За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 32 886
  • 770
  •   1
Отговори
# 585
  • до най-прекрасния мъж
Пробвайте да миете само с вода, може сапунчето да дразни кожата. Пудрата също изсушава. Дръжте по малко без памперс да се проветрява мястото.

# 586
Какво отхрачващо ползвате при малки деца ?

# 587
При смяна на памперса и измиване оставяйте детенцето по дупе да подиша кожата. Какъв сапун ползвате за измиване? Може и от него да дразни. Измивайте само с вода за известно време. При моето бебе судокрем и подобните на него кремове изсушават кожата. Може да опитате с по-мазен крем - павловича мас, бепантен или едно друго кремче, което се казва македонски крем.

Здравейте на всички,може ли малко помощ бебето ми е на 1 годинка и почти яде всичко вече от една седмица насам има зачервеняване като го отваря памперса мия с сапун слагам суда крем,крем здраве,пудра но няма ефект.Благодаря ви

Възможно е Судокрем и пудрата да изсушават и влошават положението. Дръжте го повече без памперс и опитайте с по-мазен крем за зоната. Не измивайте всеки път със сапун или препарат, може само с вода. Ако зачервяването не се повлиява може да е гъбична инфекция, за която ще ви трябва крем предписан от лекар.
С дерматолог ли трябва да се консултираме според вас?

# 588
Пробвали ли сте да затоплите малко водата? При нас това помогна. На стайна температура отказваше, нито искаше от шише. Накрая се оказа, че разковничето е в температурата на водата.
При нас ситуацията е такава, че не мога да я сложа веднага щом стане на гърне или с колектор. Тя се събужда, изправя се и докато я взема, се е изпишала и изакала. Тоест, първа урина е мисия невъзможна. Вода пие адски трудно, аз й давам от чашка, тя е малка да пие сама. Шишета и неразливаща чаша не действат. Тя просто не пие от тях, не знам дали не може или не иска. По-скоро е второто, защото докато не застуди, пиеше вода от шише с биберон. Сега, за да пие въобще някаква вода, давам от мъничка чашка. Тя къде плюе, къде преглъща.
Педиатърката ми предложи да взема с памук, но за мен това е още по-несигурно като метод. Дезинфекцирах гърнето с белина тази сутрин, изплакнах, измих и нея и директно я сложих да седне. Сега чакам резултат от пробата. Ако пак е лош, ще видя как ще се оправяме. Вчера сложих колектор и я гушках в мен, но на нея й омръзна, рева, бута ме, дразни я, пипа се, иска да го сваля. Кошмарно е вземането при нея. Дано е била замърсена пробата.
Иначе, пробата я занесох веднага. Лабораторията ми е на 5 мин пеша. Макс до 20 мин след вземането е била там.
Дописвам: Излязоха резултатите:
Седимент:
Левкоцити - 6-8 при норма 0-3
Еритроцити - 3-5 при норма 0-2
Бактерии, епителни клетки и други - 0
Урина:
Всичко е негативно, единствено срещу Кръв пише Следи. Ново 20!
Чакам педиатърката да ми отговори.

# 589
За дете от малък град, търся свестен УНГ в София. Моля, препоръчайте- касае се за нужда от махане на трета сливица. Може и на лични да ми напишете. Предварително Благодаря!

# 590
Бяхме при д-р Кюлев в Токуда за коригиране на къса юздичка. Няколко човека ми го препоръчаха като много добър УНГ. Единствен недостатък е, че се чака дълго време за свободен час. Не съм наясно дали е спешно да се премахне третата сливица.

# 591
  • София
За дете от малък град, търся свестен УНГ в София.
Найден Петров - http://doctorpetrov.com/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8/

# 592
Здравейте  бебето ми е на 3 месеца и е недоносено всяка вечер заспива в 3 часа.През деня е спокойна и спи нормално,и след храненето и в 9 вечер заспива чак в 3 почва едно реване опъване на крака,търси залъгалката плюе я после реве иска я пак.....ръмжи,има доста газове....за мен това са колики,но всяка вечер по едно и също време  еднакъв интервал? Вече съня ми е някакъв жадува блян Grinning някой от вас със същия проблем? и ако не са колики а просто се наспива през деня и вечер нещо да спи (обърнала си е режима)Как да се справя с това?

# 593
Колики, да. Ще преминат с времето при някои бебета са жестоки по няколко месеца (първото ми дете Grinning), при други почти няма (второто ми дете). Можете да давате обичайните капки за колики, затоплена пелена, възхлавничка на коремчето, гушкане.

# 594
Според мен пробвайте да я люшкате - даже най-добре в количката за малко, за да заспи дълбоко. При нас това помага като краен вариант.

Здравейте  бебето ми е на 3 месеца и е недоносено всяка вечер заспива в 3 часа.През деня е спокойна и спи нормално,и след храненето и в 9 вечер заспива чак в 3 почва едно реване опъване на крака,търси залъгалката плюе я после реве иска я пак.....ръмжи,има доста газове....за мен това са колики,но всяка вечер по едно и също време  еднакъв интервал? Вече съня ми е някакъв жадува блян Grinning някой от вас със същия проблем? и ако не са колики а просто се наспива през деня и вечер нещо да спи (обърнала си е режима)Как да се справя с това?

# 595
Може би 2 месеца точно в 3:30-4 часа детето започваше да мрънка, да се напъва, да става червена. Нормален период в развитието им, минава, да много е изтощаващо. С оглед на това, че бебето е недоносено, потърсете и мнение от лекар. При моето дете си беше свързано с периода на колики.

# 596
Бяхме при д-р Кюлев в Токуда за коригиране на къса юздичка. Няколко човека ми го препоръчаха като много добър УНГ. Единствен недостатък е, че се чака дълго време за свободен час. Не съм наясно дали е спешно да се премахне третата сливица.
Имаме снимка, и е голяма.
Нужно е окончателно потвърждение и махане- има симптоми.

# 597
Бърди на нас ни казаха да чакаме до 3-4 годишна възраст .
Имаме снимка, и е голяма.
Нужно е окончателно потвърждение и махане- има симптоми.

# 598
Здравейте,момичета! Бебето ми е на 6 месеца и от 2 дни е с грип ,има температура и леко кашля. Отделно никнат зъбчета. Педиатърката днес предписа още някои допълнителни лекарства и каза,ако до 2 дни не се оправи ще мине на АБ. Мн гузно се чувствам,защото и аз съм със същия грип и може би аз я заразих ,уж се бях изолирала. Мн се притеснявам за детето някоя от вас сблъсквала ли се е с температура при толкова мъничко бебче и евентуално да споделите как се лекувате(просто за сравнение,не ми се иска да стигаме до АБ). Може ли нещо фатално да се стане ? Сега ходих с маска да я видя и май няма темп,но бебето е вяло и не ми изглежда добре.

# 599
Грипът е тежък и не се лекува с антибиотик, а с Тамифлу. Доказано ли е, че е грип с тест? Детето ми е карало грип и да, около седмица ще е много отпаднало с висока температура. Попитайте защо не изписват Тамифлу, а антибиотик? Ще се оправи детето, няма страшно. Бързо оздравяване и на вас.

Общи условия

Активация на акаунт