За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 33 898
  • 770
  •   1
Отговори
# 255
Точно това мислех, но не знам за какъв лекар е проблемът. Дали е гастроентеролог или нещо свързано с юздичката?
Проблемът на бебето не му позволява да изсуче достатъчно мляко и от там ниското наддаване. Това е моето предположение. Отидете при неонатолог или добър педиатър, който да прегледа обстойно и насочи към специалист. Ако сте от Варна, доктор М. Драганова от Майчин дом препоръчвам.

# 256
Едната от дъщерите ми също не наддаваше и даже свали в период на лош рефлукс. Също ви съветвам да се консултирате с педиатър възможно най-скоро.

# 257
Здравейте, ще съм благодарна да ми препоръчате термометър, от който сте доволни Simple Smile Ползваме този на philips от бебешкия хигиенен комплект, но му нямам много вяра. Често ми показва 34 градуса, през нощта бебето направо гореше, а отчете 37.
Всякакви препоръки са добре дошли и благодаря предварително Simple Smile

# 258
Аз температура меря единствено когато са болни. В този смисъл всеки един електронен термометър е бил доста неточен при нужда. Защото при здраво бебе дали температурата е 36 или 36,5 е все тази. Но при болно от 39.5 до 40 си има значение.
Гератерм класически. Електронен единствено на Микролайф, но и той дава отклонение.

# 259
Електронен на Микролайф за чело твърдо не, при нас сгреши с цял градус.

# 260
Тази сутрин бебка се събуди с хрема. Педиатърката каза физ. р-р и аспирация. Лека и е хремата, но понеже за пръв път ни се случва, тя е на почти 6м, съм притеснена и искам да попипам колко време трае и по колко пъти на ден трябва да се слага физ. р-р ?

# 261
Зависи от хремата, бистра ли е? Около 7-10 дни, по мои наблюдения като че ли бебетата се справят по-добре от по-големите деца и може и до 5-я да е ок.

# 262
Морска вода или физиологичен разтвор се слагат, за да помогнат не бебето да изчисти носа. За да стане секрета по-течен, за да го преглътнат по-лесно или да почистите вие с аспиратора. Няма ограничение в ползването, защото това не е лекарство, а просто средство за промивка. Колко ще продължи зависи от вируса. Дали е настинка с хрема или хремата е един от симтомите и ще им и друго. При всички положения ви съветвам ако нямате, да купите незабавно добър аспиратор и да почиствате нослето. Важно е секретите да не бъдат оствени бебето да се дави с тях. Също, можете да го слагате да спи с леко повдигната глава, за да диша по-лесно, в по-хладна стая. Хремите под седмица да мине не е било при нас. Бързо оздравяване!

# 263
Здравейте мами имам следният въпрос към вас .Имали ли сте проблем с ам АР 1? благодаря!

# 264
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте мами имам следният въпрос към вас .Имали ли сте проблем с ам АР 1? благодаря!
За коя марка питате и какъв проблем? Ползваме на Аптамил, първо 1, а сега и 2. Проблеми не сме имали никакви. Даже бебето прояде и започна да наддава, като започнах да й давам това мляко.

# 265
Момичета моля за съвет: когато къпя бебето във вана 1во го измивам под душа със сапун изплаквам го и го слагам тогава във ваната. Гледах една приятелка как къпе бебето преди време. Тя го слагаше във сапунена вода във ваната и после не го изплаква , а направо с кърпата го подсушава. Вие как процедирате? Изплаквате ли го преди и след ваната?

# 266
То като е изкъпано вече под душа, какво правите във ваната 😃
Сипвам вода във ваничката, слагам я вътре, измивам я с гела, след това я изплаквам с душчето или кана с чиста вода и това е.

# 267
Ами всеки различно, аз изобщо не обичам да я кисна във ваничка. Имам от възглавниците тип мрежа и върху нея си я поливам с канче, душ-гелче, косичка и готово, по бързата работа съм аз.

Иначе за изплакването си мислех, че е еднозначен отговора, но явно не е Grinning Аз не си представям без изплакване.

# 268
При нас ваничката е за забавление. Плацикаме го, играем си. Използвам да му измия и зъбите. Като започне да изстива водата го сапунисвам и изплаквам с каничка.

# 269
Освен за чело , за къде миже да се ползва?
Електронен на Микролайф за чело твърдо не, при нас сгреши с цял градус.

Общи условия

Активация на акаунт