревваше. Първите 2-3 месеца спеше на ръце и нощем. Или аз на един стол, седнала и я гушкам да спи или в най-добрият случай, аз полулегнала в леглото и тя по коремче върху мен. Тя спи аз дремя. Първите 3 месеца бебенцата имат огромна нужда от гушкане и доста често отказват да спят в креватчето си. Търпение и кураж, минава, макар че е много трудно. От първите 3 месеца, признавам си имам бели петна. Добре, че имам снимки, та да видя как е изглеждало детето ми. Но на 2 часа сън за денонощие сигурно е нормално да нямам много спомени. И наистина не остава траен навик. Около 5-6-месечна възраст вече спокойно може да се работи да заспиват сами или с минимална помощ в креватчето си и да се подобри значително сънят на всички. Може и по-рано, моето дете тогава поддаде, иначе пробвах постоянно да я сложа в креватчето й, но без успех. Няма да забравя първият път, когато беше успяла да заспи съвсем сама в креватчето си, докато аз отида до тоалетната и се върна. Толкова се зарадвах, че се спънах, изтропах и я събудих Grinning

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 21:29 от blue.angel

# 290
А какво ще кажете за съня на бебе, което до 5ти месец спеше безпроблемно и навсякъде, а след това спи много леко и трудно заспива? До 5 месец заспиваше много лесно, много често сам, спеше с часове и навсякъде. Включително спеше по цяла нощ в леглото си от 00до 5-6ч. Единствено коликите много го тормозеха и между 19 и 00ч. Плачеше ако не е гушнат. Те минаха на 2,5м. Но от 5ти месец отказа залъгалката и се започна кошмара. Иска да спи само до мен, няма шанс да го преместя в леглото и да не се събуди. Буди се много често през нощта за кърмене. Суче активно около 2 пъти през нощта, но се буди между 5-15 пъти на нощ и иска да ме ползва за зъгалка или евентуално люлеене, но то рядко помага. Вече е на 9м. През деня спи най-добре навън в количката, като може да спи около 2 часа. Ако спи вкъщи задължително се буди на 30мин. Понякога успявам да го доприспя, но рядко. Като се събуди започва да си търка носа и очите или да се удря с юмруци в главата и това го разсънва. Напоследък и когато се събуди през нощта също много се разсънва. Преди правеше 12ч нощен сън. Но сега се буди окончателно  около 10тия час.

# 291
  • Пловдив
Ей върнах се назад във времето, нашата като стана на 6 месеца влезе в някакъв период, в който се будеше на 28-Мата минута от всеки сън през деня 🤪 и естествено се преуморява ще. При нас проработи това на обедния дълъг сън лежах до нея с готово шише мляко и като започнеше да мърда и да се разбужда на 28- Мата минута я галех и и давах мляко, тя се унасяше пак. И така откарваше над 2 часа сън. Този период мина за 2-3 седмици.

А като новородено не знам , май не е имала колики. Но ако е била неспокойна я слагах в слинга и спеше в него и се успокояваше много бързо. А до към 3-4 месец спеше основно върху мен през деня. Даже си спомням, че ако спеше в леглото, сънят беше по 20-30’минути пак ( на 3 месеца), а ако спеше върху мен, откарваше по 3 часа сън.

# 292
Здравейте мами имам следният въпрос към вас .Имали ли сте проблем с ам АР 1? благодаря!
За коя марка питате и какъв проблем? Ползваме на Аптамил, първо 1, а сега и 2. Проблеми не сме имали никакви. Даже бебето прояде и започна да наддава, като започнах да й давам това мляко.
Аптамил ар 1 давам и качели от нея запича защото нищо друго не му давам и има много твърдо изпражнение и едва се изхожда но реших проблема с блевит л иначе обиколих няколко педиатъра всеки казва че не може да е от ар аптамила за сега е добре ще видим като спрех чая как ще е

# 293
Lore.lay това е много ефективно за удължаване на къси дремки, нарича се "събуди за да спи" и сработва ако майката наблюдава много добре. Точно така се прави- около минутите на събуждане напомняш за себе си, възстановяваш някое условие на заспиване ули правиш нещо, което доприспива детето.

Имах много готина майка, тя си вкарваше гърдата между пръчкитвба кошарата. Изобщо недоспалите родители са доста изобретателни 😁😁

# 294
Здравейте,
Искам да попитам перете ли космонавтите?
Имам чувството, че ще се съсипе, ако го изпера и за това се чудя.

# 295
Здравейте,
Искам да попитам перете ли космонавтите?
Имам чувството, че ще се съсипе, ако го изпера и за това се чудя.
Вижте указанията на етикета.

# 296
Разбира се, какво ще му се съсипе

# 297
Привет, преди няколко дни бях писала за 9.5 месечно бебе, което не винаги си отговаря на името. Споделих на педиатъра ни, когато го видяхме, че това е нещо, което ни тревожи. Накратко, установихме след преглед, че бебето има течност в средното ухо и в момента не чува добре. Другата седмица ще се видим с УНГ. Това е поправимо и се лекува, но е хубаво да се наблюдава. Педиатърът обясни, че е добре да се открие навреме, защото иначе има опасност речта на малките деца и съответно развитието им да регресира. Споделям с идеята, че може да съм полезна на някого. Не винаги е параноя някое наше наблюдение, понякога родителят забелязва неща, които са си съвсем легитимни.

# 298
Привет, преди няколко дни бях писала за 9.5 месечно бебе, което не винаги си отговаря на името. Споделих на педиатъра ни, когато го видяхме, че това е нещо, което ни тревожи. Накратко, установихме след преглед, че бебето има течност в средното ухо и в момента не чува добре. Другата седмица ще се видим с УНГ. Това е поправимо и се лекува, но е хубаво да се наблюдава. Педиатърът обясни, че е добре да се открие навреме, защото иначе има опасност речта на малките деца и съответно развитието им да регресира. Споделям с идеята, че може да съм полезна на някого. Не винаги е параноя някое наше наблюдение, понякога родителят забелязва неща, които са си съвсем легитимни.
Това показва дисфункция на евстахиевата тръба, и вероятна? трета сливица.
Ако няма отит? активен? не пипате- може да стане по-лошо.
Ако има отит- лекувате го.
Не слагате хаотично капки там.
Ако възникне нужда от капки, само Гентазон стават- другото е неподходящо.

Цитат
Birdie, виждам, че споменавате Гентазон. Изписаха ни ги в събота заради жълти сополи, заедно с промивки с ФР и Фенистил. След 1-2 приложения секретът вече е бял, но гъст и жилав. Колко време е препоръчително да ги поставям? И щом вече секретът не е жълт, може ли да се продължи само с ФР? Как мислите?
Не слагайте Гентазон в нос. Освен по редки показания.
Цветът на носните секрети, и в рамките на обикновени детски хреми- нищо не значи. Това е натурална промяна, в динамиката на една обикновена хрема.
НЕ се дава Фенистил при Вас - няма за какво.
Оставете сега детето на спокойствие- да му мине хремата.
Мийте често лицето и ръцете на детето със сапунче. Най-доброто при детски хреми от обикновени вирусни неща.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 21:19 от Birdie

# 299
  • до най-прекрасния мъж
krisibanchova2000@gmail.c, при нас не е имало такъв проблем. Известно време е нужно на коремчето, за да свикне, но никога не се е изхождала твърдо, когато е била само на мляко. Детенцето на каква възраст е?
Birdie, виждам, че споменавате Гентазон. Изписаха ни ги в събота заради жълти сополи, заедно с промивки с ФР и Фенистил. След 1-2 приложения секретът вече е бял, но гъст и жилав. Колко време е препоръчително да ги поставям? И щом вече секретът не е жълт, може ли да се продължи само с ФР? Как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт