За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 32 822
  • 770
  •   1
Отговори
# 705
Честита Нова години! Бъдете здрави, щастливи и усмихнати и Вие, и семействата Ви! Heart
Бебка е на 8м. Няма нито един зъб. Няма и признаци на никнене. Спи си спокойно плътни 10-12 часа. През деня също е спокойна. Плаче само като е гладна, като и се спи, като иска навън. Не се притеснявам, просто ми е интересно кога поникнаха първите зъбчета на Вашите бебчета? Имам приятелки дори с по-малки бебета от моето и вече са с два зъба Tired Face
На 6месеца 2 долу, на 8м 2 горе, на 10 месеца още 2 горе Wink

# 706
Здравейте.
Може би някой знае -  ефералган от каква възраст може да се дава?
Как се сваля висока температура при малки бебета до 6м или до 1г?
Благодаря предварително.
Температуропонижаващи се дават според тегло, не според възраст. Най-малките милиграми свещички Ефаралган са от телесно тегло 5кг.

# 707
Момичета,

Купих био детски бисквитки за деца над годинка от ДМ, но видях, че в състава им има 5% мед.
Той изяде няколко ( на година и 4 месеца е). Трябва ли да гледам за нещо подозрително или толкова малък и обработен процент мед не е опасно???

# 708
Момичета,

Купих био детски бисквитки за деца над годинка от ДМ, но видях, че в състава им има 5% мед.
Той изяде няколко ( на година и 4 месеца е). Трябва ли да гледам за нещо подозрително или толкова малък и обработен процент мед не е опасно???
Не, първо че е минал термична обработка, което "убива" всичко в меда, но дори и суров да беше, детето е над година.

# 709
Момичета,

Не, първо че е минал термична обработка, което "убива" всичко в меда, но дори и суров да беше, детето е над година.
.

Благодаря! ❤

# 710
При моето дете също панадол няма голям ефект и го избягвам.Първите 2 зъба, долу бяха, заедно пробиха в 8ми месец, на 1г имаше 8, на 1.8м всечки зъби бяха налични, при нея все по 2 или 3 бяха.Нормално е и рано и късно, различно е при всяко дете, особено като съм се начела на наборчета, най-различно има.При дъщеря ми минаха леко.Успех!
За бискв. Да, няма проблем за този мед и над 1г.

# 711
Здравейте, пиша във връзка ваксината от 16 месец.
"от шестнадесетия месец - реимунизация срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит и хемофилус инфлуенце тип Б инфекции, но не по-рано от 12 месеца след прилагане на третия прием"
Детето ми направи 16 месеца, но чак на 17.02 става година след третия прием. Докторката каза, че няма значение и сега да го заведа, но аз се притеснявам и затова пиша тук

# 712
  • Sofia
Майчета,как и с какво лекувате хрема на бебе/11мес./?
Киха често и излизат прозрачни секрети.

# 713
Майчета,как и с какво лекувате хрема на бебе/11мес./?
Киха често и излизат прозрачни секрети.
Аз само купя физиологичен разтвор и после с помпата. Давала съм и коризалия бейби, но с нея без нея седмица минава докато мине.

# 714
  • Sofia
Лекарката е изписала за хремата капки Виброцил и вечер противоалергично Аериус 🤔

# 715
  • Варна
Здравейте
Днес  ударих една дрямка и се събудих с температура....от вчера малко ме наболяват гърдите и се надявам да е от това, но все пак знаете ли какво мога да пия. Сега ще правя и топли компреси и да се изцедя хубаво.

# 716
Здравейте, пиша във връзка ваксината от 16 месец.

Моята лична твърдеше, че системата няма да ѝ позволи да въведе ваксина по-рано от установените срокове.

# 717
Лекарката е изписала за хремата капки Виброцил и вечер противоалергично Аериус 🤔
Нищо от двете.
Промиваме нослето, или аспирираме.
И чакаме... .

# 718
С аспириране и чакане 4 месечното ми бебе направи бронхоспазъм за 24 часа от просто хрема… На големия винаги давам противоалергично при хрема, той като бебе през месец беше с бронхоспазми и много добре му действа.

# 719
Здравейте!
Случвало ли ви се е след прекаран вирус детето ви да не иска да яде много? Дъщеря ми е на 1.8 г и боледува от ковид. Всъщност беше само ден и половина с температура, играе си, весела е, много рядко кашля. Само че няма голям апетит. От няколко дена е това, а обикновено постоянно пита за ядене. Днес например е изяла само едното ядене от детската кухня. Вода по принцип не пие, не можем да я накараме. Пие адаптирано мляко и кърма ако съм изцедила. Нормално ли е след прекаран вирус да не се хранят и какво мога да направя по въпроса? Иначе постоянно иска нещо и като ѝ дадем го хвърля на земята.

Общи условия

Активация на акаунт